Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
Тоа види со моите “другари“, не со мене. Па потоа одиш на личен напад. Само не ја гледам поврзаноста меѓу првата и втората реченица. Во првата ме нема мене, а во втората јас сум таргет. Нема врска. Само одамна се договоривме дека нема да се цитираме. Имавме солидни дебати на почетокот, ако се сеќаваш, па потоа полуде кога виде дека сум ставил “не“. А потоа станав и хомофоб и што уште не. Башка тоа што ниту еднаш не те навредив. Немам намера да дискутирам со тебе....поздрав. [DOUBLEPOST=1532306215][/DOUBLEPOST]Не сери. За разлика од твоите "другарчиња" кога цитирам некого јас ретко навредувам, тролам и сл. (Освен кога добро ќе ме испровоцираш). Штом ти е желбата да не ти реплицирам, нема. Ама моето реплицирање не е просеравање и провокации за разлика од некои. Ајт поздрав.
Во Македонија нема смртна казна, така никого ние не убиваме.Да но ние не ги убиваме депресивните, аутистите нели, туку ги вклопуваме во општеството.
Општеството не превзема мерки против некој индивидуа се додека не е опасен за другите или не го загрозува општествениот поредок.
Како еден хомосексуалец е опасен за едно демократско секуларно општество ?
Мислам не се вртиме во круг, тука сме, тоа е поентата зошто хомосексуалците се хомофоби, некој повеќе некој помалце, се зависи од притисокот на општеството врз самата индивидуа.
Колку повеќе општеството е затворено и конзервативно, толку е поголем притисокот на хомосексуалците, па тие мораат поизразено да се прикажуваат како хомофоби.
Не знам ништо за Кинси, никогаш ништо немам читано за него или од него. Така да ти си дискутираш за него, но реално не е релевантно тоа, затоа што јас не одам да користам литература од Фројд.
Да, ама сексуалните манијаци, педофилите и психопатите ги сместуваме во затвори или специјални установи, а депресивните и аутистите ги лечиме, или барем пробуваме. Лоша ти е споредбата малку. Што со Фројд? Фројд бил сам на тој фронт во тоа време, дури и неговиот ученик и долгогодишен асистент не се согласувал со него околу неговите теории (истересна е и кореспонденцијата со Ајнштајн, читни ја, мислам дека ја има и на македонски јазик). Од Фројд имам прочитано само 2 книги и по пат ги имам прочитано и од Еко и од Фром книгите кои го опфаќаат неговиот живот или пак дел од неговиот живот. Од Фром е многу поконкретна, па би ти ја препорачал. Така само можам единствено да зборувам за она што сум го прочитал од него, за останатото не би сакал, а реално не би ни можел.
Се вртиме во круг. Треба да имаш некакво истражување во рака за да ми го посочиш каде се говори дека речиси сите хомофоби се и хомосексуалци. Примери од политичкиот живот заеби. А ако постои нешто такво, тогаш мора да се направи паралела и со останатите омрази и таргет групите. Констатацијата која ти ми ја даваш ми е крајно нелогична. Имаш општества каде истите ги убиваат, дали тамошните законодавци се и хомосексуалци? Еве тоа нека ни биде почетната точка на размислување.
Последно уредено: