Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не мoрa извoд пред 1918тa штoм си сo крштеницa.Ти требaaт oд бaбa ти пa дo тебе.И дoкументите трбa дa бидaт и легaлизирaни, не сaмo преведени.
А може да ми објасниш што значи легализирани и каде се прави тоа? Фала..и колку чини?

Па ти рече има нов закон и сега не треба да се легализирани туку само удостоверени од бугарски нотар што е многу поефтино?
Амa пaк требa дa се oднесaт,требa некoј нoтaр печaт дa удри,не дa бидaт сaмo преведени.Пaк е тoa некoјa прoцедурa,a чини пoевтинo тoчнo кaкo штo кaжa Брунхилдa

Здраво на сите. Пред одреден период ми излезе происходот. Ме интересира дали има некој рок за подигнување на истиот (не планирам во скоро време да ја продолжувам процедурата)? Дали има друг начин да го земам происходот освен да одам во Софија (таму ги поднесов документите), на пример преку амбасадата во Скопје?

Здраво на сите. Пред одреден период ми излезе происходот. Ме интересира дали има некој рок за подигнување на истиот (не планирам во скоро време да ја продолжувам процедурата)? Дали има друг начин да го земам происходот освен да одам во Софија (таму ги поднесов документите), на пример преку амбасадата во Скопје?

Da opolnomostis nekoj sto odi posrednik ili Bilo koj vo ambasada se zaveruva polnomosnoto a posle koga sakas da ja prodolzis procedurata mojot proishod bese izvaden 2004 a go podnesov 2013

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dechki aj edno mislenje. Dali ako soprugot ima bg pasos posle izvesno vreme moze da zeme i soprugata t.e da se stekne so bg drzavjanstvo zatoa sto e vo brak so bugarin fakticki,i ako e toa mozno kolku vreme treba da se u brak za da moze toa da se postigne.Fala vi

Dechki aj edno mislenje. Dali ako soprugot ima bg pasos posle izvesno vreme moze da zeme i soprugata t.e da se stekne so bg drzavjanstvo zatoa sto e vo brak so bugarin fakticki,i ako e toa mozno kolku vreme treba da se u brak za da moze toa da se postigne.Fala vi
Drugarche ZENATA ne ti e rodnina taka da ne pozzz

Не[DOUBLEPOST=1534345888][/DOUBLEPOST]
Drugarche ZENATA ne ti e rodnina taka da ne pozzz

По Денис роднина не се признава

Moze samo so prestoj ako prestojuvas so soprugot vo bg 3 god mi Se cini da imas regularen prestoj I dobivas drzavjanstvo isto vazi I za sekade jas imam drugari sto zaminaa so bg pasport pa se steknaa so italjAnski

Sent from my iPhone using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom