toa tuka nekoj tesko da znae kolku vreme ti e ovoj status i koga ti se smeni srekjnoЗдраво. Имам потекло од прв браучед до интервју во мај 2017 и поднесено дополнителни документи во моментот кога статусот ми беше (и сеуште е) „Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија“ . Дали некој има информација дали ќе ми се уважат дополнителните документи во овој момент и дали воопшто да се надевам за потпис?
Благодарам
Статусот ми се смени на почетокот на Август, а документите ги поднесов потоа.toa tuka nekoj tesko da znae kolku vreme ti e ovoj status i koga ti se smeni srekjno
Kako sto vidov toa odi elektronski, ako ti pisuva deka e prateno vo ambasada javi se i prasaj dali e pristignat ukazot. Mene koga mi se smeni statusot odma se javiv vo ambasada i mi kazaa deka e pristignat i mozam da go podignam koga sakam. Bev deneska vo ambasada go zedov ukazot i pisav adresa, vrabotebite mi rekoja za okolu 4 meseci ke bidam vpisana vo opstina i ke bide izdadeno EGN. Potoa vo Sofija za licna karta i pasos. Dokolku ne sum vo pravo i ako ima nekoj iskustvo od forumov bi go zamolila da odgovoriПрво.честитки
Второ, колку време чекаше да ти го пратат во амбасада, прашувам затоа подигање чекаме од јуни во конзулатот во Битола и сеуште немало стигнато
Секој четврток или петок одиме и лично или се јавуваме... од денес најново, во СептемвриKako sto vidov toa odi elektronski, ako ti pisuva deka e prateno vo ambasada javi se i prasaj dali e pristignat ukazot. Mene koga mi se smeni statusot odma se javiv vo ambasada i mi kazaa deka e pristignat i mozam da go podignam koga sakam. Bev deneska vo ambasada go zedov ukazot i pisav adresa, vrabotebite mi rekoja za okolu 4 meseci ke bidam vpisana vo opstina i ke bide izdadeno EGN. Potoa vo Sofija za licna karta i pasos. Dokolku ne sum vo pravo i ako ima nekoj iskustvo od forumov bi go zamolila da odgovori
Во иста ситуација сум и јас, однесов дополинтелни кога ми беше тој статус. Со ваков статус бев два месеца и од почеток на Август сум на проверка од вицепрезидента.Здраво. Имам потекло од прв браучед до интервју во мај 2017 и поднесено дополнителни документи во моментот кога статусот ми беше (и сеуште е) „Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија“ . Дали некој има информација дали ќе ми се уважат дополнителните документи во овој момент и дали воопшто да се надевам за потпис?
Благодарам
Истото го кажуваат и за происходите, да не се на одмор па така одуговлекуваат.Секој четврток или петок одиме и лично или се јавуваме... од денес најново, во Септември
Taka treba ,posle nekoe vreme, ke se javis i ke prasas dali ti e izlezen proishodot.Бев денеска да подадам документи за произход во Конзулат во Битола и бев ми ги зедоа документите, ми дадоа ливче за плаќање бев во банка и на крај ливчето а не уплатницата ми ги зеде еден од врата и ми рече толку...никој не ми даде ни бројче ни ништо..дали е грешка, да се враќам назад или така треба да биде???
Da se.nadeveme deka ke bide ok i site ke si go dobieme toa sto go cekameСтатусот ми се смени на почетокот на Август, а документите ги поднесов потоа.
Се надевам дека се ќе биде во ред. Доколку има новини пиши на порталот. Благодарам, поздравВо иста ситуација сум и јас, однесов дополинтелни кога ми беше тој статус. Со ваков статус бев два месеца и од почеток на Август сум на проверка од вицепрезидента.
Е сега не знам дали ги прифатиле тие документи или не. Ќе чекаме да видиме. Поз!
Везе немам, а работи конзулатот во Битола, денес бевме, примаа некои за документиИстото го кажуваат и за происходите, да не се на одмор па така одуговлекуваат.
Sent from my iPhone using Tapatalk
А да прашаш дали може од Софија да го земеш?Ама не прашувај во конзулат,прашај во правосудие.Везе немам, а работи конзулатот во Битола, денес бевме, примаа некои за документи