Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
– Отворени сме за расправа за ова прашање дали да биде консултативен или обврзувачки, на крајот одлуката е задолжителна затоа што граѓаните теоретски може да излезат милион, а ако 600 илјади гласаат за, а 400 илјади гласаат против тогаш политичарите ја спроведуваат одлуката, гласаат во Парламентот и постигнуваме консензус. Ако излезат милион гласачи, 600 илјади се против, а 400 илјади се за, тогаш не важи Договорот со Грција. Ако излезат 800 илјади гласачи, 600 илјади гласаат за, а 200 илјади се против тогаш граѓаните не донеле одлука. Ако нема исполнет цензус нема одлука како што е по Уставот и тогаш останува институциите да одлучат, Парламетнот да гласа за уставни промени или да гласа против уставни промени, рече Заев.

Изјава на Заев, последниот дел внимателно читајте го, ете го решението негово, креативно толкување, автоматски бојкотот сега не значи ништо освен давање аргумент да се изгласа промената на Уставот директно во Собрание, референдумот нема да ги обврзе освен ако не е исплнет цензусот, ќе се смета како и да не се случил.
Па секако е небитен референдумот, одамна беше кажано тоа. И да го има и да го нема сеедно е. Важно е дали ќе имаат 2/3 мнозинство. Ако имаат дури и да се изгласа против тие можат да сменат устав. Не е ништо ново или непознато изјавава.

Крајно подло и мизерно е човек да се сити на несреќата на друг. Збориме дека сме мирен народ, гостопримливи и солидарни...од секогаш ми биле смешни и патетични овие класификации. Ние сме лицемери, ништо повеќе.
А тоа колку сме примитивни говори и фактот што ваквите несреќи ги поврзуваме со натприродни сили, божја казна, карма за вековните неправди. Загинале стотина луѓе во ужасна смрт, меѓу нив и деца кои што поим немаат ни од политика, ни од историја.
Ова што го правиме е одлика на мали, ситни луѓе, огорчени човечиња исфрустрирани од сопствената маленкост и немоќ да направат нешто околу тоа.

Не е нешто комплицирано, состојбата од прилика е ваква;
Коментарите од ваков тип се од страна на сендвичи, зошто?
Веќе не се на власт и се чуствуваат загрозени т.е. ја изгубија позицијата (митот) на "бранители" (Грција е најголем непријател) позиција која им дава за право да владеат со државата. ("зачувување" на идентитет, јазик, историја итн vs. Грција)

Се случуваат природни катастрофи (во Грција) кои се препишуваат на нешто неодредено и недопирливо, некои закони кои не ги измислил (се над) човекот т.е. госпот бок.
Ваквото однесување (според мене) е индикација на огромен страв и невообичаена така, поголемка параноја.

11години сери - лапај а сега ништо, шок е тоа за цел организам.

Па секако е небитен референдумот, одамна беше кажано тоа. И да го има и да го нема сеедно е. Важно е дали ќе имаат 2/3 мнозинство. Ако имаат дури и да се изгласа против тие можат да сменат устав. Не е ништо ново или непознато изјавава.

Да, ама сега првпат директно кажува дека се освен референдум со исполнет цензус каде мнозинството е За, за нив како владеачка гарнитура нема да важи, ептен јака логика.

Ај каши ми кај пишав за одмазда или освета ?...А, прочитај си ги твоите гнасни навреди кон мене...о, велеглаучу, и одговори зошто не пиша букава за случката со македонците во Егејска Македонија и сношти кога им беше најтешко тие држеа 90 мин. транспарент да гледа цел свет RIP Македонија а никој од кај нив не изреагира....

Телац, нормално дека ги жалам сите загинати во Егејска Македонија не трабуњај тука башка убаво те прашав на кој пост мислиш, али ти многу нешто вицкаст Ацо Шопов ти реков ми рече.

Иначе околу трансов, го држеа ПАОК? Оние браќата по крв на Комити?

Ете Савидис најави тужба за BuzzFeed, први кои објавија за некаков поткуп, а нашиве новинаришта што се истрчаа да ја споделат нивната вест сега нигде ги нема да објават за ова.:sramezliv:
Иначе човекот е сопственик на ПАОК.
GATE 4 - KOMITI BROTHERS!!!

Хммммм.

– Отворени сме за расправа за ова прашање дали да биде консултативен или обврзувачки, на крајот одлуката е задолжителна затоа што граѓаните теоретски може да излезат милион, а ако 600 илјади гласаат за, а 400 илјади гласаат против тогаш политичарите ја спроведуваат одлуката, гласаат во Парламентот и постигнуваме консензус. Ако излезат милион гласачи, 600 илјади се против, а 400 илјади се за, тогаш не важи Договорот со Грција. Ако излезат 800 илјади гласачи, 600 илјади гласаат за, а 200 илјади се против тогаш граѓаните не донеле одлука. Ако нема исполнет цензус нема одлука како што е по Уставот и тогаш останува институциите да одлучат, Парламетнот да гласа за уставни промени или да гласа против уставни промени, рече Заев.

Изјава на Заев, последниот дел внимателно читајте го, ете го решението негово, креативно толкување, автоматски бојкотот сега не значи ништо освен давање аргумент да се изгласа промената на Уставот директно во Собрание, референдумот нема да ги обврзе освен ако не е исплнет цензусот, ќе се смета како и да не се случил.

Со други зборови ако нема одлука на референдум ќе одат преку Собрание да ги направат уставните измени по секоја цена.
Сега за сега немаат мнозинство, а доколку би оделе на предвремени избори од "референдумски карактер" со името како главна тема не гледам како би ги добиле од проста причина што ставот на македонското гласачко тело е отприлика 3:1 против договорот. Таму гласовите од албанците ќе си отидат кај своите партии.
Едино им останува во наредниот период да купуваат пратеници од кај Дпмне.

Прегледај го приврзокот 194493

Да направам статистика колку пати е спомнат геноцидот врз македнците од Егејска како причина а господ/бог како егзекутор? (во коментари)

jaс напишав Миленко и слични ментиши,(ти си цитирал само Миленко) во кои влегуваат и тие што ти као ќе им праиш статистика некоја.
Цитирај како што сум напишал , не влечи малоумни поенти на пиши бриши, модератор си ваљда, до толку треба да знаеш.

Телац, нормално дека ги жалам сите загинати во Егејска Македонија не трабуњај тука башка убаво те прашав на кој пост мислиш, али ти многу нешто вицкаст Ацо Шопов ти реков ми рече.

Хммммм.
Ок. Доста не' бранеше.... о, ти... (знаеш што си !)

Хммммм.
Саркастичен ее постот што си го цитирал :D

Веќе не се на власт и се чуствуваат загрозени т.е. ја изгубија позицијата (митот) на "бранители" (Грција е најголем непријател) позиција која им дава за право да владеат со државата. ("зачувување" на идентитет, јазик, историја итн vs. Грција)

Се случуваат природни катастрофи (во Грција) кои се препишуваат на нешто неодредено и недопирливо, некои закони кои не ги измислил (се над) човекот т.е. госпот бок.
Ваквото однесување (според мене) е индикација на огромен страв и невообичаена така, поголемка параноја.

Јас знаев дека ќе следи таков бран на коментари штом ја слушнав веста. Населението е поларизирано на две фракции: квази патриоти vs. квази прогресивци. Додај кон тоа медиуми и имаш коктел од конфронтации за тема која што нам лично не треба да не засега, треба да си седиме воздржани по страна и да си ја гледаме нашата мизерија.

Официјалните државни институции ќе си пратат формални пораки со сочувство како што е редот. Веќе понудија помош, и тука сме си чисти. Тука се требаше да заврши. Ама македончето нема да биде тоа што е ако не си го пикне носот онаму каде што не треба, следејќи неколку усијани глави и политички платеници од типот на Миленко. Што пак е уште еден од низата докази за нашата колективна мизерија и уништувањето на системот на вредности.

Да, ама сега првпат директно кажува дека се освен референдум со исполнет цензус каде мнозинството е За, за нив како владеачка гарнитура нема да важи, ептен јака логика.
Значи ако се бојкотира полошо испаѓа, хех, знаев дека ќе изнајдат некоја дубара, секоја недела вадат нешто ново.

Струјата ќе почека нема пари за нејзе...
ИСКЛУЧЕНА Е СТРУЈАТА ВО ПОВЕЌЕ БИТОЛСКИ УЧИЛИШТА ПОРАДИ НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ

https://sdk.mk/index.php/dopisna-mr...-bitolski-uchilishta-poradi-neplateni-smetki/

Сега да се обзнани во јавноста кои училишта се во прашање, и да видиме од кога датираат неплатените сметки, паралелно со ова да видиме директорите на тие училишта како ги трошеле буџетите, ако немало за струја да видиме шо имало поголем приоритет...

Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

(1) Тој што преку компјутерски систем во јавноста шири расистички и ксенофобичен пишан материјал, слика или друга репрезентација на идеја или теорија која помага, промовира или поттикнува омраза, дискриминација или насилство, против кое било лице или група, врз основа на пол, раса, боја на кожа, род, припадност на маргинализирана група, етничка припадност, јазик, државјанство, социјално потекло, религија или верско уверување, други видови уверувања, образование, политичка припадност, личен или општествен статус, ментална или телесна попреченост, возраст, семејна или брачна состојба, имотен статус, здравствена состојба, или на која било друга основа предвидена со закон или со ратификуван меѓународен договор, ќе се казни со затвор од една до пет години.

(2) Со казната од ставот (1) на овој член ќе се казни и тој што делото ќе го стори преку други средства за јавно информирање.

Со овој член е предвидена казна со затвор од една до пет години, за секој кој ќе предизвика или ќе разгори омраза, раздор или нетрпеливост, врз некоја дискриминаторска основа.

Ете пријавете ги тие као миленко и надевајте се на правдина т.е. 1 до 5 години затвор ќорка :kluc: успат заборавете на шпоновите кои додека беше маршот на Саздо (пренесуван живо на фб) културно го изјаснија своето мислење.

Во последните постови МОРА да го содржи зборот сендвич(ите) за постот да ти е целосен.:pusigo:

Стај и од тебе слика и сметка, пиши - за трансплантација на мозок.

Ќе видиш колку хуман народ има тука, сите ќе донираат.
Јас сум хуман им давам предност на луѓе со посериозни здравствени проблеми од моите.Слободно терај пред мене.

Безкичмењациве немаат ни 1% свој личен став.
Буквално секоја нивна раченица исто како да ја пишува некој од партија директно,или поточно од дип стејт САД.

Сум правел муабет со еден тон луѓе,класични безкичмењаци.Трамп не чинел.Да ги прашаш зошто незнаат два збора да врзат.Путин бил моќен ама не толку многу,самите руси мн си го возвишуале а тој не бил толку јак.Педерите да склучувале брак било во ред.За политикава на корупкаров да не правиме муабет.Абе од почетокот на неговото владеење до денеска ставов на безкичмењациве е сменет за 360 степени.Хехехе нема менување на име,така ги лажат од партија за да ја задржат власта.На крајот се случува тоа и безкичмењациве не да чутат и да се покријат,излегуваат и јавно бранат ама види супер е ова ЕУ,Нато,пари,живот.

Исто и за сите тендери,грантови и предуси.За истото тоа што го цицаа дека не е праведно сеа знаете како го оправдуваат?Па брат има луѓе што се многу моќни и неможе ниедна партија да ги контролира.За убиствово на Саздо еден од комуњариве ми вика: па брат сигурно се задевал,и хулиган бил знаеш какви се тие.Мојот живот и неговиот не вреди исто.
Е вака ми пиша пичка му матер негова.

Значи многу е лесно кај нив.Си прават што си сакаат нивните водачи и овие САМИ СИ НАЈДУВААТ изговори и ги оправдуваат и се контрашат до смрт ако треба.Абе гарантирам дека што сака може да прави предавников и овие повторно ќе го оправдуваат.Гарантирам !

Е сеа за разлика од нив,збор два и за тие глупите сендвичи,како што ги нарекувате.
Од 2006 до 2011 беше најдобриот период на некоја власт(според мене).Вмро во 2011 заслужено победи.
Митинзите им беа со над 300-500 000 луѓе(сендвичари по ваше).Зошто излегуваа тие луѓе на митинг?Беа задоволни од таа политика.Субвенции им давал или пензии или името не го давал,кур ме боли.Битно луѓето си беа задоволни од таа политика.Е сеа,неколку години покасно.Еден тон глупости од боксерот.Теливизиите пуштени на максимум,трујачи скроссс.Тендери,2014та,па со студентите глупости итн.Зошто 5-6 години подоцна(после лошо владеење),од митинзи со по 400 000 луѓе стасавме на собири од по 50 000 луѓе кои што беа влечкани со сила од партија?
Каде исчезнаа 80% од подржувачите?Исчезнаа затоа што се сфесни дека Грујо ги надминал сите граници и веќе им е доста од глупостите па го оставаат да потоне.Tие сендвичарите/селаните/орките си имаат свој личен став и црвени линии, за разлика од вас модерните безкичмењаци/куропушачи.
Има и кај вмровците некои кои што се како безкичмењациве и го бранат грујо и партијата и се резилат пред народот,само тие се мал број и претежно од постарата генерација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom