Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Дали Бонучи ќе се израдва ако постигни гол против Милан ? За другарче прашувам [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Смешка на денот: Меси во Интер. :pos: Според Тутоспорт.

Па нашиве портали одма да пренесат. А работата е во тоа што некој од спонзорите на Интер ветил дека штом ги расчистат проблемите со финансискиот фер плеј во 2019 ќе прават големи трансфери. Па овие од Тутоспорт прашале некој од директорите да не го купувате Меси случајно, овој се насмеал и рекол „Зошто да не“. И одма, готово, сензација, трансфер.

Божем сите да се паднати од Марс па да не знаат кој е Меси и која е врската што ја има со Барселона. Јас имам поголеми шанси да ја плескам Меган Фокс до 2019 отколку Меси да игра во Интер тогаш.
Па толку разбираат нашиве.
Во 2010 кога имаше шпекулации за купување на Ливерпул од страна на кинези, изјави тој кинезот Кени Хуанг (бтв каде е и што прави?) дека ни Меси не би бил проблем да се купи- алудирајќи на тоа дека парите нема да се проблем.
Наредниот ден наслов на некој од порталиве во Македонија : Неколку дена до превземањето на Ливерпул, кинезите го сакаат Меси

Ојде овај во Барса, џабе дрндаре ни еден играч нема да ја одбери Рома пред Барса, ретко кој би одбил да игра со Меси за да игра со Џеко да речиме. Плус овие понудиле повеќе пари и то е то, ако треба по некој да се плука тоа е Барса за потегот ама шта је ту је.
И да фудбалскиот гуру Мончи [emoji23][emoji24]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Лично не би сакал да го видам Бонучи пак во Јуве но ако го трампаат со Калдара ќе биде одличен потег.
Одличен потег за кого? За Милан сигурно да,за Јуве не знам како е одличен потег да трампаш млад Италијански дефанзивец кој со 24 години ја држеше цела одбрана на Аталанта која играше и во ЛЕ,за серконо Бонучи кој има 31 година и формана му е во опаѓање.

На тоа додај дека Барза има 37,a Киелини 33.Да не зборам за сите гомна што ги изеде лани и што ќе лиже сеа кај што плукаше.Лигушот ако дојде ќе треба на бацирака да иде кај Алегри пошто глумеше ѕвезда лани,новиот Малдини што ќе освојувал титули со Милан :sick:

Да беше толку добар Калдара како што го мислиме ќе играше пред Бонучи во Италија.

Па толку разбираат нашиве.
Во 2010 кога имаше шпекулации за купување на Ливерпул од страна на кинези, изјави тој кинезот Кени Хуанг (бтв каде е и што прави?) дека ни Меси не би бил проблем да се купи- алудирајќи на тоа дека парите нема да се проблем.
Наредниот ден наслов на некој од порталиве во Македонија : Неколку дена до превземањето на Ливерпул, кинезите го сакаат Меси
Тој Кени Хуанг, ако збориме за истиот, искочи дека е првокласен преварант и шпекулант. Се поврзуваше со скоро сите клубови, во моментот кога беа на продажба.
Нешто како “инвеститоров“ во Милан лани. :icon_mrgr:

Одличен потег за кого? За Милан сигурно да,за Јуве не знам како е одличен потег да трампаш млад Италијански дефанзивец кој со 24 години ја држеше цела одбрана на Аталанта која играше и во ЛЕ,за серконо Бонучи кој има 31 година и формана му е во опаѓање.

На тоа додај дека Барза има 37,a Киелини 33.Да не зборам за сите гомна што ги изеде лани и што ќе лиже сеа кај што плукаше.Лигушот ако дојде ќе треба на бацирака да иде кај Алегри пошто глумеше ѕвезда лани,новиот Малдини што ќе освојувал титули со Милан :sick:
Одличен е и за јуве. Бидејќи и со потписот на Роналдо јасно ставаат на знаење дека во наредни 3 сезони цел им е ЛШ и се испод тоа ќе се смета за неуспех. Реално пре ова би го постигнале со Бонучи во одбрана кој многу добро го знае системот на Алегри и околината во јуве, како и партнерството со Киелини и ке донесе многу поголема стабилност него ли што може Калдара да им донесе.

klasicen zip zap im napravija barsa na roma. :pos::pos::pos:
Pederski inace, ne vazea za vakov klub barsa, do vcera od pep do laporta jadea gomna za trosenjeto pari na real, za gubenjeto na identitet, nemanjeto filozofija i slicno, falenje so kantinata, a sea.
mozebi na kratok rok ova im e ok, seuste mesi e tuka, ama sto po nego ...
Ke im treba restart, i back to the basics, proverenata varijanta, vakvi kakvi sto se ne se vo nisto porazlicni od real madrid, klub kogo go kritikuvaa i rugaa bas radi vakvata politika.

Одличен е и за јуве. Бидејќи и со потписот на Роналдо јасно ставаат на знаење дека во наредни 3 сезони цел им е ЛШ и се испод тоа ќе се смета за неуспех. Реално пре ова би го постигнале со Бонучи во одбрана кој многу добро го знае системот на Алегри и околината во јуве, како и партнерството со Киелини и ке донесе многу поголема стабилност него ли што може Калдара да им донесе.
За моментално решение можеби,мада прашање е која стабилност ќе ја донесе,кога лани си отиде заради тоа што ја спука со Алегри,може и контра ефект да има трансферот,ако има слични испади.За моментално решение боље е Годин кој има откупна клаузула и со добра плата може и да не продужи со Атлетико.
Од друга страна Калдара ако се снајде и се вклопи во системот може и одма да е од корист,башка има 24 и е добар играч за да се темели одбраната во иднина,поготово ако се знае дека и Барза,Киелини и Бонучи се во години.

Барса некако прави трансфери со многу сумлив квалитет последниов период. После ЛШ 2015, освен Кутињо кој беше изграден играч сите трансфери им е многу ризични и ако добро ме држи меморијата до сега ниту еден од тие играчи се нема зацементирано во првиот тим. Аа уствари само Умтити. Еве и летово: Мело, Малком, Ленгле... Мада поарно за фудбалов вака, со заминувањето на Роналдо од Реал и дојде крај на една ера, од друга страна и Барса барем во квалитет веќе стагнира добри 3 сезони, така да конечно ќе се размрда малце ЛШ, а можда и Атлетико ќе изненади пак со шампионска титула во Шпанија.

After initial contacts with Everton, Manchester United have concretely positioned themselves for Yerry Mina in recent days & are Lyon's main competitor for the player, according to RMC

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom