Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
И сега со Малком во тимот, дали имаат некаква основа шпекулациите за заминување на Дембеле, не верувам ама ајде да видиме.

И сега со Малком во тимот, дали имаат некаква основа шпекулациите за заминување на Дембеле, не верувам ама ајде да видиме.
Немаат. Можда ако не се откажале од Вилиан и успеат плус и него да го земат. Кај е логиката во тоа после само една сезона да се откажат од млад играч во кој инвестираа над 100 милиони?

Подобро Малком од Вилијан и онака.

klasicen zip zap im napravija barsa na roma. :pos::pos::pos:
Pederski inace, ne vazea za vakov klub barsa, do vcera od pep do laporta jadea gomna za trosenjeto pari na real, za gubenjeto na identitet, nemanjeto filozofija i slicno, falenje so kantinata, a sea.
mozebi na kratok rok ova im e ok, seuste mesi e tuka, ama sto po nego ...
Ke im treba restart, i back to the basics, proverenata varijanta, vakvi kakvi sto se ne se vo nisto porazlicni od real madrid, klub kogo go kritikuvaa i rugaa bas radi vakvata politika.
Барселона се понашаше ок со сите клубови, никогаш не правела проблем ако некој играч сака да си оди, намалуваше цена ако клубот немаше пари да купи итн. И што доби за возврат? Нејмар циганот го украдоа на најкриминален начин од зад грб, а потоа кога Барса сакаше да купи замена, истите тие клубови што им даваше играчи за безпари, се курчеа, барајќи неверојатни суми, пет пати повеќе од вредноста. Затоа сега нема повеќе ферплеј, заслужено ги гази.
Не, нема никаква шанса. Дембеле и Малком најверојатно ќе делат минутажа, а може и Суарез да фати клупа ако не е во форма. Меси на централен, а Дембеле и Малком по крила во тој случај.

Барселона се понашаше ок со сите клубови, никогаш не правела проблем ако некој играч сака да си оди, намалуваше цена ако клубот немаше пари да купи итн. И што доби за возврат? Нејмар циганот го украдоа на најкриминален начин од зад грб, а потоа кога Барса сакаше да купи замена, истите тие клубови што им даваше играчи за безпари, се курчеа, барајќи неверојатни суми, пет пати повеќе од вредноста. Затоа каде сега нема повеќе ферплеј, заслужено ги гази
:pos::pos:

@Факе @mkgunner кажите нешто за овој Газидис!

Кај ќе биде главен за маркетинг и финансии, неѓа да има голем удел у изборот на трансфери по муабетиве.

Што чуек е? Евреин ли е? :)

Барселона се понашаше ок со сите клубови, никогаш не правела проблем ако некој играч сака да си оди, намалуваше цена ако клубот немаше пари да купи итн. И што доби за возврат? Нејмар циганот го украдоа на најкриминален начин од зад грб, а потоа кога Барса сакаше да купи замена, истите тие клубови што им даваше играчи за безпари, се курчеа, барајќи неверојатни суми, пет пати повеќе од вредноста. Затоа сега нема повеќе ферплеј, заслужено ги гази.

Не, нема никаква шанса. Дембеле и Малком најверојатно ќе делат минутажа, а може и Суарез да фати клупа ако не е во форма. Меси на централен, а Дембеле и Малком по крила во тој случај.
kao bese ona mes que un club ili seedno, ne e ni bitno, ednostavno ova se kosi so sve sto se propagirase na vremeto, pocnuvajki od ogromnite investicii vo igraci ko dembele na primer, do ova, dogovoreno sve na roma i bordo, u paket so igracot, zakazani medicinski i barsa go krade. Ima nepisano nekoe dzentlmensko pravilo u fudbalot obicno koga do tamu se dojdeni rabotite retko koj klub se mesa i gi sjebuva rabotite, ednostavno ova ne dolikuva na ona koe barsa se pretstavuvase deka e.

Razbiram kakvi sve sranja se desavaat vo fudbalot, ali poentata mi e taa, barsa sakaa da se pretstavuvaat kako nesto poinakvo, narocito sprotivno od madrid, a momentalno nisto od toa ne gledame, veke nekoja godina. Obicno koga klub odi kontra svoite filozofii i identitet, znaelo mnogu loso da se odrazi.

Сигурно е некој спам бот од камп на Грују/Зајка. Нема шансе некој оволко исперен мозак да има..:pos::pos::pos:
Ти си куртон неписмен, ни македонски не знаеш да пишуваш, не ни имаш мозок за да ти биде испран :icon_lol:

Мене не ми се јасни со хејтот кон трансферот на Нејмар. Па јавно имаш ставено цена за која секој играч од тимот е достапен и било кој клуб може да ја плати и директно со играчот да преговара. Им земаа еден од главните играчи, ама сами си се криви што не ставиле повисока клаузула, или не договориле нов соговор на време за да не му оставаат простор на играчот да посака да си оди.

Monchi explains how Malcom saga unfolded

“Once we found the agreement with Bordeaux, about 30 minutes later their president, Stephane Martin, called me to tell me that there were a lot of rumours surrounding the deal, and for them it would be better to make an official statement. I told him that, for us, it would not be ideal – as we are listed on the stock exchange and have to respect certain rules – but he insisted, and they ultimately did a tweet to announce the agreement.

“Because of this, we also followed up with the same statement. Everything was done, but about an hour after the announcement, there started to be suggestions of a new interest from Barcelona.

"I called Martin, and he told me that an offer had come in from Barcelona that was better than ours and that if we did not raise our offer we could not have the player. I told him that we had an agreement, we had made the deal, but he said that nothing had been signed and that, despite having exchanged some documents to be signed, nothing could be done.

“I informed our president, telling him of the change – and he gave me the green light to push forward and make a new offer that was better than Barcelona’s. That was against my opinion, but he insisted he was willing and said, “Go for it.”

Повеќе
http://www.asroma.com/en/news/2018/7/monchi-explains-how-malcom-saga-unfolded

Тој Кени Хуанг, ако збориме за истиот, искочи дека е првокласен преварант и шпекулант. Се поврзуваше со скоро сите клубови, во моментот кога беа на продажба.
Нешто како “инвеститоров“ во Милан лани. :icon_mrgr:
Веројатно е истиот :D

Monchi explains how Malcom saga unfolded

“Once we found the agreement with Bordeaux, about 30 minutes later their president, Stephane Martin, called me to tell me that there were a lot of rumours surrounding the deal, and for them it would be better to make an official statement. I told him that, for us, it would not be ideal – as we are listed on the stock exchange and have to respect certain rules – but he insisted, and they ultimately did a tweet to announce the agreement.

“Because of this, we also followed up with the same statement. Everything was done, but about an hour after the announcement, there started to be suggestions of a new interest from Barcelona.

"I called Martin, and he told me that an offer had come in from Barcelona that was better than ours and that if we did not raise our offer we could not have the player. I told him that we had an agreement, we had made the deal, but he said that nothing had been signed and that, despite having exchanged some documents to be signed, nothing could be done.

“I informed our president, telling him of the change – and he gave me the green light to push forward and make a new offer that was better than Barcelona’s. That was against my opinion, but he insisted he was willing and said, “Go for it.”

Повеќе
http://www.asroma.com/en/news/2018/7/monchi-explains-how-malcom-saga-unfolded
Кој сака да знае шо се случувало нека го прочита целиот текст на твојот линк.

Знам дека е кул да се хејта Барселона, ама единствените идиоти тука се раководството на Бордо. Фактички си правеле аукција, кој понуди повеќе од Барселона и Рома, тој ќе го земе. Тоа со официјалната објава на твитер нема никаква врска, ако бил веќе играч на Рома, очигледно Барселона немаше да успее да го донесе.
Значи, без согласност од Рома, Бордо објавуваат на твитер дека постигнале договор со Рома. Тоа очигледно било за да извршат притисок кон Барселона, ако го сакаат играчот да ја подобрат понудата. Барселона ја подобрила, а овие од Бордо им се јавиле на овие во Рим и им рекле, ако ја зголемите понудата и дадете повеќе од Барселона, играчот ќе биде ваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom