Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
Ајде нова афера за набавка на лекови со Филипче. Веледрогерија на познат лекар, лол ко да не знаеме кој е. Паралелно ја открија Рада со Шапуриќ како кркаат од невладини.

И се тоа, објавено од никој друг туку, Љупчо Златев. Епа ебете си мајката бе Љупче ви ги искина шупците лакоми криминални вие ќе продавате европски вредности копита едни : )))

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Старата власт е заменета поради нивните катастрофални грешки, не збориме само за парламентарни, туку и за локални избори каде вмро освои севкупно 5 градоначалнички позиции. Инаку победуваш на избори кога ќе можеш самостојно да формираш влада, а во случајов вмро не беше во можност да формира влада самостојно. Другото е се договор помеѓу 2 или повеќе страни, кои вмро не можеше да ги договори и отиде во опозиција. Инаку да никој не спори дека вмро освоиле процентуално највеќе пратенички места, но недоволно за да формира влада.
И тебе ќе ти речам, прочитај го муабетот, не фаќај од средина. Инаку, ВМРО ДПМНЕ беше сменета за да се постави Зоуран и да ги направи сите овие „договори“. Мајмун предавнички.[DOUBLEPOST=1533639054][/DOUBLEPOST]
Ајде нова афера за набавка на лекови со Филипче. Веледрогерија на познат лекар, лол ко да не знаеме кој е. Паралелно ја открија Рада со Шапуриќ како кркаат од невладини.

И се тоа, објавено од никој друг туку, Љупчо Златев. Епа ебете си мајката бе Љупче ви ги искина шупците лакоми криминални вие ќе продавате европски вредности копита едни : )))
Предлагам, да се направи наградна игра, каде што победник ќе биде оној што ќе најде ден, на пример од 2018 г., во кој што нема некоја афера, гаф, лага на Зоран З.... За наградата, „о том потом“.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
И тебе ќе ти речам, прочитај го муабетот, не фаќај од средина. Инаку, ВМРО ДПМНЕ беше сменета за да се постави Зоуран и да ги направи сите овие „договори“. Мајмун предавнички.
Ти пишав пошто најверојатно мене ми пиша откако напишав дека вмро е сменето за грешките. Јасно е како бел ден, да не беше со катастрофални грешки ќе останеше на власт. Го спориш огромното незадоволство ? Вмро изгуби од сопственото членство на локални, од инат и форсирање на исти лопови за градоначалнички мандати .... ете земи ја за пример и гази баба бастионот на вмро, тепаа на советници изгубија на градоначалник .... guess why !!!

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
И тебе ќе ти речам, прочитај го муабетот, не фаќај од средина. Инаку, ВМРО ДПМНЕ беше сменета за да се постави Зоуран и да ги направи сите овие „договори“. Мајмун предавнички.[DOUBLEPOST=1533639054][/DOUBLEPOST]
Предлагам, да се направи наградна игра, каде што победник ќе биде оној што ќе најде ден, на пример од 2018 г., во кој што нема некоја афера, гаф, лага на Зоран З.... За наградата, „о том потом“.
Кој ја смени дпмне? Народот. Од 61 пратеничко место паднаа на 51. И со сите трикови што ги имаат не успеаа ни да го задржат бројот на пратеници.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Старата власт е заменета поради нивните катастрофални грешки, не збориме само за ....
А тие грешки пола беа измислени од Сорос, пола мораа да ги направат, зашто ги уценуваа, со децата.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ти пишав пошто најверојатно мене ми пиша откако напишав дека вмро е сменето за грешките. Јасно е како бел ден, да не беше со катастрофални грешки ќе останеше на власт. Го спориш огромното незадоволство ? Вмро изгуби од сопственото членство на локални, од инат и форсирање на исти лопови за градоначалнички мандати .... ете земи ја за пример и гази баба бастионот на вмро, тепаа на советници изгубија на градоначалник .... guess why !!!
Јас пишувам за собраниските избори, кога се формира влада.
Јас тврдам дека ВМРО ДПМНЕ е сменет со обилна работа на надворешни политички интересни центри. Ако не беше така, немаше причина да не се формира влада како изминатиот период меѓу нив и ДУИ. Впрочем, ДУИ тоа го бараше со години. ВМРО ДПМНЕ доби најголема поддршка на изборите, што значи, не беше сменет заради грешките. Можеби може да беше сменет заради грешките кон овие политички центри на интереси, не им покажа сервилност и не стана предавник. Се најде Зоки да биде таков. Недовеан, припрост... предавник.[DOUBLEPOST=1533639832][/DOUBLEPOST]
Кој ја смени дпмне? Народот. Од 61 пратеничко место паднаа на 51. И со сите трикови што ги имаат не успеаа ни да го задржат бројот на пратеници.
Веќе одговорив... 51 пратеник е најголемиот број во Собранието. За факти и бројки зборуваме, не за уметнички „дојам“.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ако ги укинат Wizz рачунај паѓа влада. Основното превозно средство на гласачите на ДУИ ако им го укинат толку е од таа коалиција. Е
Каде лета визер на ш иптарски дестинации? Цирих, Хамбург, Дизелдорф линиите си цепаа и кога аеродромон личеше на кочина. Со виз летаат дечурлаана шо глумат глоубтротери на инстаграм, родителите им ги покриваат картите со потрошачки кредит. Да не беа учкарите аеродромот ќе го затворевме у 92-ра година.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Јас тврдам дека ВМРО ДПМНЕ е сменет со обилна работа на надворешни политички интересни центри. Ако не беше така, немаше причина да не се формира влада како изминатиот период меѓу нив и ДУИ. Впрочем, ДУИ тоа го бараше со години. ВМРО ДПМНЕ доби најголема поддршка на изборите, што значи, не беше сменет заради грешките. Можеби може да беше сменет заради грешките кон овие политички центри на интереси, не им покажа сервилност и не стана предавник. Се најде Зоки да биде таков. Недовеан, припрост... предавник.[DOUBLEPOST=1533639832][/DOUBLEPOST]
Веќе одговорив... 51 пратеник е најголемиот број во Собранието. За факти и бројки зборуваме, не за уметнички „дојам“.
смешки си немам коментари повеќе. поздрав

S

silmarillion

Гостин
Каде лета визер на ш иптарски дестинации? Цирих, Хамбург, Дизелдорф линиите си цепаа и кога аеродромон личеше на кочина. Со виз летаат дечурлаана шо глумат глоубтротери на инстаграм, родителите им ги покриваат картите со потрошачки кредит. Да не беа учкарите аеродромот ќе го затворевме у 92-ра година.
Како каде? Сегде кај што лета. Авионите освен за Барселона и Малта се 90% албанци 10% друго. Буквално секоја дестинација. Па види ги аеродромите не заебавај. Што не лета за Шкотска, што не лета за Португал, што не лета за Валенсија/Мадрид? Скандинавија, Германија, Швајцарија. Па ти за Братислава 70% се албанци не па за други дестинации да праиме муабет.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.586
Поени од реакции
1.900
Не, ќе мора да донесе некоја од неговите сојузници бидејќи Орбан му е противник. Така да очекувај некоја Германска, Белгиска или Француска(да не сакаат повеќе за во ЕУ) компанија во иднина.
Во Франција единствена нискобуџетна што ја знам е ХОП, а од Белгија и Германија не знам дали има нискобуџетни компании.

Ако веќе нудат на друг треба да го направат тоа со Изи џет, ќе има уште повеќе дестинации од Виз ер. Изи џет не е веќе само Британска фирма бидејќи регистрираа 2 други компании во копнена ЕУ, така да пак е со ЕУ компанија.[DOUBLEPOST=1533640992][/DOUBLEPOST]
Алмеида, освен од Барселона, од каде и да сум летал со Виз ер, секогаш е било повеќе албанци од Македонци внатре.

S

silmarillion

Гостин
Ако ги отфикарат Визер ќе треба или Изиџет или (Т)рајанер. За нас љубителите на Премиер лига Изиџет би легнал одлично.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Е па следи ја дискусијата и пишувај согласно неа. Мојот одговор беше на друга реплика, каде пишува (отприлика) дека старата власт е заменета заради нивни грешки и сл. Јас одговорив дека не е така и наведов што се случи. Ако СДСМ имаше најголем број на гласови/пратеници, т.е. ако победеше на изборите, тогаш тоа ќе „држеше вода“. Јас реплицирав со аргументи зошто не е така.
Кога се разговара, треба да се држи конзистентноста на разговорот. Научи го тоа, без да лепиш етикети пред време. Се надевам дека ти е јасно што ми е „муабетот“.
А дали „победник со победни“ било глупавост, тоа е друга приказна. Најдобро распрашај се во ДУИ што мислат за тоа. Во 2006 г. го блокираа автопатот барајќи „победник со победник“. Истите луѓе беа и денес, и тогаш. Прашај дали „еволуирале“ или некој им нареди да „еволуираат“. Страшно ме „занимат“.
Имаше и притисоци од меѓународната дека ВМРО мора да коалицира со ДУИ така да ...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.396
Поени од реакции
24.120
Abe soooo, nema greska. Zatoa bese smeneto posle parlamentarnite, samo radi koi greski i prema koj zgresija ne spomna.
Za lokalnite duri e i glupo da se raspravas zosto gi izgubija tolku katastrofalno ili pak skraja da e da ne ja zanaes pricinata. Duri i na najtvrdokornite komunjari im e jasno sto i kako, nekoj izguben vo vremeto i prostorot ke zakaci zelena kako bombite i nekoja slicna glupost, na site ostanati manje vise im e jasno sto e pricinata za potopot na lokalni.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Наградна игра 120 купони. Твојата партија освојува 51, сдсм 49, останати учесници по нешто ситно.
Треба сега да ги размениш купоните за награди.
За главната награда - позиција, да ја земиш ти требаат 61 купон. Твојата партија нема толку, се договара со друг заедно да ја земат. Ништо не бидува.
Други се договараат истото и успеваат да се договорат, ја земаат главната награда. Твојата партија ја зема втората награда - опозиција.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.324
Ја сум летал во и надвор од сезона со Виз и секојпат поќе биле Македонци од Албанци. Секојпат. И тоа од Берлин и јужна Германија су летал. Можеби Базел инаква е ситуацијата не знам. Иначе Виз и без субвенции ќе си лета ако сака. Ќе ги покачат цените. Колку што се разбирам ја се издаваат лиценци пример од Скопје да леташ за Берлин а тоа право го има Виз Ер. Ако им се исплаќа таа релација ќе си ја задржат и без субвенции.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom