Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
И каква врска има тоа?
Као демек кога протестираа студентите не ги етикетираа (заокружуваа) или контра протести, па цајкани по библиотеки да тепат деца? Па кога постоеше "шарената револуција" немаше контра протестанти (кампери) и организирани бабички да го чистат барокот? :D

За кредибилитет не ми зборувај, до вчера не постоеше на темата.
Да не бев на темата, и најверојатно ќе ја напуштам. Мислев имам работа со сериозни лица... потоа се појави ти.. со единствена цел, пријавување на ip адреси, како и поттикнување говор на омраза, очекувајќи некој да ти врати со твој речник па да го пријавиш..[DOUBLEPOST=1534938983][/DOUBLEPOST]
Revolucijata gi jade svoite deca. Se molat sarenite revolucioneri da dadat mala Kritika kon ovaa vlast, Jas znam deka ocekuvavte so padot Na Grujo da zavrsi vasata borba pa da tece med I mleko, ama nemojte vasata razocaranost da premine vo beznadeznost.[DOUBLEPOST=1534937642][/DOUBLEPOST]
Neka ima propaganda, Bez nejze nema da bide interesno, I koj kolku so mozi neka si naplati, iskreno go mislam toa.
Не смеат, се гребат за помеки фотељи[DOUBLEPOST=1534939018][/DOUBLEPOST]
Мислам дека анкетава требаше да биде - Дали сте за договорот?
Не сме

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Едно прашање, ако може:
Ако по извесно време, НАТО и/или ЕУ престанат да постојат или добиле поинаков изглед (се смениле приликите), дали ќе си го вратиме сегашното име назад? Бидејќи завршиле придобивките од промената на името.
„Фала на пажња“.[DOUBLEPOST=1534927643][/DOUBLEPOST]

Ако одиш со тој став "Шта било кад би било" тогаш дискусијата нема да има крај.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да не бев на темата, и најверојатно ќе ја напуштам. Мислев имам работа со сериозни лица... потоа се појави ти.. со единствена цел, пријавување на ip адреси, како и поттикнување говор на омраза, очекувајќи некој да ти врати со твој речник па да го пријавиш..
Јас сум модератор и немам никава допирна точка со IP адреси, ниту сум потикнувал говор на омраза.

За лажни обвиненија следи санкција.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Бугарија е куса за илјадници наставници
Влегувањето во НАТО и ЕУ ќе значи создавање услови младите и образувани луѓе да останат во земјава, гласи една од мантрите на актуелната политичката религија која од нас бара курбан да го приложиме името и најбазичното достоинство а потоа птиците ќе пеат повесело а тревата ќе биде позелена. Ај важи.

https://off.net.mk/vesti/balkan/bugarija-e-kusa-za-iljadnici-nastavnici

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Јас сум модератор и немам никава допирна точка со IP адреси, ниту сум потикнувал говор на омраза.

За лажни обвиненија следи санкција.
Без гајле не се лажни, неколку членови ги нарече дибеци, и спомнуваше полови органи...

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.406
Поени од реакции
23.251
Пола членови се банирани од темава така што не е фер да правиш ваква асумпција.
Не беа отсекогаш банирани, на пример Лет нема лупнато бисер веќе подолго време а останатите кои продолжија да постуваат на темава со цел да замараат и тролаат ко Ставрогин (го банираа него на темава или?) или ко Берик секој втор пост им е правдање на криминали на сегашната власт бидејќи претходната власт правела криминали исто. Лудост!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Влегувањето во НАТО и ЕУ ќе значи создавање услови младите и образувани луѓе да останат во земјава, гласи една од мантрите на актуелната политичката религија која од нас бара курбан да го приложиме името и најбазичното достоинство а потоа птиците ќе пеат повесело а тревата ќе биде позелена. Ај важи.

Полошо им е, откоа влегоа, евидентно. Прашај било кој Бугар или Романец, одма ќе ти рече дека многу боље пред тоа се живееше. Мислам дека се спрема референдум во тие две земји да напуштат НАТО и ЕУ.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.855
Поени од реакции
12.394
И Трендо ама споредби прави, оф леле. Фино пишува дека голем дел просечно 5000 се пензионираат. Нигде не пишува дека наставници се иселуваат. Ама вакви спинери...
Кај нас инаку за 8 години иселени се 9000 основци сосе фамилии. Од 94000 во 2008, бројот на средношколци е намален на 71000. Трендизниленд треба за тоа нешто да напише.
Полошо им е, откоа влегоа, евидентно. Прашај било кој Бугар или Романец, одма ќе ти рече дека многу боље пред тоа се живееше. Мислам дека се спрема референдум во тие две земји да напуштат НАТО и ЕУ.
да, кога продаваа кашкавали и роба пред пазарите...или сега кога не можеш бугарин да видиш освен како турист.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јанко Бачеве е УДБА Џандар е, и си присвојува неофицијалана политичка платформа, поучна сцена на филм ја кажуваат вистината:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Берик секој втор пост им е правдање на криминали на сегашната власт бидејќи претходната власт правела криминали исто. Лудост!
Од толку многу постови за правдање на криминалиите на сегашнава власт, кои сум ги пишал, гарант не е проблем за бистар дечко ко тебе, да посочи два-три.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Шеткам ја до Софија имам роднини блиски таму знам како им е, и ниедна од нив не смени идентитет за во воен сојуз да влези.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Шеткам ја до Софија имам роднини блиски таму знам како им е, и ниедна од нив не смени идентитет за во воен сојуз да влези.
но, сепак лошо им е во таа европска блудница:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.406
Поени од реакции
23.251
Од толку многу постови за правдање на криминалиите на сегашнава власт, кои сум ги пишал, гарант не е проблем за бистар дечко ко тебе, да посочи два-три.
Кога и да се спомне некое срање на новата власт твојот одговор е "и Грујо така правеше". Не го посетувам форумов често и можеби си се изменил. Ако навистина си почнал рационално да гледаш кон случувањата во Македонија тогаш најискрено ти се извинувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom