Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Немора измени во закон за ова, се решава многу лесно со измени во Уредба како и до сега 10 пати што имаше измени за 1 година. Ние се разбираме на интервју тоа е точно ама пак таму оценуваат и за владеење на бугарски јазик без разлика што тоа што го зборуваш се смета за западнобугарска дијалектна форма. И да знаеш дека ќе го направат порано или покасно, не зборуваат напразно за ова веќе подолго време.
Чекај малце, досега не оценуваа за ова? Јас кога бев на интервју ми поставија еден куп прашања на кои што одговарав како и сите други, и од тоа тие неможат да заклучат колку добро го владее еден кандидат јазикот? Службеникот што ми го правеше интервјуто забележуваше нешто од другата страна на шалтерот и предпоставувам дека меѓу другото веројатно пиша таму и околу тоа колку добро го владеам јазикот. На крајот ми даде еден лист да се потпишам.

Е сега, ти ако зборуваш за воведување на тестови каде што ќе има познавање на бугарска литература, граматика, фонетика и пишување писмени тоа е веќе друга работа.

А кога веќе зборуваме за јазикот, јас многу полесно се разбрав таму со службениците, одошто тука со еден просечен кумановец.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Чекај малце, досега не оценуваа за ова? Јас кога бев на интервју ми поставија еден куп прашања на кои што одговарав како и сите други, и од тоа тие неможат да заклучат колку добро го владее еден кандидат јазикот? Службеникот што ми го правеше интервјуто забележуваше нешто од другата страна на шалтерот и предпоставувам дека меѓу другото веројатно пиша таму и околу тоа колку добро го владеам јазикот. На крајот ми даде еден лист да се потпишам.

Е сега, ти ако зборуваш за воведување на тестови каде што ќе има познавање на бугарска литература, граматика, фонетика и пишување писмени тоа е веќе друга работа.

А кога веќе зборуваме за јазикот, јас многу полесно се разбрав таму со службениците, одошто тука со еден просечен кумановец.
Оценуваат ама сега планираат Тестови да воведат за јазик и историја и нормално кој нема да положи ќе го враќаат назад.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Оценуваат ама сега планираат Тестови да воведат за јазик и историја и нормално кој нема да положи ќе го враќаат назад.
I da vovedat ne e kraj na svetot sigurno ke ima nekoj minium na ocena/bodovi kade sto ke pominat 98% od makedonskite aplikanti za ova neka mu se mislat onie od moldavija,turcija,srbija,albania......Spored niv nasiot makedonskiot jazik e zapadno bugarski dijalekt plus toa istite praznici gi imame nema nekoja razlika, muabetot mie so saket neka praet ama na krajot da go potpisat ukazot a ne denes davame utre ke gi redime na dopolnitelna i pak vo krug....

Член од
27 февруари 2017
Мислења
40
Поени од реакции
71
извинете вчера неможев да пишам от ПРЕГОЛЕМА еуфорија конечно КОНЕЧНО и кај мене промени ПРОМЕНИ дојде живот ЖИВОТОТ ДОЈДЕ сега уште ЦАРОТ да потпише:):P:D:LOL::гик:
I jas go dobiv iatiot status, dali e ova sigurno i finalno? Dali može ViceP da odbie?

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260
Nema nekoj od 2014 so promeni Sega gledam ima odbieno mnogu od 4000/2014. Nagore 90posto odbieni tie sto se od ambasada.

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
D
Nema nekoj od 2014 so promeni Sega gledam ima odbieno mnogu od 4000/2014. Nagore 90posto odbieni tie sto se od ambasada.
Jas sledam broevi do kaj 90/2014, prviot broj i od 21 broja 5 se odbieni a ostanatite cekaat potpis od vp. Denes e promenata, znaci 25%ima da dobieme nnegativno.[DOUBLEPOST=1533055765][/DOUBLEPOST]
Од кога се овие промени,од денес?
Od denes se pretpostavuvam, vcera nemase

Член од
27 февруари 2017
Мислења
40
Поени од реакции
71
Denes vidov deka mi e smenet statusot. Brojče 41**/2014. Intervju Mart 2014, 4 god na dopolnitelna, pred 2 meseci na finalna. Dokumenti od prv pratučed, potvrda od Združenie od Strumica i Umrenici od baba i dedo rodeni pred 1919god. Se nadevam na Ukaz :) So sreka na site :)

Attachments

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Denes vidov deka mi e smenet statusot. Brojče 41**/2014. Intervju Mart 2014, 4 god na dopolnitelna, pred 2 meseci na finalna. Dokumenti od prv pratučed, potvrda od Združenie od Strumica i Umrenici od baba i dedo rodeni pred 1919god. Se nadevam na Ukaz :) So sreka na site :)
Што поскоро до указ,па да споделиш на темава!:)[DOUBLEPOST=1533058057][/DOUBLEPOST]
7600/2014 e na finalna sledna
8430/2014 na dopolnitelna
Можеби и грешам но нема многу на дополнителна со голема бројка над 9000 да речеме,пошто тогаш во тој период почнаа од ДАБЧ да бараат стари документи(венчаници,свидетелства,воени книшки).Што мислиш?

Последно уредено:
Член од
22 октомври 2017
Мислења
4
Поени од реакции
18
Denes vidov deka mi e smenet statusot. Brojče 41**/2014. Intervju 28mi januari 2014 ambasada Skopje .So dokumenti od prva bratucetka i potvrda da Strumica po osnov predok roden pred 1920g.status:Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија .koga ke ima promena ke bidete informirani

Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204
I konecno pomina I moeto intervju. Iskreno pozitivno iskustvo ,sluzbenikot bese fin I ne se zamaease mnogu,gledase sto pobrzo sa zavrshi oti imase mnogu guzva. Prvoto prasanje mi bese kakvo si po narodnost-blgarin,sto rabotis studiras,kazi sto znaes od bugarskata istorija,nabroj nekolku bugarski pisatlei,revolucioneri,dali imas rodnini,po sto e pozmata bg,kade si bil vo BG , dali salas da dojdes da zivees tuka . Se na se OK bese, ne gledase da me zbuni voopshto ,se na se 3min traese

Член од
29 декември 2015
Мислења
119
Поени од реакции
176
Што поскоро до указ,па да споделиш на темава!:)[DOUBLEPOST=1533058057][/DOUBLEPOST]
Можеби и грешам но нема многу на дополнителна со голема бројка над 9000 да речеме,пошто тогаш во тој период почнаа од ДАБЧ да бараат стари документи(венчаници,свидетелства,воени книшки).Што мислиш?

Od 2014 ta sekoj den ima promeni proveruvam nekoi koj se na dopolnitelna na primer sledni se 8430. 8570. 8590. 8600

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom