- Член од
- 2 септември 2010
- Мислења
- 7.148
- Поени од реакции
- 7.516
Што да, па доберманот нели може да му рипне на некое дете ако му текне?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што да, па доберманот нели може да му рипне на некое дете ако му текне?
Da se soglasuvam? Shto e poenatata?Што да, па доберманот нели може да му рипне на некое дете ако му текне?
Му расте коска у мозочето?Pa da I doberman ne treba da se cuva mislam osven ako zivis sam so nego i imas samoubistveni nagoni onda cuvaj, se znae kolku pati usmrtil sopstvenik dobermanot.
Dresiraj go kolku sakas uvek kje ima rizik radi agresivnata priroda sto ja poseduvaat.Му расте коска у мозочето?
Ова од искуство, или?Dresiraj go kolku sakas uvek kje ima rizik radi agresivnata priroda sto ja poseduvaat.
Поентата е дека секое куче е мирно со газдата и тие кои ги знае ако е правилно дресирано. Пит булот се дресира за чување, ако начека крадец тогаш тешко на крадецот, ако некој го нападне газдата тогаш тешко него. За тоа е пит булот, и ако е правилно дресиран од него треба да се плашат само оние кои имаат намера да направат штета.Da se soglasuvam? Shto e poenatata?
И шарпланинецот е агресивен, значи не треба овчарите да го чуваат, нека чуваат чивава да им ги пази овците.Pit Bull da ostavam u soba so dete? ALOOO u mentalna ustanova neka me smestat odma. Pa i da bidam u prisustvo pak ne bi mozela nisto da napravam. Demek ovie sopstvenicive na pit bull znaat kako da dresiraat cim e agresivno po priroda sekogas ima rizik od napad.
Pa da I doberman ne treba da se cuva mislam osven ako zivis sam so nego i imas samoubistveni nagoni onda cuvaj, se znae kolku pati usmrtil sopstvenik dobermanot.
Може овците да ги изеде шарпланинецот ако е за тоа хахахахаПоентата е дека секое куче е мирно со газдата и тие кои ги знае ако е правилно дресирано. Пит булот се дресира за чување, ако начека крадец тогаш тешко на крадецот, ако некој го нападне газдата тогаш тешко него. За тоа е пит булот, и ако е правилно дресиран од него треба да се плашат само оние кои имаат намера да направат штета.
И шарпланинецот е агресивен, значи не треба овчарите да го чуваат, нека чуваат чивава да им ги пази овците.
Koj ti garantira deka e pravilno dresiran? Stotici slucai na napadi dnevno imas predizvikani od pit bull.За тоа е пит булот, и ако е правилно дресиран од него треба да се плашат само оние кои имаат намера да направат штета.
Кај нас не сум видел случај питбул да нападнал човек или дете по медиумиве , незнам колку телевизија гледаш дневно ама мислам дека секојден накај 10 часот на AnimalPlanet се емитува емисија кај што спасуваат питбули кои се користени за борби , ги хранат , ги социјализираат и на крај кога кучето е супер , го вдомуваат кај семејство што може да му ги пружи сите услови кои му се потребни и лично таа служба го проверува просторот , дали е погоден за кучето .Koj ti garantira deka e pravilno dresiran? Stotici slucai na napadi dnevno imas predizvikani od pit bull.
A komparacijava so sarplaninecot debilna e.
Jasen e muabetot za pravilno izdresirano kuce ali ne znam kako moze nekoj da ti garantira deka go izdresiral pravilno kuceto i ti da bides siguren deka nema da te napadne?Кај нас не сум видел случај питбул да нападнал човек или дете по медиумиве , незнам колку телевизија гледаш дневно ама мислам дека секојден накај 10 часот на AnimalPlanet се емитува емисија кај што спасуваат питбули кои се користени за борби , ги хранат , ги социјализираат и на крај кога кучето е супер , го вдомуваат кај семејство што може да му ги пружи сите услови кои му се потребни и лично таа служба го проверува просторот , дали е погоден за кучето .
Па ќе те нападне ако прв почнеш, сигурно нема така од нигде никаде да ти рипне да те јаде. А дресиран од недресиран питбул се познава од километар.Jasen e muabetot za pravilno izdresirano kuce ali ne znam kako moze nekoj da ti garantira deka go izdresiral pravilno kuceto i ti da bides siguren deka nema da te napadne?
Epa u praksa ne gi napagjaat samo kucinjata ete proanaliziraj kolku smrtni slucai ima od pit bull godisno i ostaj gi ti tie od Animal Planet sto dresiraat ja te prasuem za sekoja budala sto moze da zeme pit bull.Кучето има агресија према кучињата само , не се борело со човек за да има агресија према луѓето и ако беше до тоа зошто кучињата се бореле меѓу себе кога можеле директно на луѓето да скокнат? Тие сакаат само љубов и ќе бидат прави мачиња , а за дресурата можеш лично да присуствуваш таму и да гледаш како работат со кучето.