- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
Со кучето да зборев поисполнет ќе бев.
Кучето те исполнува?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со кучето да зборев поисполнет ќе бев.
Да има овде барем базичен IQ тест ти нема да си овде, па макар минимумот да е 50, ама нема. Вака уживај.Кучето те исполнува?
Сум бил неколку пати во Грција, по некоја случајност два пати заглавив со колата, еднаш на еден многу тесен паркинг и еднаш на кривина со еден автобус полн со грци. Во двете ситуации ми помогнале максимално, насмеано и ми понудија понатамошна помош. Бев со мојата кола на МК таблици, ниту еднаш не се почувствував нападнат, загрозен или дискриминиран.
Инаку за ситуацијава во МК, го проколнувам денот 27ми, што не го отепаа Заев и баграта околу него.
Па тоа е точно. Стварно овие 11 години се направи доста штета, не само економска туку и системска. Али не знам баш како тоа им влијаеше, вака весело да си поделат тендери.
Се плашам дека цитатот од Климатизација можеби ќе биде реалноста. Се плашам дека ова е некаква дебела политичка местенка (СДС-ДУИ) да не се пронајдат вистинските виновници бидејќи нели се знае дека се Шверцери (ДУИ). На народот му е дојдено преку ... па да не се чудат доколку има повеќе судии отколку што треба.Го преиначија во свирепо убиство (минимум 10 години). Едниот е во бегство.
Па тоа е точно. Стварно овие 11 години се направи доста штета, не само економска туку и системска. Али не знам баш како тоа им влијаеше, вака весело да си поделат тендери.
..а периодот пред Грујо? зашто тој не го спомнувате? многу ми е интересно што тој период од осамостојување на МКД до „Грујовизмот“ ич не се спомнува, а тука се корените во нагорна линија на сите боушитови што се случувало засилено сиве овие години до денес, истите луѓе во различни постави !Овие наследија партизирана држава со едноставна задача да пробаат да ја департизираат, да го прекинат трендот на партски вработувања, тој магичен круг кој што Грујо го создаде. Потоа си зедоа за обврска да ги расветлат до крај случаите од бомбите, да ја заживеат правната држава, да се направи некаков обид да се почнат некакви реформи во клучните ресори, како: образование и здравство. Да се даде некаков стимул во економијата...едноставно да трасираат некаков пат по кој што државата ќе се движи во иднина, различен од оној на Грујо и фамилијата...Овие од моментот кога стапнаа на власт се нафрлија како лешинари врз остатоците од владавината на ВМРО. Се што тие не успеаа да сјебат овие по брза постапка надокнадија. Делат тендери како да ќе нема утре, како да знаат дека после ова ќе следи уште еден долг пост владеачки сон, па додека имаат прилика ги полнат џебовите, не се ни кријат.Ним не им треба покритие во проекти од типот СК2014, овие делат тендери меѓусебе јавно. Ова со тендериве му доаѓа некако како честење за договорот со Грција.Не се ни на половина од мандатот а направија толкава штета. Страшно е и да се помисли што ќе се случува во наредниот период. Толку се лоши до сега што народов почна Грујо да го бара назад. Е до толку е сериозна работата.
Тие боушитови се бидејќи Америте го прави тоа што не гази цело време и ние ќутиме, бидејќи Бране и компанија и Радмила кокошката што е сега на власт приватизираа све, Груевски не ни можеѓше да направат нешто многу со ВМРО откако ја начекаа земјава утепана, па крпи залепи......а тука се корените во нагорна линија на сите боушитови што се случувало засилено сиве овие години до денес, истите луѓе во различни постави !![]()
Македонија по осамостојувањето од година во година влегуваше во се поголемо ДНО, ама овој период на Грујо не само што го допревме дното, туку и копавме уште подолу...а периодот пред Грујо? зашто тој не го спомнувате?
Да беше Солун наш, под водство на овие двајца, ќе беше најзадолжена општина во Европа.Грешка сте, уште од Тито сме заебани ние. Еее, да се тргнеше на Солун, а не на Срем, ни Грујо ни Бранко, ништо немаше сега да има од тоа, кај ќе ни беше крајот....
Каква теорија треба да имаме?Може да прочитаме која теорија ја имате за пуштањето на убиецот на Мартин на домашно лекување? За поврзаноста убиецот, родителите, сдсм (вмро нормално не се поврзани)?