За која брава поточно мислиш и дали може да се провери без автоелектричар?Бравата ти е отидена.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За која брава поточно мислиш и дали може да се провери без автоелектричар?Бравата ти е отидена.
За која брава поточно мислиш и дали може да се провери без автоелектричар?
Stegni gi silno klemite, kaj mene taka pravese...Беше на полнење акумулаторот и повторно истото. Ни пали ни вергла а светлата и електриката си работат. Чим ни со кабли не запали не би требало да е акумулаторот.
Ќе треба да се проверат другите работи.
so malku podebela zica probaj napraj kratok spoj na klemite, samo so mal dopir, ako ubavo prska puka i frla iskri ne e do akumulatorot. Moze i da ti zaribal alternator, vodna pumpa, servo pumpa, klima kompresorot i sl, a vo najlos slucaj moze zaribal motorot ili menjacot. stavete vo ler i probajte zavrtete go motorot na raka to est so kluc, ili pa stajte vo vtotra ili treta pa pomalce butajte napred nazad da vidite dali motorot ke se vrto. ako nejke treba da se vidi so e zaribano.Беше на полнење акумулаторот и повторно истото. Ни пали ни вергла а светлата и електриката си работат. Чим ни со кабли не запали не би требало да е акумулаторот.
Ќе треба да се проверат другите работи.
so malku podebela zica probaj napraj kratok spoj na klemite, samo so mal dopir, ako ubavo prska puka i frla iskri ne e do akumulatorot. Moze i da ti zaribal alternator, vodna pumpa, servo pumpa, klima kompresorot i sl, a vo najlos slucaj moze zaribal motorot ili menjacot. stavete vo ler i probajte zavrtete go motorot na raka to est so kluc, ili pa stajte vo vtotra ili treta pa pomalce butajte napred nazad da vidite dali motorot ke se vrto. ako nejke treba da se vidi so e zaribano.
sum imal licno dva primeri da neke da vergla zaradi zariban alternator i zaribana servo pumpa. na site vas tuka moze predavanje da vi drzam po avtomehanika.
Stegni gi silno klemite, kaj mene taka pravese...
Фала на сите за одговорите сепак испадна дека акумулаторот бил готов. Се купи нов и запали без проблем. Малце ми е чудно така одненадеш да стане капут акумулаторот, дека обично подолг период ќе има проблеми, ќе вергла и сл., но ете тоа испадна.
Dali znaete kade mozam da najdam strafovi za klemite, koga go menjav akumulatorot edniot mi padnal nekade i sega cat pat me zaebava ne pali od prva.[DOUBLEPOST=1531213504][/DOUBLEPOST]после миење на колата или посилен дожд под патосницата и под возачкото седиште е мокро. Што треба да направам?
Не ми работат прскалките за средство на бришачите, а приметив дека ми истекува средството од резервоарот. Каде можам да го сменам и отприлика колку ќе ме чини?
Dali znaete kade mozam da najdam strafovi za klemite, koga go menjav akumulatorot edniot mi padnal nekade i sega cat pat me zaebava ne pali od prva.[DOUBLEPOST=1531213504][/DOUBLEPOST]после миење на колата или посилен дожд под патосницата и под возачкото седиште е мокро. Што треба да направам?
Не ми работат прскалките за средство на бришачите, а приметив дека ми истекува средството од резервоарот. Каде можам да го сменам и отприлика колку ќе ме чини?
Дефекти од каков тип? Размислувам за Мерива 1.6, најмногу ми одговара во поглед на просторност/комфор, цена, лик...евентуално фокус 2006-7 исто бензин. Исклучиво сум за бензин. После the one and only 1.9 тди не сакам друг дизел да возам1.6 benz meriva so automatic 12 lit trosese gradska. Komotna,motorot silen i po ugornici,ama non stop sitni defekti.Nikad vise opel