Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
оној внукот на првоборец што е опериран од логично расудување
:facepalm:
Идеш на игнор.
Ти уше прееска отиде на „ме боли к**“, ич не се секирај. Нека види лордот таму пошо банови ми лупаат за све и свашта.
Се прашувам како се осеќаат тие што ја гласаа пијандурава за градоначалник. Дали на Берик, Алмеида и останатите комунистички шабани им е убаво да бидат прскани у фаца, а да не знаат, и дали гутаат...од тоа за против комарци?
Не бев во Скопје коа беа изборите.
Ако не си закачил од паторот некоја венерична, тогаш комарциве ќе те пцовисаат, небањат.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.952
Поени од реакции
41.193
:facepalm:
Ти уше прееска отиде на „ме боли к**“, ич не се секирај. Нека види лордот таму пошо банови ми лупаат за све и свашта.

Не бев во Скопје коа беа изборите.
Ако не си закачил од паторот некоја венерична, тогаш комарциве ќе те пцовисаат, небањат.
Хахаха, какви селски изговори, не бев у СК за изборите. :kuracc:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
fdfdfd.jpg

Забележувате како со години ден не е поминат а да нема блам кој ќе исплива на површина? Навистина не ми е јасно зошто постојат 9гаг, редит, 4чан итн, земи нашиве глупости преведувај ги на англиски и средена работа, што има толкави сервери да плаќаш...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Се прашувам како се осеќаат тие што ја гласаа пијандурава за градоначалник. Дали на Берик, Алмеида и останатите комунистички шабани им е убаво да бидат прскани у фаца, а да не знаат, и дали гутаат...од тоа за против комарци?
Морав да гласам за Шилегов.
Другата опција беше Коце.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Референдумот согласно прописите е успешен ако на него излегле 50% од гласачите. Спротивно, ако на него излегле помалку од 50% од гласачите, референдумот е неуспешен. Неуспешен референдум значи дека на истиот не се донела одлука, односно како одговор на референдумското прашање нема одговор ниту ЗА ниту ПРОТИВ. Бојкотот нема да значи НЕ на договорот со Грција.
da. stom nema odluka, dogovorot e nistoven.
toj sto ja napravil gomnarijata ide kaj narodot i bara validacija za negovata postapka
ako narodot ne go ebe 2%, toa sto znaci?
ti koga kje pokanis devojka na dejt i ona te ignorira... ti bukiras restoran za dvajca toj vikend?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.874
Поени од реакции
10.387
Прегледај го приврзокот 195164

Забележувате како со години ден не е поминат а да нема блам кој ќе исплива на површина? Навистина не ми е јасно зошто постојат 9гаг, редит, 4чан итн, земи нашиве глупости преведувај ги на англиски и средена работа, што има толкави сервери да плаќаш...
Ова е уште појако, се надевам не е некоја официјална мапа штотизнам.

Вака од прва Lagadin - few bitches најпримамливо :icon_lol:

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Ова е уште појако, се надевам не е некоја официјална мапа штотизнам.

Вака од прва Lagadin - few bitches најпримамливо :icon_lol:
Што, значи Охрид врие од bitches. Ова е најточната информација што странците ќе ја добијат за градот. :D

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Fake. Денес изгледа од партија ви рекле да плукате пак по дијаспората? Плукајте ако де, иначе гледам деновиве доста дијаспорци дојдени па оживнуваат градови и оставаат девизи во државава. Колку и да плукате државава и секој што живее тука поќе или помалце има корист од дијаспората.

Али разбирам ја од човечки аспект ако некој до вчера се мислел погоре од некој па тој другиот се иселил и сега по пет години иде на одмор добро ситуиран и све, сфаќам дека работи љубомората. Но не можеме сите од мама и тато да наследиме имот и без да мрднеме да живееме туку некој има потреба и да работи да опстане па бира тоа да го прави надвор од Македонија. Да, против сум многу мудрење како тоа во странство све било перфект а во Македонија ништо не чини. И без потенцирање луѓето добро си знаат што чини и не чини околу нив.

Топол дијаспорски поздрав од мене ај уште некој ден да се изчалама со рентираната кола, да се селфирам уште во некој ресторан дур можам пред да се вратам во подурмот мој. :D Љубомората што може да му направи на човекот...
Сосема ја утињате поентата за критиката али ај. Иако 100 пати ви е кажано, не се праите некакви жртви зашто не сте.
Муабетот е што моментот коа ти си се отселил, твојот глас и мојот не вреди исто. Зашто мојот глас за било кое прашање ќе влијае врз мене,а твојот глас за било кое прашање ќе влијае погоди, пак на мене. Ти со самото тоа што си се отселил не си никаков патриот, зашто ти не си граѓанин на оваа држава. Не знам што ви е тешко да го сватите тоа. Доаѓаме до апсурдна ситуација каде што дури тие што земаа бугарски пасош ги критукуваат оние што сакаат да го сменат името дека се предавници.
Сеа појасно ти е малце? Никој нит љубомори ниту има комплекс од некој надвор. Луѓе ко луѓе ги има секакви. И нема никаква разлика меѓу тебе, граѓанин на Германија и граѓанин на Северна Македонија. Луѓето ве критикуваат зашто им се мешате во изборот, а на вас никој не ви се меша во изборот. Тоа што вие дискутирате за името е како ние да дискутираме дали да ве вратиме назад. Сваќаш колку е апсурдно?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
А про по расправата со дијаспорава. Имам лајкнато страна на македонска амбасада на фејсбук и многу ретко праат објави. Денеска ми излезе пост со соопштение дека се повикуваат исселениците во таа и таа земја да се јават во амбасадата за да извршат увид во избирачкиот список. Дури и самото референдумско прашање е поставено во објавата. Тоа значи дека дијаспората ќе гласа по амбасадите пак? На страна дали треба принципиелно, дали се п***и шо се отселиле у најгустото и најбитното време за државата и не заслужуваат да бидат прашани...зборам за правно. Нели се укинаа пратеничките места во собрание и воопшто гласањето се укина?

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.920
Сосема ја утињате поентата за критиката али ај. Иако 100 пати ви е кажано, не се праите некакви жртви зашто не сте.
Муабетот е што моментот коа ти си се отселил, твојот глас и мојот не вреди исто. Зашто мојот глас за било кое прашање ќе влијае врз мене,а твојот глас за било кое прашање ќе влијае погоди, пак на мене. Ти со самото тоа што си се отселил не си никаков патриот, зашто ти не си граѓанин на оваа држава. Не знам што ви е тешко да го сватите тоа. Доаѓаме до апсурдна ситуација каде што дури тие што земаа бугарски пасош ги критукуваат оние што сакаат да го сменат името дека се предавници.
Сеа појасно ти е малце? Никој нит љубомори ниту има комплекс од некој надвор. Луѓе ко луѓе ги има секакви. И нема никаква разлика меѓу тебе, граѓанин на Германија и граѓанин на Северна Македонија. Луѓето ве критикуваат зашто им се мешате во изборот, а на вас никој не ви се меша во изборот. Тоа што вие дискутирате за името е како ние да дискутираме дали да ве вратиме назад. Сваќаш колку е апсурдно?
Значи самото тоа што ти си останал те прави поголем патриот? Се надевам дека си младо дете, бидејќи ако си над 30ка вакво размислување не ќе е на арно за тебе...

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.989
А про по расправата со дијаспорава. Имам лајкнато страна на македонска амбасада на фејсбук и многу ретко праат објави. Денеска ми излезе пост со соопштение дека се повикуваат исселениците во таа и таа земја да се јават во амбасадата за да извршат увид во избирачкиот список. Дури и самото референдумско прашање е поставено во објавата. Тоа значи дека дијаспората ќе гласа по амбасадите пак? На страна дали треба принципиелно, дали се п***и шо се отселиле у најгустото и најбитното време за државата и не заслужуваат да бидат прашани...зборам за правно. Нели се укинаа пратеничките места во собрание и воопшто гласањето се укина?
Не се укина. Ако прашуваш за парламентарните избори во 2016 год., ДПМНЕ и СДСМ се договорија да постават цензус за дијаспората, 50% + 1 гласач за изборот да биде легитимен. Не го исполнија цензусот и тројцата пратеници од дијаспората не добија мандат.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom