Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
118../2014 cekam da se smeniDali moze da kaze nekoj do koj broj se stignati 2014 i uste kolku ima na dopolnitelna da znaeme odprilika koga ke pocnat so 2015...imase nekoj gi sledea pa neka pisat ako sakat
Па за 1 месец од дополнителна во финална стигнаа од 5600/2014 до кај 8200/2014(се разбира не се сите на дополнителна вратени).Од 2014 има нешто повеќе од 12000 преписки така да ако се оде со ова темпо би требало до крајот на октомври да ги стават сите од 2014 на финална.Одкога ги стават на финална оние од 2014 обично за 2 до 3 месеци имаат промена(одобрено или отказ).Така да би требало да завршат со 2014 до крај на оваа година/Јануари 2019.Се надевам да грешам и да се убрза работата!Dali moze da kaze nekoj do koj broj se stignati 2014 i uste kolku ima na dopolnitelna da znaeme odprilika koga ke pocnat so 2015...imase nekoj gi sledea pa neka pisat ako sakat
Znam be lepi znam deka ne mi e rodnina i znam deka nemoze da dobie sega vrz moj osnov tuku dr mi bese prasanjeto ali ti ne go skonta.Dali po 5god primer bug drzavjanstvo na soprugot avtomatski bi ja sleduvala i soprugata.Drugarche ZENATA ne ti e rodnina taka da ne pozzz
Не, ама има готови веќе со бугарско државјанство, со шведско...Znam be lepi znam deka ne mi e rodnina i znam deka nemoze da dobie sega vrz moj osnov tuku dr mi bese prasanjeto ali ti ne go skonta.Dali po 5god primer bug drzavjanstvo na soprugot avtomatski bi ja sleduvala i soprugata.
Ti odgovorija site ubavo,znaci samo ako zivees so soprugata 5 g vo Bugarija I sleduva drzavjanstvoZnam be lepi znam deka ne mi e rodnina i znam deka nemoze da dobie sega vrz moj osnov tuku dr mi bese prasanjeto ali ti ne go skonta.Dali po 5god primer bug drzavjanstvo na soprugot avtomatski bi ja sleduvala i soprugata.
Dali bese na proverka od viceprezident ili direktno od polozitelno na ukaz?Потпишан указ денес,само со потврда од друштвото во Битола,интервју јануари 2017 во конзулатот во Битола.
ne si jasen bo iskazot voopsto, za proishod li podnesuvas dokumenti ili veke si go zavrsil toa pa odis na intervju ? krsteniceto od baba ti, bugarsko li e ili mak? ako e makedonsko togas ti treba pred 1920 i poteklo od seloto od kade sto poteknuvaat podatoci.. pa posle doagas do prevod i legalizacija.Ве молам ако некој може да ми помогне секоја помош е добредојдена. Имам закажано за интервју за крај на месецов во амбасада во Битола...досега немам никакви документи поднесено. Од Скопска амбасада ми сликаа еден список за потребни документи на него пишува Декларација, молба и изводи...одам преку баба ми со оригинал крштеница ама некој ми спомна дека требало некој да е роден пред 1918 а бидејќи баба ми е родена во 1930 истадов и извод на родени од татко и нејзин, од мајка ми и мој (за да се види врската) знам дека документите треба да бидат преведени и толку...дали може некој да ми кажи дали треба нешто плус каква е процедурата и слично..и каде да најдам молба и декларација и дали декларацијата треба да биде заведена. Секоја помош е добредојдена... Ви благодарам
Не директно од положително па потпис на указ.Dali bese na proverka od viceprezident ili direktno od polozitelno na ukaz?
lazen profil eDali bese na proverka od viceprezident ili direktno od polozitelno na ukaz?
koj broj ukaz e potpisan?Потпишан указ денес,само со потврда од друштвото во Битола,интервју јануари 2017 во конзулатот во Битола.
**86/2017koj broj ukaz e potpisan?
jas budala , koga idam preku prosrednik, taka e toa. ama bas nisto da ne te informirat. ic na toa ne im e. ajde veke mina, sega neka potpise vicetonosevme i izvodi od niv.
A otkoga ke podneses adresa treba li da cekas za da podneses za EGN I da izvadis pasos I licna karta?Preku ambasada ne moze da se izvadi maticen broj.... samo adresa i tuka se zavrsuva! Ne moze ni slikanje za prva licna karta! Od sredina na juni cekam za adresata i uste ne se stignati dokumentite