- Член од
- 18 ноември 2017
- Мислења
- 21
- Поени од реакции
- 2
Ti veruvam... Ama od druga strana ne znam sam da ja naostram, nemam ni alat a ni covek koj bi ja naostril :/Kovacite ke ja izgorat sekirata, t.e nejziniot rez. Mora da se ostri racno.
Ti veruvam... Ama od druga strana ne znam sam da ja naostram, nemam ni alat a ni covek koj bi ja naostril :/Kovacite ke ja izgorat sekirata, t.e nejziniot rez. Mora da se ostri racno.
Samo pilata nivna cini 1500 Denari, verojatno si greska so cenata.Добри се овие Bahco ? Ги имам гледано во хубо маркет за ефтини пари скроз метални мали секирчиња по 300/400 денара мислам .. и плус имам видено и цел комплет со нож, пила и уште нешто за исто така мали пари ( околу 1000 денари , мислам дека од истата фирма беа.. )
Taman ke vezbas ostrenje.Ti veruvam... Ama od druga strana ne znam sam da ja naostram, nemam ni alat a ni covek koj bi ja naostril :/
Привет,Новини во колекцијата Cold Steel Scimitar VG-1 titanium liner lock и другар му Marttiini Lynx Carbon Прегледај го приврзокот 191667 Прегледај го приврзокот 191668 Прегледај го приврзокот 191669
Ви благодарja за информациjaта. А што е со големите фолдинг ножеви како Cold Steel Spartan? Дозволено?Тоа е сообраќајна книшка за казнени бодови, секој шофер во Македонија ја има и ставена е споредбено за увид на размер и автентичност на фотографијата. Кај нас не е забрането носење на ладно оружје но оставено е на полицијата да одлучи дали е можна злоупотреба при контрола на тој што носи, двосекли ножеви - бајонети, се третираат како офанзивно оружје во Македонија и може при контрола да има проблем
Ако се носи дискретно, нема проблем,форма на сечиво како кама или бајонет, фиксен или фолдер се третира како оружје за нападВи благодариме за информациите.
Ви благодарja за информациjaта. А што е со големите фолдинг ножеви како Cold Steel Spartan? Дозволено?
Многу интересно ноже. Ова е воено падобранско ноже правено во јапан за австралиска војска. Челикот е INOX, ама кој поточно, незнам.Дали некој чул за Shelham (Sheldon & Hammond) и за квалитетот на нивните ножеви?
Имам Shelham 3099 (се наоѓа на нет по некое инфо за ножов, и цената која не е висока кажува по нешто, но не најдов ништо, на пример, околу тоа каков тип на челик е користен и сл.) па би ме интересирало овде на прочитам некоја информација повеќе, ако некој прочитал или имал искуство.