Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
За која брава поточно мислиш и дали може да се провери без автоелектричар?

Брава за палење и мора на авто електричар, има еден дел уложак може тој да е само зезнат.Кога е ствен клучот ако е лабав сигурен сум дека е до бравата .А и по ова што пиша бравата ми е сомнителна.Вака изглед уложакот отприлика

1604191-1.jpg

ако при пробувањето да се вергла сијаличките останат да светат со истиот интензитет...највероватно е до бравата.

Ако интензитетот брутално се намалува, има шанса да е спечен анласерот и да влечи огромна струја која ја гаси целата електрика на колата

Беше на полнење акумулаторот и повторно истото. Ни пали ни вергла а светлата и електриката си работат. Чим ни со кабли не запали не би требало да е акумулаторот.
Ќе треба да се проверат другите работи.
Stegni gi silno klemite, kaj mene taka pravese...

Беше на полнење акумулаторот и повторно истото. Ни пали ни вергла а светлата и електриката си работат. Чим ни со кабли не запали не би требало да е акумулаторот.
Ќе треба да се проверат другите работи.
so malku podebela zica probaj napraj kratok spoj na klemite, samo so mal dopir, ako ubavo prska puka i frla iskri ne e do akumulatorot. Moze i da ti zaribal alternator, vodna pumpa, servo pumpa, klima kompresorot i sl, a vo najlos slucaj moze zaribal motorot ili menjacot. stavete vo ler i probajte zavrtete go motorot na raka to est so kluc, ili pa stajte vo vtotra ili treta pa pomalce butajte napred nazad da vidite dali motorot ke se vrto. ako nejke treba da se vidi so e zaribano.

so malku podebela zica probaj napraj kratok spoj na klemite, samo so mal dopir, ako ubavo prska puka i frla iskri ne e do akumulatorot. Moze i da ti zaribal alternator, vodna pumpa, servo pumpa, klima kompresorot i sl, a vo najlos slucaj moze zaribal motorot ili menjacot. stavete vo ler i probajte zavrtete go motorot na raka to est so kluc, ili pa stajte vo vtotra ili treta pa pomalce butajte napred nazad da vidite dali motorot ke se vrto. ako nejke treba da se vidi so e zaribano.

Поголеми глупости немам прочитано за совет .Да зариба водна пумпа , алтернатор ?Дечко дај не пишувај во темава, посебно немој да делиш совети.Од општа култура некои работи се знаат и разбираат , ама ти изгледа ни тоа го немаш во врска со одржување на возило .

sum imal licno dva primeri da neke da vergla zaradi zariban alternator i zaribana servo pumpa. na site vas tuka moze predavanje da vi drzam po avtomehanika.

sum imal licno dva primeri da neke da vergla zaradi zariban alternator i zaribana servo pumpa. na site vas tuka moze predavanje da vi drzam po avtomehanika.

Види според тебе може и ферефуфната да е отидена и да имаш со неа некакво искуство ,ама ова што го пишуваш нема речиси допирни точки со проблемот на членот.

Последно уредено од модератор:
Фала на сите за одговорите сепак испадна дека акумулаторот бил готов. Се купи нов и запали без проблем. Малце ми е чудно така одненадеш да стане капут акумулаторот, дека обично подолг период ќе има проблеми, ќе вергла и сл., но ете тоа испадна.

Stegni gi silno klemite, kaj mene taka pravese...

Dali znaete kade mozam da najdam strafovi za klemite, koga go menjav akumulatorot edniot mi padnal nekade i sega cat pat me zaebava ne pali od prva.[DOUBLEPOST=1531213504][/DOUBLEPOST]после миење на колата или посилен дожд под патосницата и под возачкото седиште е мокро. Што треба да направам?
Не ми работат прскалките за средство на бришачите, а приметив дека ми истекува средството од резервоарот. Каде можам да го сменам и отприлика колку ќе ме чини?

Последно уредено:
Фала на сите за одговорите сепак испадна дека акумулаторот бил готов. Се купи нов и запали без проблем. Малце ми е чудно така одненадеш да стане капут акумулаторот, дека обично подолг период ќе има проблеми, ќе вергла и сл., но ете тоа испадна.

Ете видиш еднаш и два пати полнење и биди сигурен ќе биде капут до скоро време

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Dali znaete kade mozam da najdam strafovi za klemite, koga go menjav akumulatorot edniot mi padnal nekade i sega cat pat me zaebava ne pali od prva.[DOUBLEPOST=1531213504][/DOUBLEPOST]после миење на колата или посилен дожд под патосницата и под возачкото седиште е мокро. Што треба да направам?
Не ми работат прскалките за средство на бришачите, а приметив дека ми истекува средството од резервоарот. Каде можам да го сменам и отприлика колку ќе ме чини?

А да кажеше за што кола се работи? Ова ко Цацко од К15, шо му е? Расипан е. :ROFLMAO:

Не ти се исчистени каналите види кај шофершајбната и доле кај крилото може да има земја и да го блокира текот на водата па подлива внатре. Мене тоа ми се случи пред недела дена ми се поплави цела возачка страна, и кога ја отворив испадна дека крилото е полно со кал што се собирал низ годините.

1.6 benz meriva so automatic 12 lit trosese gradska. Komotna,motorot silen i po ugornici,ama non stop sitni defekti.Nikad vise opel
Дефекти од каков тип? Размислувам за Мерива 1.6, најмногу ми одговара во поглед на просторност/комфор, цена, лик...евентуално фокус 2006-7 исто бензин. Исклучиво сум за бензин. После the one and only 1.9 тди не сакам друг дизел да возам :rolleyes:.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom