Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mnogu dolgo e, koj ke se zamara so politika.Da....jasno go kaza ova. Demek ako ne pomini ova na referendum...pu majkata i menjame ustav.
Koj go šiša rezultatot od referendumot
E sega skepticite neka se vratat nanazad koga Antonio kazuvaše deka vo dogovot stoi zborot " or"
„Следно дарвинова теорија?Од трка на желки рипаш на формула..
Влагаш у полемики за кои залудно е да се дебатира.
Следно дарвинова теорија ?
Не сме на цивилизациско дно , како воопшто се заклучува дека сме таму? Или некој ги кажува тие работи , па сеа ке рангираме по нивни стандарди колку сме цивилизирани?
Верувам само на тоа што ке го доживеам и видам со очите , дали е побожно , дали пак науката и општеството имаат улога во тоа , до негде и не ми е битно
До каде отиде незнам само , кога ја стави кармата и трите водикако да речеме едни од причините дека сме цивилизирано дно?
Има право секој да верува во што сака , сеа дали е точно или не е тоа е сосема друга подтема.
И да Кафана је моја СУДБИНА![]()
Или не разбираш или намено се праиш глуп. Дали и во двата случаи има коментари со говор на омраза? Да. Дали и во двата случаи беа покренати постапки и јавно се кажуваше какви сме и ние и вие? Не. За коментарите на протестот за Никола сите ќутеа, од телевизи, новинари, невладини, обвинителства. Никој тогаш не ги гледаше. Ама за коментарите за ова во Грција и за пратениците кога сакаа да го донесат законот за јазици експресно реагираа. Или ќе се казнуваат сите или никој.Ова е таа логика, кога македонецот шири говор на омраза таков е човекот по природа, а кога шпоните го прават тоа, го прават тоа затоа што сее криминалогени.
Другар јас работам во фирма каде што иновативноста и технологијата се на највисоко ниво на балканот и ги има едни од највисоките стандарди во својата бранша во Европа.Буквално од гумени чизми може глисер да се направи(заградава е да го сфатите контекстот , не да бидете буквалисти).Ти ми кажуваш сум бил примитивен и побожен„Следно дарвинова теорија?“ пишал. Човек не знае дали да ви се смее или да ве жали... За жал не конташ што ти се збори. Колку понеук и понерационален е просечниот жител на една земја, толку земјата е поутепана на различни планови. Сите овие примордијални верувања се една оставштина од времињата кога нашите предци жртвувале овци и луѓе, за боговите да им дадат плодна година - такви старозаветни богови/природни сили што казнуваат народи со поплави, суши и земјотреси.. Па луѓе почнале да разбираат како работи светот, какви се некои од правилата на природата што може да се сконтаат и знаеш како иде, напредок.. У цело тоа време, рака на срце - стварно има идиоти што уште веруваат у овие глупости и обично, ваквите луѓе се почести во земји што се затуцани на едукациски и економски план, со ужасни стандарди и слично... Колку се луѓето поутепани, толку попримордијални форми на објаснувања имаат за светот. Ако интелектуалец верува во Бог, обично дава комплексни филозофски аргументи за постоењето на истиот и све тоа. Прост човек, мисли дека дедо боже фрлил со гром у селото, за да ја казни Трпејца бидејќи го варала Трпе со Ристо Мускуло и со Ацо Снагата. Ме конташ?
Учени луѓе од супер држави, смислуваат креативни решенија како да се спасат повише луѓе у поплава, како да се подобри инфраструктурата и да се намали идната штета од вакви несреќи. Ти и пуно други идиоти, мислите дека некоја исконска сила, казнила држава поради некои надворешно политички акти кои не се погодни за нејзиниот сосед. И како? Со тоа што оваа кармичка сила, е нивната лоша енергија која иницирала природни несреќи (какви што се случуваат цело време низ цел ебан свет, цреп еден неандрталски) кои довеле до смрт на жени, деца и слично, све со цел да ја казни „државата“, за нејзиното непризнавање на името „Македонија“ и некои други „лоши работи во историјата“:
Не се осеќаш малце глупо, вака ако седнеш и размислиш што си пишал? Јапонија е земја што секојдневно се соочува со природни несреќи поради лошата местоположба, а станува збор за народ со принципи кои ние не можеме ни да ги поимаме, а не па да ги имаме. Што мислиш, да не ги казнуе и нив кармата за Втора Светска Војна, пошо Хирошима и Нагасаки не беа доволни, а? Стаи си прст на глава и размисли, што си пишал и колку треба да ти се срам што си пишал такви глупости. Дека треба да се извиниш поради твојата утепаност, а не со бајата пасивна - агресивност, да пробуеш да си го заштитиш егото и да се оправдаш пред себе, зошто си истрескал ваква глупост. Као ок е. Боли малце. Си истресол глупост, луѓе те укориле. Си бил изнервиран, можда не веруеш стварно дека карма ја казнува Грција, ти било тоа и малце фигура на говор некоја, нешто глупости, нешто колку да пишеш и да се уклопиш со другите...
Не е страшно, ќе пазиш друг пат што пишуваш и готово.
Нели ќе дадеше Црпката оставка ако не помине референдумот, сега институциите ќе решаваат како. Некој пиша дека Црпко бил чоек од збор.Заев вика за уставните измени ќе се решава во Собранието, ако нема цензус на референдумот.
За тоа им треба 2/3 мнозинство. И според устав, мора да има референдум за стапување во сојуз.
Пред една недела велеше дека 75% од граѓаните ќе се изјаснат позитивно на референдумот, за по една недела да даде ваква изјава.
Работите ич не им одат во прилог. Затоа и влегуваат од грешка во грешка.
Ова последново со ОЈО е начин како да ги казнуваат и затвараат сите што се за бојкот и против договорот. Наводно формирале и екипа од 200-300 луѓе со профили и акаунти кои ќе пријавуваат групно на фб и твитер за да се суспендираат други акаунти.
Бре мајката се гледа и на документи како од категорично против менување на уставното име преку единствено за предлогот Илинденска, до ерага омнес Северна, со гратис уште неколку понижувачки обврски за нас кои воопшто не се дел од спорот. Е сега кога на површина им испливаа гомната, државна тајна било. Не дека не ја знаевме и не го гледавме театарот.А кој ќе одговара за велепредавство со потпишувањето и изгласувањето на велепредавничкиот договор за менување на уставното име на Македонија во Собранието ?
Mилошоски и Иванов ќе одговараат за издавање државна тајна
Од гласачкото тело на вмро во 2011 и тие што излегуваа по бомбите има голема разлика во бројка.Тие што излегуваа после бомбите можам да кажам дека 2/3тини беа присилени.Но тогаш беа 50 000 митинзите.И кога ќе видиш пак иде по моето.Од 50 000 некаде 30 000 излегувале присилени а 20 000 се нешто налик на денешниве безкичмењаци,со главата в ѕид.
На безкичмењациве да им рече муртинецов дека ова е зелено,готово зелено е.И што е многу полошо,тие не го зборуваат тоа само пред вмровците и од инает,туку цврство во себе си веруваат дека е зелено.Немаат ни свој став ни црвени линии ни ништо.
Му копирам сеа на еден шарен за тендерите и грантовите.Исто и за судењево на овој од ново село.Не можам сеа да читам долго е ми вели.Претхдно му копирам друго нешто кај што се фатени 5-0 и повторно истото,остај море не замарај со политика.Класична гнида.Претходно 3 години ми праќаше бомби и ме прашуваше дали не ми правело гнев и сл.Сеа нема мадина да каже дека се гомна и го извисија.Нема мадина да каже дека беше во заблуда дека ќе се исправи државава.Класични безкичмењаци,нема др збор.
вака се губат избориВМРО почна СДСМ финишира, владата согласна за отворање на рудник во Иловица
http://glasnik.mk/vmro-pocna-sdsm-finisira-vladata-soglasna-za-otvoranje-na-rudnik-vo-ilovica/
Pa ajde sega dojde red da se zavrsi taa prikazna da go smenat imeto pa da vidime dali rabotite ke odat napred kako sto bese obejkano i od prethodnata vlast i od ovaa segasnata. Dali so promenata na imeto nie ke dojdame do taj podobar zivot no sto ke bide ako i so promenata na imeto ni ostane bedniot zivot ni ostane istiot standard togas se otvara ptasanjeto zosto go smenivme a ostanavme ista beda kako sega , no za tie prasanja ke dobijam odgovor vo idnina sd nadevam na podobra idnina.
Никогаш не им го потценувај капацитетот на политичарите за своите утки да обвинат нешто друго. Не се грижи, има уште опции - ВМРО-ДПМНЕ ќе го обвинуваат Сорос, СДСМ Русите. Да беа способни да водат држава колку што се способни да измислуваат бабароги ќе бевме напредна цивилизација од 24 век.Edno moe mislenje za prasanjeto na temata na koe odgovoriv so DA od edna pricina. Veke 28 godini edinstven izgovor na site partii i tie od vmro i sdsm za naprednuvanje na makedonija bese sporot ao grcija za imeto. Site tvrdea deka grcija ne koci vo razvojot na makedonija na stopanstvoto i ekononijata. Pa ajde sega dojde red da se zavrsi taa prikazna da go smenat imeto pa da vidime dali rabotite ke odat napred kako sto bese obejkano i od prethodnata vlast i od ovaa segasnata. Dali so promenata na imeto nie ke dojdame do taj podobar zivot no sto ke bide ako i so promenata na imeto ni ostane bedniot zivot ni ostane istiot standard togas se otvara ptasanjeto zosto go smenivme a ostanavme ista beda kako sega , no za tie prasanja ke dobijam odgovor vo idnina sd nadevam na podobra idnina.