2 meseca cekav,А на финална од кога беше и колку време?
Со среќа
nema sansi da me vrnat na dopolnitelna ??
2 meseca cekav,А на финална од кога беше и колку време?
Со среќа
Во моментов тие што се само преку први братучеди ги ставаат на проверка од Вицепрезидент па отказ.......2 meseca cekav,
nema sansi da me vrnat na dopolnitelna ??
Не може да однесе. Ако е така како што кажува дека поминал на совет преку прв братучед тогаш голема грешка е што не го ставиле на дополнителна па да достави потврда за колку толку поголеми шанси. Вака исто како отказ да му дале, ај ние не те одбиваме, подпретседателката нека те реши. Катастрофа.Во моментов тие што се само преку први братучеди ги ставаат на проверка од Вицепрезидент па отказ.......
Можеби ќе се сменат работиве покасно ,не се знае....незнам колку би ти помогнало ако однесеш сега во оваа фаза потврда од Струмица поврзана со предок роден пред 1918 ????
So srekaod deneska na finalna inace sum od 2014 na dopolnitelna broj58xx .dokumenti od strumica i baba bugarka rosena pod 1918. izvestuvam ponatamu so ke bide.pozdrav do gligogvg ti si na rd sea.inace 3 godini na dopolnitelna bev
Ако во потврдата од судот ти пиши дека си кривично осуден многу тешко,прашај во судот за колку време ти се брише од евиденција,има за колку години се брише,распрашајсе како оди,се зависи какво дело еZdravo Ekipo dali nekoj ako e krivicno osuden ili se vodi krivicna postopka protiv nego vo obvinitelstvo moze da dobie Bugarsko Drzavjanstvo?
Neznam ke videme toa.Не може да однесе. Ако е така како што кажува дека поминал на совет преку прв братучед тогаш голема грешка е што не го ставиле на дополнителна па да достави потврда за колку толку поголеми шанси. Вака исто како отказ да му дале, ај ние не те одбиваме, подпретседателката нека те реши. Катастрофа.
Ili ne drapas ili stvarno si nepismen da go prasas ovaZdravo decki sto znaci ova ? denes mi se smeni.
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Drugar nesme site pismeni ko tebeIli ne drapas ili stvarno si nepismen da go prasas ova
a so dokumenti dostavi i kade oti jas preku konzulat bitola gi prativ od klubot od strumica i neznam dali e do dokumentite nesto problem ili zakocena e rab a inace i kaj mene skoro god e toj status a eve 8 meseci od ko imam dostaveno dok nema nisto smenataoЕдна година точно како чекам на дополнителна и уште никаква промена.. Ке си потапкаме ние изгледа уште некое време, со оглед на тоа дека 2014-та ја работат сеа.
Епа ако наскоро не им однесиш потврда од здружение,гарант за 2-3 месеци ќе видиш статус одбиен од Вицепрезидентот,за арно ти даваат членовиве совет да носиш потврда од здружение затоа што таа одбива со братучеди,а ти како сакаш,твоја работаNeznam ke videme toa.
a kakov dokument ke mi treba ? i kaj treba da go nosam ?Епа ако наскоро не им однесиш потврда од здружение,гарант за 2-3 месеци ќе видиш статус одбиен од Вицепрезидентот,за арно ти даваат членовиве совет да носиш потврда од здружение затоа што таа одбива со братучеди,а ти како сакаш,твоја работа
Потврда од бугарско здружение или клуб, на пример од Македонско Бугарско Пријателство или од БККС од Лазар Младенов,побарај на интернет контакт број јави им се и ќе ти ја кажат постапката,највероватно треба потврдата да ја однесиш во Правосудие каде што подаде документи а тие на Вицепрезидентката,најдобро ако имаш посредник прашај го него за тоа пари им даваш.a kakov dokument ke mi treba ? i kaj treba da go nosam ?