Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
Значи, ти си арамија. Е па јас не сум... А овој разговор е доволен за да добиеш затвор, како арамија. Сам си признал, ова е легален доказ против тебе.
Плус, ти се закануваш, не јас. Тоа е е за плус затвор.
Седи уставниче немој само со доказиве жити бога : ))) Тебе новчаник пред очи да ти украдат нема да знаеш не па докази да даваш. Ќути си таму глуп туп неупотребљив и бацувај ја иконата на Грујо кој ти дал некаква поента у животот мизерен. Клошар.

Па не од Ердоган, ама од некој друг.. може навистина да се готови, ако му текне нешто, што не верувам. (Знаеш каде се произведува iPhone, нели?)
Да да Кина ќе прекине да произведува iPhone ради Ердоган, секако.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Смирувачки тонови во врска со јазикот.Можеш да бидеш спокоен https://press24.mk/zaev-na-fejsbuk-makedonskiot-jazik-kje-bide-oficijalen-vo-unija-od-500-milioni-zhiteli
Македонскиот јазик официјално е меѓународно верификуван одамна. Не треба сега дополнително да го бараме тоа.
Впрочем, тоа е финтата.. во овие „преговори“ во кои ние сме дунстери (претставени од тотални неписмени, сосе Заев, Димитров... и останати деца), се „изборивме“ за работите за кои ниту се потребни преговори, ниту е нешто што треба да се добие. Јазикот е верификуван, нели официјално во Атина пред 40 години. И Заев успеа да го добие она што сме го имале. И цело време само тоа го труби по медиуми. Дунстерај.

C

CrazyCounter

Гостин
Не си бил во таква ситуација така да не замарај без потреба. Да имаше пари Никола немаше да вози Пунто и ќе живееше на Водно.
Ами тие потпорните ѕидови на Водно за кој тренаше да се подигнат, кој требаше да се крие зад ѕидовите , јас ли?

Затоа зоки со тракторо оди на протест.
Господинот што го спомнуваш не крие дека е богат човек, напротив на секој протест и митинг престигнуваше со неговото приватно возило вредно 50к можеби повеќе можеби помалку.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Седи уставниче немој само со доказиве жити бога : ))) Тебе новчаник пред очи да ти украдат нема да знаеш не па докази да даваш. Ќути си таму глуп туп неупотребљив и бацувај ја иконата на Грујо кој ти дал некаква поента у животот мизерен. Клошар.

Да да Кина ќе прекине да произведува iPhone ради Ердоган, секако.
Мрш таму бе коњу еден. Тебе да те ебат ќе бараш уште.
А постов за Кина и Ердоган ти е логика и ПМ... Луташ, само нешто да напишеш. Кој ги спомна Ердоган и Кина во ист контекст, толку си дебилен? Отров, досада жива.. како те трпат дома, тешко нив.[DOUBLEPOST=1534858418][/DOUBLEPOST]
А зашто не идат во Русија?
Оти е поубаво. Побогато... Русија не е ветена земја за благосостојба.

C

CrazyCounter

Гостин
А зошто тогаш одеше на протести со Пунто, ако нели имал пари?
Ти да имаш Мерцедес и Пунто, на сред Скопје со Пунтото ќе шеташ?
Па фала богу, кога пред цела нација се правам дека јас не крадев братучед ми беше , со пунто ќе одам да не сум луд со мерцедес.

S

silmarillion

Гостин
Мрш таму бе коњу еден. Тебе да те ебат ќе бараш уште.
А постов за Кина и Ердоган ти е логика и ПМ... Луташ, само нешто да напишеш. Кој ги спомна Ердоган и Кина во ист контекст, толку си дебилен? Отров, досада жива.. како те трпат дома, тешко нив.[DOUBLEPOST=1534858418][/DOUBLEPOST]
Оти е поубаво. Побогато... Русија не е ветена земја за благосостојба.
Уставниче не се тревожи сега, знам дека вистината боли :)

Ако не ги спомнеш Ердоган и Кина у ист муабет онда што прашуваш кај се прави iPhone? Или толку знаеш изгледа.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Која е поентата на величање и дивење кон имбецилот Ердоган никако не разбирам, не само на форумов често уз муабет искрснува тоа со луѓе, што гледаат во таа морончина никогаш нема да сфатам.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кај е фактор Иванов? Срамота за Апасиев ако го смета Иванов за фактор и општо за Левица ако ценат дека Иванов станува фактор со ставање на вето само од лични лукративни причини, додека со неговите одлуки амнестија го урниса цело општество од социјален, економски, правен и секаков друг аспект.

Изненадниот излив на "патриотски" емоции на Апасиев веќе станува интересна тема за опсервација. Мислам он ок што се залага за устав едно друго трето, али не е тоа Левица. Исто како што ВМРО не е десно ориентирана партија.
Ау Апасиев дечкото е лудило, и имам некакви политички симпатии спрема него, ако имаме спротивни ставови, човекот е легалиста и верува во правна легислатива, јас спротивно на тоа не верувам ни на закони ни на институции овде. И вика не можи да помине тоа поради ова, ова и она, не може да помине ни другото поради ова, ова и она. И се што изјави така е. Не го ни знаев до пред една година ама имам високо мислење за него, и не би гласал на избори дури ни за него ако тоа те интересира бојкот на се.

Член од
23 септември 2007
Мислења
77
Поени од реакции
83
И тоа од руски лаптоп со руски ЦПУ, ХДД, РАМ, РОМ, ГК и ЗК па чак и руски ОС преку руски модем и сервер, што да не, да пукнат клетите еуросодомити, куклоиди и јудеомасони :)
Moze od Xiaomi, ili Meizu, ili od Samsung, MSI ,Vivo , ?

Pola produkti od USA i EU koristat tehnicki delovi i tehnologija od Kina i Koreja (pa i eden Apple) , a gi sklopuvaat po Bangladesh Indija Pakistan itn itn .

China spored USA i EU demek bile / the Commies/komunjari isti ko ovie Rusite.

Barem za pravenje profit im cinat, za ostanato isto ko i za Rusija....:uzi::uzi::uzi:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па фала богу, кога пред цела нација се правам дека јас не крадев братучед ми беше , со пунто ќе одам да не сум луд со мерцедес.
Ало Грујо е осуден криминалец, зошто не го затворат? Не можат да го најдат? Него им треба за некој како тебе да го пимпла цело време, а задкулисно веќе се имаат договорено.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Moze od Xiaomi, ili Meizu, ili od Samsung, MSI ,Vivo , ?

Pola produkti od USA i EU koristat tehnicki delovi i tehnologija od Kina i Koreja (pa i eden Apple) , a gi sklopuvaat po Bangladesh Indija Pakistan itn itn .

China spored USA i EU demek bile / the Commies/komunjari isti ko ovie Rusite.

Barem za pravenje profit im cinat, za ostanato isto ko i za Rusija....:uzi::uzi::uzi:
Се тоа ти е западна технологија, еуросодомитска ако така повеќе сакаш, лиценцирање, ребрендирање, копирање или реверс инженерство не е автентична источна технологија, тоа ти е шрафцигер систем. Русија го нема ниту тоа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Уставниче не се тревожи сега, знам дека вистината боли :)

Ако не ги спомнеш Ердоган и Кина у ист муабет онда што прашуваш кај се прави iPhone? Или толку знаеш изгледа.
Па тебе коњу ако ти е нормален речник да зборуваш со навреди, мене не ми е. Јас само соодветно одговарам. Ти почна со закани, со навреди. ОК.. те знаеме дека си растен во штала, ама не мора тоа врз нас да го покажуваш. Потруди се да не навредуваш лично.

Па кај ти е и логиката за Ердоган и Ајфон...? Толку глупости трескаш?
Јас реков дека „ако некој друг“... за Ајфон... не за Ердоган. Тој другиот е КИНА... мисли малку што сум напишал. Да ти цртам? Ајфонот не зависи од Ердоган, ама од некој друг зависи. Па што „лупеташ“ „Кина за Ердоган“. Само да се дремело на форумов и да се трескало глупости.. и навредувања, секако. Па после кога ќе се возврати на навредите... не чини така. Пишувај нормално, нема ни да ти се возвраќа. Едно е спротивно да се пишува, друго е навредливо.

S

silmarillion

Гостин
Ау Апасиев дечкото е лудило, и имам некакви политички симпатии спрема него, ако имаме спротивни ставови, човекот е легалиста и верува во правна легислатива, јас спротивно на тоа не верувам ни на закони ни на институции овде. И вика не можи да помине тоа поради ова, ова и она, не може да помине ни другото поради ова, ова и она. И се што изјави така е. Не го ни знаев до пред една година ама имам високо мислење за него, и не би гласал на избори дури ни за него ако тоа те интересира бојкот на се.
Не гледам ништо Лево во изблициве на патриотизам во Левица од страна на Апасиев. Место да се држат до социјални политики, они влагаат у надворешна политика и затоа стануваат небитен фактор пошто се трупови таму. Не дека СДС и ВМРО нешто разбираат надворешна политика, али за рајата имаат пар флоскули што палат.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ало Грујо е осуден криминалец, зошто не го затворат? Не можат да го најдат? Него им треба за некој како тебе да го пимпла цело време, а задкулисно веќе се имаат договорено.
Се чека да се потврди одлуката од повисоката инстанца и да стане правосилна, како што е политички договорено. Сепак, мора да се помине законскиот пат, да не биде се „апла“.

C

CrazyCounter

Гостин
Прочитај што сум коментирал последните 2 дена па после ми паламуди.
Многу јасно дека договор има и никој од инволвираните нема секунда да лежи ( и од двете страни СДСМ и ВМРО).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom