Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Изгледа глупометарот ти се уклучува само ако во постот се спомнува Заев.
И онака ти е при рака употреби го на себе пред да напишеш нешто глупаво како примерот со прдежот.А филозофија си студирал мајко мила :facepalm:

Каква врска има тоа што сум студирал филозофија? Што треба, на полуписмен копук како тебе да му го цитирам Платон?

Ретки се и таму човечните према Македонците ;)

Сум бил неколку пати во Грција, по некоја случајност два пати заглавив со колата, еднаш на еден многу тесен паркинг и еднаш на кривина со еден автобус полн со грци. Во двете ситуации ми помогнале максимално, насмеано и ми понудија понатамошна помош. Бев со мојата кола на МК таблици, ниту еднаш не се почувствував нападнат, загрозен или дискриминиран.
Инаку за ситуацијава во МК, го проколнувам денот 27ми, што не го отепаа Заев и баграта околу него.

Сум бил неколку пати во Грција, по некоја случајност два пати заглавив со колата, еднаш на еден многу тесен паркинг и еднаш на кривина со еден автобус полн со грци. Во двете ситуации ми помогнале максимално, насмеано и ми понудија понатамошна помош. Бев со мојата кола на МК таблици, ниту еднаш не се почувствував нападнат, загрозен или дискриминиран.
Инаку за ситуацијава во МК, го проколнувам денот 27ми, што не го отепаа Заев и баграта околу него.
Лани згрешив на една раскрсница, едни грци возеа пред мене десетина километри за да ме оправат на вистински пат. Гомна има и тука и таму.

Каква врска има тоа што сум студирал филозофија? Што треба, на полуписмен копук како тебе да му го цитирам Платон?
Не бе пријател не очекувам никој да ми цитираш него ме чуди како може некој филозоф вака глупо да размислува.Што знам може тешко ти е во животот па ќе шмркнеш нешто или маваш литар ракија и доаѓаш на темава да си се олесниш.Сериозно,кур те боли за Заев,за Грујо за македонците и Македонија а пола ден го го арчиш на тема за која кур те боли.

Не бе пријател не очекувам никој да ми цитираш него ме чуди како може некој филозоф вака глупо да размислува.Што знам може тешко ти е во животот па ќе шмркнеш нешто или маваш литар ракија и доаѓаш на темава да си се олесниш.Сериозно,кур те боли за Заев,за Грујо за македонците и Македонија а пола ден го го арчиш на тема за која кур те боли.

Не знам како виде дека пола ден го арчам на темава. :toe:[DOUBLEPOST=1532458106][/DOUBLEPOST]
Лани згрешив на една раскрсница, едни грци возеа пред мене десетина километри за да ме оправат на вистински пат. Гомна има и тука и таму.

Реално, и изгледаш како некој што се губи на раскрсници.

Реално, и изгледаш како некој што се губи на раскрсници.
Мислев да ти реплицирам ама се откажав. Пропаднат филозоф шо во трета реплика спомнува мајки, шајки, сестри... Па и со вграден глупометар. Само првите четири букви ти се вградени. И тоа од раѓање.

Мислев да ти реплицирам ама се откажав.

Како се откажа кога еве, ми реплицираш?

И немој да лажеш, никогаш не ја спомнав мајка ти, ниту некакви шајки. Само за сестра ти пишував, затоа што еден твој пост ме асоцираше на неа.

Како се откажа кога еве, ми реплицираш?

И немој да лажеш, никогаш не ја спомнав мајка ти, ниту некакви шајки. Само за сестра ти пишував, затоа што еден твој пост ме асоцираше на неа.
Ставре, ај остај ме лебати. Темата е случувања во мк, не е "види колку сум глуп". Ако сакаш таква тема сигурен сум дека модераторите ќе ти излезат во пресрет.

Една иритирачка реченица која што долго време ја слушам од про СДСМ ориентираните, требало време, процес било, наследиле уништена држава чиниш ни се случила нуклеарна катастрофа, Грујо 11 години бил на власт, не можеле овие цела штета да ја санираат толку брзо...

Еден куп глупави изговори кои што држеа вода првите неколку месеци од кога дојдоа на власт. Сега еве длабоко се навлезени во нивната втора година од владеењето, и не само што не се зафатија со реформи, туку го продолжија аманетот на Грујо во нивни стил, не не оставија ни за момент да здивнеме од Грујовата барокна утопија побрзаа да ни сервираат нова, прошарана со менување на име и идентитет, закони за двојазичност, договори со Бугари, Грци...безкурпулозни тендер зделки...

И сеуште има ликови кои што го чекаат животот. Па живот не доаѓа со 0.2% раст на економија, трупање на партиски паразити во јавна администрација, задолжување и трошење без отчет на прослави за незаверени покани за НАТО, делење на тендери по партиска и фамилијарна линија...
Добро, еве нека каже некој, по што овие се разликуваат од Грујо и сите предходни до сега?
И нив му фали еден лудачки проект од типот СК2014 и ќе го надмашат Грујо, нивниот ментор од сенка.

Ставре, ај остај ме лебати. Темата е случувања во мк, не е "види колку сум глуп". Ако сакаш таква тема сигурен сум дека модераторите ќе ти излезат во пресрет.

Би те оставил, ама пак ќе се изгубиш на некоја раскрсница, ќе треба Грците повторно да те спасуваат.

Би те оставил, ама пак ќе се изгубиш на некоја раскрсница, ќе треба Грците повторно да те спасуваат.
Абе грци, мрци ама за мене има спас. Ама ти златен... Пресадување мозок е се уште научна фантастика.

Да ја смениме темава во Ставро и неговите досетки?Плус филозоф ти доликува да има посебна тема за тебе.А бе оди клецни нешто ќе ти олесни доста се расправаш со другите членови.

Една иритирачка реченица која што долго време ја слушам од про СДСМ ориентираните, требало време, процес било, наследиле уништена држава чиниш ни се случила нуклеарна катастрофа, Грујо 11 години бил на власт, не можеле овие цела штета да ја санираат толку брзо...

.
Па тоа е точно. Стварно овие 11 години се направи доста штета, не само економска туку и системска. Али не знам баш како тоа им влијаеше, вака весело да си поделат тендери.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom