Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.952
Може некој да објасни за нас неписмените во поглед на авијација, што стелт авиони ќе беа тие со кои прскале па не сме ги слушале?
Вакви имаат набавено пет шест за прскање.

300px-F-117_Nighthawk_Front.jpg

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Што ќе прскаат против комарци, парите отидоа за виски за градоначалникот. Дури не му ни стигнаа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.637
Поени од реакции
22.372
Игорче зашто некои би ти љубоморел? Па ти навијаш за Борусија Дортмунд побогу.
Не мене општо опишувам што сум видел. Иначе и Саше Политико објави за дијаспората глупост така да добро сте синхронизирани со тоа Џорџ. Само да не заборавите еден share да направите за едно плусче да ви пишат моше и коментар за плус плус.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.517
:)

Како што гледам од цела држава само Никса, Ѓунер Исмаил и авијатичаров не ги касаат комарци.

Мене ме касаа еднаш во сто години и вчера на стаза трчав, гледам дома партали ме направиле на нозете, порано барем во движење не ги касаа луѓево, којзнае што хардвер и софтвер имаат, како Т - 1000 од Терминатор се.
Не туку глобално затоплување, па ќе станиме пополека Грција, само без море.
Инаку нема за што да се секираш оти @Bafra и @jamajka викаат дека тоа е нормално и диносаурусите биле касани од комарци.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Инаку нема за што да се секираш оти @Bafra и @jamajka викаат дека тоа е нормално и диносаурусите биле касани од комарци.
Не дека не е сменета климата ама тоа не го пере фактот дека го сјебаа прскањето оваа година. Не знам, тие се управа, земи види контактирај некој странски експерт како да се реши проблемов, не ми изигравај Курназ Атанас на Фб.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Не мене општо опишувам што сум видел. Иначе и Саше Политико објави за дијаспората глупост така да добро сте синхронизирани со тоа Џорџ. Само да не заборавите еден share да направите за едно плусче да ви пишат моше и коментар за плус плус.

А вие па од дијаспората кој кур се замарате со нас неписмените и љубоморните?

B

Bafra

Гостин
Ах бе Тенекијо, ај оној внукот на првоборец што е опериран од логично расудување ништо страшно, ама и ти да не си прочитал насловот на таа тема веќе е знак за затупување кај народот.
Климатските промени се реални, циклични и ништо ново, ама причинителот кој тврдат е нереален. Има разлика, ама за тие што мислат :P . Не е културно да збориш за нешто што немаш врска за што се прави муабет. Прочитај го насловот па врати се со рибите. :свиркам:

Баш ќе се потрудам да најдам контакт од Бранимир и ќе му дадам совет да примени истото што во Канада ќе го применуваат од 2019. Секое домаќинство по 1.000$ ќе си плаќа. Кај нас нека е 100$ и така зголемија акциза за да се намалело загадувањето, ова ко џокер ќе им дојде. Никој нема да реагира :D.

Бранимир обавезно ќе прифати ваков предлог, богатите може и по 200$ да плаќаат, повеќе СО2 испуштаат. :D

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
881
Поени од реакции
1.411
Каракачанов му препорача на Заев да чита историја
Захариева: Илинденското востание е географски македонско, но историски е бугарско

Еднаш од кај нас барем да му се спротиставеше на нашиве "соседи". 27 години така само си ги мафтаат и ми продаваат демократија и добри соседски односи.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.637
Поени од реакции
22.372
А вие па од дијаспората кој кур се замарате со нас неписмените и љубоморните?
Абе вие сте тие што плукате по дијаспората ако ви кажат од штаб. Демек идајте живејте со 200 Евра и демек кај сте да донирате и други глупости. А тоа што ОМД финансира реновирање болници не спомнувате (лани Стајковци). И ДПмНЕ и СДСм имаа шанса да ја средат ама не направија ништо. Вие пак трчате по нив не се партиите криви што Македонија е на ДНО туку вие партиски ботови што го држите системот во живот. А оној горе плукачот дека не се дружел со нас кој го есапи космополот светски. Иста матрица сте.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Toj ne go smenil imeto, samo go prevel, kako Makedonija- Macedonia.
A toa deka imeto mu bila prechka da go prfatat ili da se vraboti e bull shit. Se razbira ova e izmislen dijalog, amaterska propaganda,...so dva zbora B.S.
Ако се викаш Трајче или Трајан, како е преводот? Тајрон?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.952
Поени од реакции
41.193
Се прашувам како се осеќаат тие што ја гласаа пијандурава за градоначалник. Дали на Берик, Алмеида и останатите комунистички шабани им е убаво да бидат прскани у фаца, а да не знаат, и дали гутаат...од тоа за против комарци?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom