Toa važi samo za vrabotenite vo Vizbata.Nam može samo da ni se fatat za mandaloto pocnuvajki od Svetlana pa na dalje...
Баш овие работи им ги пишав како прашање по меил, секако дека не очекувам одговор.Прегледај го приврзокот 195789
Ова е едно од најидиотските соопштенија што воопшто ги имам прочитано на MSE.
Да ги прашам како ќе ме санкционираат ако јас решам да ги продадам акциите на берза без претходно да го известам Надзорниот одбор за мојата намера, количината и за цената на продажба?
Прегледај го приврзокот 195789
Да ги прашам како ќе ме санкционираат ако јас решам да ги продадам акциите на берза без претходно да го известам Надзорниот одбор за мојата намера, количината и за цената на продажба?
Можат ова легално да го направат? Јавна компанија се, не се приватен капитал. Не би требало по сите норми да го конторлираат слободниот пазар на акции. Самата клаузула е противзаконска. Ех колку овде фали таа Америка. Ова да се случи таму ќе се испотепаат адвокатите кој прв да поднесе тужба до компанијата во име на оштетени акцонери за дебела оштета и % за адвокатот.Прегледај го приврзокот 195789
Или секојдневно да им се пишува email со некои високо луди цениМожат ова легално да го направат? Јавна компанија се, не се приватен капитал. Не би требало по сите норми да го конторлираат слободниот пазар на акции. Самата клаузула е противзаконска. Ех колку овде фали таа Америка. Ова да се случи таму ќе се испотепаат адвокатите кој прв да поднесе тужба до компанијата во име на оштетени акцонери за дебела оштета и % за адвокатот.
А и ти со во право... Како ќе ме казнат ако ги продадам? Ова како што кажаа највероватно е за вработени.
Ај да ги исторламе.... Најдете освем главниот кои се следни 5-6 покрупни акциноери, напрајте емаил адреси со нивни имиња и пратете соопштени дека за 15 дена сите тие 5-6 акцинонери ќе ги продаваат акциите по цена пазарна, не повисока од 1 денар по акција...
Можеби и не е толку скапаја мислев тиквеш кога беше на 3330 избега на 4800 немам намера на овие цени да земам, сега со овој фамозен член 25 изгледа спремаат притисок на акционерите видоа дека во другите фирми успева, па зошто и они да не пробаат. Реплек е нај пример за тоа а после сите останати.