Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Благодарам на информација дај некој предлог до таа цена

За планинарење и кај ги има Мора да се купат
Мора и Бако ќе најдеш во Хубо, само последно време слабо држат нешто на лагер, пред 3-4 дена бев, имаше само еден Бако останато... А роба таму во годината дури 3 пати им доаѓа (чекав Виха клешти пола година да донесат :(.)

Добив пред некој месец на подарок нож од Турција. Изгледа ептен добро и се гледа дека не е ефтин, ама ваков ко што е е безкорисен. Сечивото од двете страни е дебело, не е острен. Немам какво сечиво е ова, затоа прашањето ми е дали има шанси да се наостри вакво нешто или намената му е само украс и толку?

Attachments

• 1.png
    1.png
    4,6 MB · Прегледи: 50
  • 2.png
    2.png
    2,9 MB · Прегледи: 47
Може да се наостри, но се сомневам дека челикот е квалитетен.

Може да се наостри, но се сомневам дека челикот е квалитетен.

Не можам да проценам и јас каков челик, но со оглед на цената која е платена - 70 евра, треба да е квалитетна изработка.

Колку пати и да го измерам од око, различна перцепција имам :D Каде има во Скопје некој што остри со машина? Рачно ќе остарам дур да го наострам.

За Скопје не знам кај има. Знам каде во Гостивар може да се наостри :) .

Добив пред некој месец на подарок нож од Турција. Изгледа ептен добро и се гледа дека не е ефтин, ама ваков ко што е е безкорисен. Сечивото од двете страни е дебело, не е острен. Немам какво сечиво е ова, затоа прашањето ми е дали има шанси да се наостри вакво нешто или намената му е само украс и толку?
Да не јадам многу трици ама ножов е...украс. ,,Tang"-от претпоставувам дека е најмногу 2цм во рачката, и чим воопшто не е чепнато сечилото... сигурно е изработен како украс, ,,челикот" сигурно е премногу мек за така да се декорира, ама ај да не рушам потенцијален бизнис :D.

Титаниум.

39589272_700955616923535_7298475661675462656_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom