- Член од
- 2 септември 2018
- Мислења
- 1
- Поени од реакции
- 0
Луѓе се запишав ТКИИ, како стојат работите? Дали програмирањето би претставувало проблем или смерот е повеќе математика?
Види овде за повеќе: http://feit.ukim.edu.mk/fakultet/studii/i-tsiklus-dodiplomski/i-tsiklus-studii-2017/tieliekomunikatsii-i-informatsisko-inzhienierstvo-tkiiЛуѓе се запишав ТКИИ, како стојат работите? Дали програмирањето би претставувало проблем или смерот е повеќе математика?
osven fizika2 sto materijalot e dosta potezok od fizika1 , da vtor semestar e malku polesenDali smetate deka vtor semestar e polesen od prviot? Gledam povekjeto imaat polozeno povekje predmeti od vtor a od prv vlecat po 3/4..
ОЕ2 100% беа потешко од ОЕ1. Не знам сега како им е на новите програми.Dali ima nekoj sto go znae predmetot Operativni sistemi od 3ta godina? mi treba za privatni casovi[DOUBLEPOST=1536249267][/DOUBLEPOST]
osven fizika2 sto materijalot e dosta potezok od fizika1 , da vtor semestar e malku polesen
Не многу....но ако запниш малку. Јас учев средно електро, и немавме математики, па успеав да се вклопам. Мене ми помогнаа збирките на задачи Борис Апсен....лесни се и баш се за тие што имаат послаба основаБатки значи вака е работата
4та сум во корчагин насока ПМБ, прашањето ми е дали ќе се снаоѓам на феит со оглед на тоа дека бев пмб и нели не ги учев сите оние математики што се учат во пма. Дали нешто многу влијае предзнаењето од смерот средно за учењето на факултетот или не?
поздрав
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Сѐ одново се учи од тие математики. Не ти е потребно предзнаење од ПМА.Батки значи вака е работата
4та сум во корчагин насока ПМБ, прашањето ми е дали ќе се снаоѓам на феит со оглед на тоа дека бев пмб и нели не ги учев сите оние математики што се учат во пма. Дали нешто многу влијае предзнаењето од смерот средно за учењето на факултетот или не?
поздрав
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Љупчо Коцарев на времето беше малку ,,алтернативен,, професор. За Физика 1 рече дека нема да предава за класичната физика, тоа го смета за научено уште во средно, а тука ни предаваше за Хаотични атрактори, фрактали, Теорија на хаос, флуктуации во хаосот....Се се учи, немај гајле, нека не те плашат. И гледам горе дискусија за предметиве, не знам како е по новава програма ама на мене а и на повеќето од групата физика 2 ни беше и полесно и поинтересно од 1. Сите модерни сфери ги обработува предметот, сега не толку детално пошо оние по физика се со знаењето оставено од времето на Тито. Памтам мене многу ме заинтересира материјалот, речиси за секоја лекција си читав на гугл плус На факултетот а и на другиве му фали професор што ќе ги заинтересира студентите самите да научат уште повеќе, Верка на пример може да те заинтересира само да си направиш самоубиство.
Дај кажете кој сајт ви е за материјали сега и клучеви за математика, физика, може ќе ме пуштат со бројот на индекс
некој колега шо разбира , да седнете у читална или градежен и се убоо да си изрешитеЗдраво, дали може да ми предложите некој што држи приватни часови по основи на електротехника и физика?(Освен Емка и Споменка) Мноогу ми треба