Работа во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата John Burago
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво другари. Некој да земал виза за работа од амбасада во скоро време? Имам закажано термин за 1 месец, имам договор за работа за 1 год. па ме интересира како се расположени за давање виза? Ќе ми пречи ли доколку сега отидам да работам како студент па да се вратам да одам на термин за виза ??

I jas imam termin za 1 mesec ama neznam kako se raspolozeni

Dali nekoj znae sto tocno prasuvaat za intervju za rab vo germanija...na skajp

Dali nekoj znae sto tocno prasuvaat za intervju za rab vo germanija...na skajp

како си... како се твоите по дома, кај излегваш навечер, која музика слушаш... you know, the usual stuff :D

мајтап на страна, земи прогуглај малку за компанијата каде аплицираш, прочитај со што се бават, кои услуги ги нудат...
исто барај за работното место во таа и слични компании, што сè се очекува да знаеш да работиш, а гарант ќе те прашаат и за претходно работно искуство, препораки и слично...

биди позитивна и насмеана, говорот на тело доста кажува за сигурноста на еден човек во било што (најповеќе во себе).

гуд лак.

Дечки лани работев во McDonalds. Годинава преку менаџерот пак испративме документи уште во фебруари, но менаџерот во ZAV ги испрати покасно (незнам кога) веројатно почеток на МАЈ. Е сега требаше да одиме околу 20ти јуни, ама договорите не се готови и не му ги имаат испратено на менаџеров. Дали е можно да не одбијат пошто сакам да одам до Германија на 30ти пошо имам резервирано смептај па од таму да чекам да стигни договорот.

На многу деца им каснат со изговор дека имало премногу барања и неможеле да престигнат да ги разгледаат. А другарка аплицираше пред месец дена и веќе е таму и работи.

Дали можеш со фармацевтски факултет до Германија?

Oglas se pojavi za grimma fabrika za salfetki i hartija sto mislite prevara ili ne ?

Дали можеш со фармацевтски факултет до Германија?

Можеш и тоа како, со германски јазик почетна е од 2500 евра нето па нагоре.

Знае ли некој како се намалува тоа АОК одбивањата од платата? Се распрашував јас по овие нашите овде али сите се дудуци, имало опции да се направи на основно здравствено осигурување, а моево е изгледа класа погоре. Знам само основен германски тешко дека ќе се разберам по тоа институциите.

Можеш и тоа како, со германски јазик почетна е од 2500 евра нето па нагоре.

Знае ли некој како се намалува тоа АОК одбивањата од платата? Се распрашував јас по овие нашите овде али сите се дудуци, имало опции да се направи на основно здравствено осигурување, а моево е изгледа класа погоре. Знам само основен германски тешко дека ќе се разберам по тоа институциите.
Мене па ми кажа има шанси но треба најмалку Б2 да знаеш, значи не е баш со почетна... јазик кај фармацетите е построг дури и од лекарите што одат

Мене па ми кажа има шанси но треба најмалку Б2 да знаеш, значи не е баш со почетна... јазик кај фармацетите е построг дури и од лекарите што одат

На почетна плата мислев, не на јазикот. Јазик треба да знаеш перфект, нема заебанции со медицинската индустрија овде.

На почетна плата мислев, не на јазикот. Јазик треба да знаеш перфект, нема заебанции со медицинската индустрија овде.
Аха значи вистина е дека јазикот е строг услов за фармацевтите, не е зајбанција само да знаеш да комуницираш

Mi treba nekoj posrednik koj posreduva za rabota vo mcdonald's ili burger king so viza

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom