Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
И овој трансфер ли ќе го правдаш?

Ова е исто ко да фрлиш 80м на Мегваер и да викаш дека е океј.[DOUBLEPOST=1533721073][/DOUBLEPOST]
Чудно, за голман толку многу пари фрлија, а има други позиции каде што на Сари му се потребни негов тип на играчи за да ја игра неговата игра.
Го врбуваа и Ковачиќ ко шо се збори.

donev ama liverpul ima po 2ca igraci na sekoja pozicija koi im se dosta kvalitetni, a i poveketo alternativi nivni se bolji od del od starterite na celzi, zatoa ti go teraat muabetov, baska sto ova se mnogu pari za golman od bilbao, alison podokazan e kade kade ali nema vrska, trgam toa na strana, i ja sum so stavot deka poprioritetni treba da im se drugite delovi od terenot, otkolku golmanskava pozicija kade i za pomalce pari moze da se najde soliden golman. Na primer siti ederson go zemaa lani za 40m evra.

Сериозно ќе ги споредуваш?
Тука негде е цената. А ако ги споредувам, Алисон има една сезона играно во Италија, овој играл две во Шпанија. Кај Алисон нормално предност е искуството во ЛШ. Ама не гледам како он не е исто голем ризик како и овој.
donev ama liverpul ima po 2ca igraci na sekoja pozicija koi im se dosta kvalitetni, a i poveketo alternativi nivni se bolji od del od starterite na celzi, zatoa ti go teraat muabetov, baska sto ova se mnogu pari za golman od bilbao, alison podokazan e kade kade ali nema vrska, trgam toa na strana, i ja sum so stavot deka poprioritetni treba da im se drugite delovi od terenot, otkolku golmanskava pozicija kade i za pomalce pari moze da se najde soliden golman. Na primer siti ederson go zemaa lani za 40m evra.
И јас сум, на страна тоа што не верував дека има шанси пак да рушат трансфер рекорд Челзи, особено па за голман. Ама не заборавај и дека пола од парите вложени за овој ги враќаат со продажбата на Куртоа. Ако му е желба на Сари, подобро да платат за овој, него Батленд да му го донесоа кој сигурно 0 пати го има гледано во животот.

Паник бај е ова. Единствено во Шпанија не мораат да го убедуваат клубот, туку да ја платат клаузулата. Со време да се помиреа дека Куртоа ќе си оди, ќе го земеа за 30-40 сигурно. Изгледа не мислеа дека Куртоа ќе оди до толку далеку со барањето за трансфер и дека ќе поминат како со Вилиан и Азар :D ова е доказ дека ако играчот сака да ги употреби сите средства за да си оди, ќе си оди.

Озбилно, чудо едно е колку си станал неподнослив последниве година дена. Порано беше ќеф да се дискутира со тебе, сега го допираш дното. Алисон лани беше во топ 3 голмани. Кажи ми дали Кепа го имаш една минута изгледано шо го правдаш трансферот и уште пак го споредуваш со Алисон?

Паник бај е ова. Единствено во Шпанија не мораат да го убедуваат клубот, туку да ја платат клаузулата. Со време да се помиреа дека Куртоа ќе си оди, ќе го земеа за 30-40 сигурно. Изгледа не мислеа дека Куртоа ќе оди до толку далеку со барањето за трансфер и дека ќе поминат како со Вилиан и Азар :D ова е доказ дека ако играчот сака да ги употреби сите средства за да си оди, ќе си оди.
Аха сигурно. Од јануари има клаузула 80 мил, а пред тоа му беше 4 пати помалку.

Џизас...сфаќам променет е трансфер маркетот, сфаќам сека во 5 до 12 мора да бараат голман, сфаќам Билбао продаваат само доколку се плати откупната клаузула, ама 80 милиони? Сигурно ќе се најде нешто за многу помалку од тоа. Барса ги купи Тер Штеген и Цилесен за 25 милиони, и двајцата во тој момент беа далеку поголеми таленти и подокажани голмани од Кепа. Поарно за 30 милиони Цилесен да го земат Челзи, и така жално е човекот на клупа да седи, страшен голман е. Ваљда знаат подобро од мене тие што работат на трансфери во Челзи, така на прв поглед ептен многу е.

Аха желба на Сари нема грешка, го купват оти и немаат баш многу избор, Куртоа е решен да не се враќа во Лондон а трансфер пазарот затвора така да, земаат млад голман со потенцијал да биде еден од најдобрите бидејќи е многу млад и има квалитети ама 80 мил подобро Батленд или Шмајхел да го земаа дупло поефтина варијанта.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аха сигурно. Од јануари има клаузула 80 мил, а пред тоа му беше 4 пати помалку.
Билбао никогаш не продале играч за повеќе од 50 милиони колку што знам, не пак голман. Сигурно ќе го земеа за помалку од 80.

Озбилно, чудо едно е колку си станал неподнослив последниве година дена. Порано беше ќеф да се дискутира со тебе, сега го допираш дното. Алисон лани беше во топ 3 голмани. Кажи ми дали Кепа го имаш една минута изгледано шо го правдаш трансферот и уште пак го споредуваш со Алисон?
Прво ко шо глеам на нет Алисон го коштал Ливерпул 20м евра помалце, второ со самиот факт дека пробува да ги оправда дава до знаење дека нема простор за дискусија.

Јас разбирам да си ги браниш трансферите на клубот, нормално е тоа, секогаш ќе глеаш да најдеш барем некоја позитивна работа ама овде стварно нема ниедна.

Океј е, сигурно е талентиран голман ама 80м евра? Еве Син напраи топ паралела со Сити и Едерсон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom