Работа во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата John Burago
  • Време на започнување Време на започнување
Oglas se pojavi za grimma fabrika za salfetki i hartija sto mislite prevara ili ne ?
da prevara jas komunicirav so nego posto jas ne mu veruvav i tipot mi isprati smetki sto mu gi plakaale na smetka vo bannka vo bugarija na ime ivan ivannov taka da zacrni mnogu od drzavava samo neznam kako do sega nikoj od niv go nema prijaveno

За сите заинтересирани, DHL во Ludwigsau Mecklаr вработува со бг пасоши. Али не е ништо посебно, за нијанса можеби подобро од мекдоналс, другарче почна вчера таму според пресметките околу 1100-1200 евра е нето платата.

Не е превара. Нека ти пушти сметки, уплати колку ќе ти побара и уживај може ќе ти се јави некогаш. [emoji28]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Здраво , имам термин за виза и имам договор, е сеа пишува на страната на амбасадата дека треба да имаш документ за смештај. Има некој искуство со тоа, оти смештај предвреме тешко дека некој ќе ти дај.

Probaj kade sro ke prestojuvas adresata samo da ja napises vo formularot

Еве ви регистриран посредник за работа, ако имате кој да ве пријави по институции и да ве заведе за смештај додека не се снајдете.

https://www.optiper.de/ Јас до сеа на двајца им помогнав, за жал неможам повеќе да пријавувам под мој стан зошто не е дозволено повеќе од тројца луѓе на иста адреса според квадратурата.

Zdravo na site.
Dali moze da se smeni firma iako go pisuva imeto na firmata na dozvolata za prestoj(aufenthal) i kako ide procedurata?
Vizata za prestoj mi e za 3 godini a dogovorot od firmata m8 go dadoja za 1 godina dali i aufenthalot ke bide za 1 ili za 3 godini ve mollam za odgovor.falla na sekoj so ke odgovori

Здраво , имам термин за виза и имам договор, е сеа пишува на страната на амбасадата дека треба да имаш документ за смештај. Има некој искуство со тоа, оти смештај предвреме тешко дека некој ќе ти дај.

И мене истото ме интересира. Аплицирам за blue card виза и смештај секако дека немам најдено а терминот за интервју е набрзо. Која е веројатноста да бацам врата на амбасада без потврда за смештај?

Probaj kade sro ke prestojuvas adresata samo da ja napises vo formularot

Првично идев со таа идеја, но фирмава вика дека не може да ме води на нејзина адреса. Ваљда поради закон или буљашка работа од нивна страна.

Се мислев да направам безвезе резервација на Букинг, али повеќе од 1 месец не можам да резервирам и не знам колку ќе е тоа валидно.

Dali nekoj brzo podaval za rabotna viza i kolku cekal da mu odobrat i na kolku vreme gi davaat vizite fala

Дали некој што сам аплицирал за термин во амбасада, може да ми каже што се бара под personalnummer?[DOUBLEPOST=1534279933][/DOUBLEPOST]
Dali nekoj brzo podaval za rabotna viza i kolku cekal da mu odobrat i na kolku vreme gi davaat vizite fala
На страната од амбасада стои дека поради многуте апликации се чека околу 11 месеци.

Последно уредено:
Neznam za tolku meseci ama kazaa deka trae okolu 1 mesec razgleduvanjeto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom