Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Pleme glupo, ne sfakjaat deka samite sebe si se nishtat.
Vo Sar Planina vekje odamna ne ziveat makedonci, a na Tetovo koga ke dojde zima bas mu treba sekoe drvo vo okolinata.
Sami si go kopaat grobot. Glupo pleme
И плус гинат од поплави кои сега лесно идат во Тетово...

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Епа на тоа глупо племе се надевате да ви успее референдумот.[DOUBLEPOST=1533068606][/DOUBLEPOST]
Не му верувај на тој од српските сслужби е.
Дете, оди бе направи некој хамбургер, што се мешаш во работи кои не ги разбираш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Pleme glupo, ne sfakjaat deka samite sebe si se nishtat.
Vo Sar Planina vekje odamna ne ziveat makedonci, a na Tetovo koga ke dojde zima bas mu treba sekoe drvo vo okolinata.
Sami si go kopaat grobot. Glupo pleme
Апсолутно точно.
Еве, све ок, чистат територии од кафири, рушат гробишта, цркви...за исламот да биде доминантен. Разбирам тоа, али што територија бе ќе биде тоа? Пустелија ко Афганистан. Планините голи, реките со пластични шииња, ко што се сега у западна Македонија. Вода нема да имаат.

Срање е, што ако некад тргнеме да ја враќаме таа територија (у некои подалечни, посреќни, идни времиња), ќе вратиме пустош, а ни земале рај.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Ај би ги разбрал до некаде странциве да настапуваат со такви квалификации и да користат таков вокабулар. Ама овие нашиве кои што се надоврзуваат кон нив ко слепо црево и го убедуваат народот дека ако не го смениме името ќе биде потоп, е тоа не ми е јасно, врз што ги засноваат таквите изјави.
А што не ти е јасно за потпот, па тоа му јасно и на тие што поддржуваат Бојкот.

Има само една мала шизофренија кај сите, кога во мозокот ќе му настане краток спој од од двата исходи на референдумот. Па секој дава различен недоветен одговор, како оправдување.

Еве пишав пред некој ден Трендо му е доволно тоа што светот ќе зажали за ова што ја кани во НАТО, затоа што ќе се распадни Европа.

За мене е недоветно затоа што мене многу ми е гајле што ќе стани со Европа, ако Македонија, стани Сирија.

То е...

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2013
Мислења
975
Поени од реакции
1.502
Апсолутно точно.
Еве, све ок, чистат територии од кафири, рушат гробишта, цркви...за исламот да биде доминантен. Разбирам тоа, али што територија бе ќе биде тоа? Пустелија ко Афганистан. Планините голи, реките со пластични шииња, ко што се сега у западна Македонија. Вода нема да имаат.

Срање е, што ако некад тргнеме да ја враќаме таа територија (у некои подалечни, посреќни, идни времиња), ќе вратиме пустош, а ни земале рај.
Денеска , можат само да ни земат уште , враќање тешка работа.
А крв ке прска , ако не пројде референдумот.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Апсолутно точно.

Ислам, муслимани :pos:

Ние треба да се откажиме од името за да влезиме во ЕУ, ама Албанциве дури не намалат муслимани под 10-15%, никогаш нема да влезат во ЕУ, па чак ни тогаш :)

Ругоба уште пред да умри му покажа кој пат треба да го фатат за да се интегрираат.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
А што не ти е јасно за потпот, па тоа му јасно и на тие што поддржуваат Бојкот.

Има само една мала шизофренија кај сите, кога во мозокт ќе му настане краток спој од од двата исходи на референдумот. Па секој дава различен недоветен одговор, како оправдување.

Еве пишав пред некој ден Трендо му е доволно тоа што светот ќе зажали за ова што ја кани во НАТО, затоа што ќе се распадни Европа.

За мене е недоветно затоа што мене многу ми е гајле што ќе стани со Европа, ако Македонија, стани Сирија.

То е...
Не ми јасно дека еве од осамостојувањето па до денес разни групи го предвидуваат нашиот распад. Да не праам ни муабет колку пати тоа било тема во емисии каде разни квази експерутки го плашеле народот со распад, војни и поделби, па се шпекулираше со временски периоди, ко на пример на пролет наредната година државата ќе ја снема. И се некои такви Васко Ефтов теории на заговор.

И еве сме сега триесет години подоцна истите ликови излагаат ко печурки да зборат ако не го мениме името и не влеземе во НАТО во најкраток можен рок државата ќе се подели. Па излага тој шипоњата со изјава во јавност во смисол: "ако не влеземе во НАТО и ЕУ јас неможам да гарантирам за однесувањето на Албанците понатаму"

И во наредниов период ќе следат еден куп вакви изјави, без никава основа и аргументираност ќе се прикажуваат како факти од разните шарени политички аналитичари, кои земаат по 3000 евра месечно директно од партија за да шират вакви небулози.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Ислам, муслимани :pos:

Ние треба да се откажиме од името за да влезиме во ЕУ, ама Албанциве дури не намалат муслимани под 10-15%, никогаш нема да влезат во ЕУ, па чак ни тогаш :)

Ругоба уште пред да умри му покажа кој пат треба да го фатат за да се интегрираат.
А кај нас што се над 20% муслимани?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не им го спомнувај, предавник им е он сега. До пред две минути, пред да умре, најголем херој им беше.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Nema tuka vrska so toa dali jas ili ti si peder. Sakas jahta, avion, ostrov , porshe. Treba da se napucis, toa e cenata. Ako ne nema nisto od toa. Ti prethodno toa sam go zakluci. Sakame ubav zivot, Nato, Eu bla bla bla, treba da se napucime.
I sega uste sakas jahta , porse, ostrov ili ne ti trebaat bas do tolku a ?
Пак за шупчење, кој тоа бара од нас да се тртиме за да влеземе во НАТО и ЕУ па спорот со името после скоро цели 3 децении мораше некој да го реши, дали ќе беше конечното решение Северна, Горна, Вардарска, Нова... сеедно !
Заев убаво си кажа уште пред неколку години дека Македонија е таа што треба да свитка кичма во спорот за името, па и покрај тоа народот гласаше за него особено на последните избори па сега зошто било вака, зошто така ... истите тие што гласаа за Заев во декември 2016 год. и во октомври 2017 сега треба како попчиња да си излезат на 30 септември и да си заокружат ЗА !
Него некако чудна и анемична ми е опозицијава ДПМНЕто на Мицко де ќе бојкотираат, де ќе излезат на реф. но ќе гласаат против, а пак оној токмакон Николоски па вика кога ќе дошле пак на власт ДПМНЕ ќе направеле нов договор со Грција подобар од овој ... изгледа наместо Северна ќе го променат тогаш името во Горна или Вардарска ич не ме чуди и тоа да биде !

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
А кај нас што се над 20% муслимани?
Кај нас во некој поглед ја уценуваат Европа оти ќе прават беља ако не се интегрираат во ЕУ.

Ама ако случајно направат Илирида ќе треба да го лепат сунетот, за да почнаат да размилуваат за ЕУ :pos:

Член од
4 ноември 2013
Мислења
975
Поени од реакции
1.502
Nema tuka vrska so toa dali jas ili ti si peder. Sakas jahta, avion, ostrov , porshe. Treba da se napucis, toa e cenata. Ako ne nema nisto od toa. Ti prethodno toa sam go zakluci. Sakame ubav zivot, Nato, Eu bla bla bla, treba da se napucime.
I sega uste sakas jahta , porse, ostrov ili ne ti trebaat bas do tolku a ?
А ти да се напучиш за цела држава може ?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Дете, оди бе направи некој хамбургер, што се мешаш во работи кои не ги разбираш.
Колку пропадна сељаче да читаш постоци на деца во ДК.Само за тебе не дојде живот изгледа.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Колку пропадна сељаче да читаш постоци на деца во ДК.Само за тебе не дојде живот изгледа.
Е ако де, не е лошо сендвичи да правиш, не знам што се нервираш.

Полошо е глупости да тресеш за работи кои не ги разбираш, и да колнеш како баба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom