Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
0-2 rezultat ako nemozes da zadres odi zaebi se i otkazi se od liga i od se. Ja pimplat pola saat do golman, ubavo se otvorat visok napravt na sredina pa ja vrakat koj kurac imas go Iguain napred nemozes sansa da mu stvores zaebejte se i Kessievci i Bakajokovci dno od igraci.

Ништо барем покажа утакмица да не се надеваме на Гатузо, лузерски менталитет се бранат 90 минути. Сите шанси ти ги прават околу шеснаесетникот уместо да искочиш да се браниш високо он уште толку се повлече.

Истата грешка со Монтела од лани ја прават и оваа година со Гатузо. Очекувам да лета Гатузо за скоро и конечно да донесат асален тренер. Конте е слободен , ваква прилика за ваков тренер не смеат да ја испуштат.
Уште кога видов дека Борини стартува цревата ми се превртија.
И кога водевме 2:0, убеден бев дека ќе се испосерат.
Игуаин брате, кај залута и ти кај си еба мајката.

Истиот проблем од минатата сезона и сега не можат да се вадат дека немаат напаѓач иако не беше најголемиот проблем колку што беше немањето поддршка.
Игуаин заслужува подобри соиграчи кои ќе му даваат топки, а средниот ред денес не помогна ни во одбрана, а ни во напад. За Калабрија не треба коментар.

Мораше да донесат CM и LM.

Борини, Сусо и Ромањоли не беа толку лоши колку што беа останатите кои беа директни виновници за примените голови.
Добро изработени акции и од два удари два гола, а многу глупо примени два гола за 2:2
Наполи секогаш има играч кој чека одбиени топки, ама кој да го види тоа.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Биглиа или Биља како и да е дрво од играч другари спор како трактор ништо не затвара ништо не покрива шетат го како мало дете таа позиција во оваа формација е најбитна барем во дефанзива.Првиот гол негов,вториот лоша поставеност далеко беше блокот од Зиелински,третиот Калабрија.

Игравте против тим кој заврши 27 поени пред вас лани, тим кој важи за претендент за титула. Милан беше подобар овај Наполи е ужасен бар досега. Квалитетот ги извади. За едниот гол имавте 30 тимски додавања. Прв меч вие полека. И да Кеси колку и да е просек покрај Bakayoko изгледа како ѕидорф во најдобри години

Игравте против тим кој заврши 27 поени пред вас лани, тим кој важи за претендент за титула.

Имаат за што да жалат, ова требаше да биди нивна утакмица. Не поради прикажаната игра туку поради водството кое го имаа.
Претрпеа болен пораз.

Мислем дека Гатузо треба да крка отказ...

Gatuzo za greovi e so ova nazad tika taka so Donaruma koga si podavaat..samo toa se igrase i nazad vrakjaa protiv Napoli taka nemozes da igras koga imaat takvi igraci za visok presing..katastrofa izigraa nasrekja 2 gola dadoa i toa bese nisto drugo..ne e voa Empoli pa da pobedis bez igra ali nereseno mozese sa izvadat..sredina nema Biglia e padnat a Bakayoko r isto slab..Kessie kakov i da e igra dobro..

Освен Кесие другите што стартуваа моментално не се спремни да изиграат цел натпревар, а не пак да сврзат неколку цели натперевари и да играат два натпревари во неделата.
До нова година имаат 13 екипи од кои мора да земат доста бодови ако сакаат понатаму да си дозволат порази на дерби натпревари.

Каљари, Емполи, Сасуоло, Киево, Џенова, Удинезе, Парма, Торино, Фиорентина, Форсиноне, Болоња, СПАЛ и Сампдорија
Од потешките натпревари следна е Рома, па Аталанта и Јувентус на домашен терен.

На коњ се ако соберат 35-40 бода во првата полусезона, а не 25 како минатата сезона.

Расфрлање бодови со некои од овие 13 посебно на домашен терен тоа ќе значи дека уште на полусезона се аут од топ 4. Минатата сезона највеќе бодови изгубија од екипи кои имаа над 20 порази во цела сезона.

Значи 8мо гостување по ред немаме победа во Неапол. 8 години се тоа. Се сеќавам далечната 2010 последен пат победивме во време кога наполи имаше играчи као Пациенца, а ние Ибрахимович.

Како да го победиш Милан? Форсирај лева страна кај што брани Калабрија и ќе победиш. Simple as that.
Бонавентура одличен гол даде, ама не го бива и не го бива бе. Нит знае напад да створи, нит некој пробив. ОЧАЕН играч. Се најде одеднаш во гол ситуација, ја искористи и тоа беше од него. По којзнае кој пат тотално ја кочи играта.

Глуп пораз, глупи примени голови.
Пак ќе кажам, овие играчи НЕ СЕ СПРЕМНИ ФИЗИЧКИ. После 60+ ај што паднаа после примен гол, туку физички беа целосно инфериорни.
Се изнервирав што баш Калабрија и Бонавентура беа стрелци, пошо онака очајно играа.
Џабе и 50 играчи да купат пак Бон и Сусо играат. Симболите на просечноста на Милан.

Dodeka e Gatusso trener( 2 meseci nema strategija kako da ja iznese topkata od 16 metri)nema nisto od Liga Sampioni..ekipata od trener se sozdava

Дечки почна новата сезона па дојде време и за нови членови, сите заинтересирани покрај контактот на фб може да ми пишат и тука у инбокс ако треба некакво инфо.

upload_2018-8-29_11-39-16.png

п.с Абате ќе стартува со Рома изглеа, неам коментар за ова, едноставно не можам да го глеам на терен ама и Калабрија дудла веќе 2 години со ова, 2 утакмици не може да врзе у низа, губи душа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom