Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Drexel

Гостин
Imam makedonsko i srpsko drzavjanstvo, dali ke mozam da apliciram i za bugarsko bez da se otkazam od nekoe od ovie dve?
Ако аплицираш преку член од закон кој не бара отпуст од предходно државјанство како што е например член 15 преку кој што одиме сите, Не мора да се откажуваш од македонско и српско државјанство, и ќе можеш и бугарско да земеш. Легално државјанства можеш да имаш колку сакаш АКО законодателството на тие држави дозволуваат повеќе државјанства, а за твоја среќа Македонија Србија и Бугарија го дозволуваат тоа но ако аплицираш под одредени членови на закон.

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
До кај се со влез од задолжителна на финална? Има некој информација, да каже кога му се сменил статус?

Член од
19 април 2015
Мислења
29
Поени од реакции
19
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.sto e so ovoj status.dali nekoj od forumdzive ima vakov status.prepiskata e na majka mi
od 2013

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.sto e so ovoj status.dali nekoj od forumdzive ima vakov status.prepiskata e na majka mi
od 2013
Koke imate vakov status barem daj napisite so kakvi dokumenti ste ako ste so bracedi,strikovci,tetki ne sedite i ne cekajte da dobiete otkaz tuku ako nemate star dokument barem izvadite potvrda i povikajte se na pradedo/dedo>tatko>vie ne zalite dopolnitelni 100-150 evra i posle prasuvate sto da pram ova ona ne e bitno koja godina ste staveni na dopolnitelna mrdnete malce barem i dave odbijat ste napravile sve sto mozele od vasa strana.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Koke imate vakov status barem daj napisite so kakvi dokumenti ste ako ste so bracedi,strikovci,tetki ne sedite i ne cekajte da dobiete otkaz tuku ako nemate star dokument barem izvadite potvrda i povikajte se na pradedo/dedo>tatko>vie ne zalite dopolnitelni 100-150 evra i posle prasuvate sto da pram ova ona ne e bitno koja godina ste staveni na dopolnitelna mrdnete malce barem i dave odbijat ste napravile sve sto mojte.
toa znaci otkaz i pisuvajte so kakvi dokumeti veke ni forumov ne e toa sto bese :)

Член од
17 мај 2018
Мислења
4
Поени од реакции
1
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Moze li nekoj da mi kaze sto znaci ova

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Moze li nekoj da mi kaze sto znaci ova
Значи дека за период од 2-3 па и до 6 месеци ќе имаш информација дали молбата за државјанство ти е одобрена или дека ти е даден отказ.
Да споделиш кое бројче си и со какви документи?

Член од
26 април 2018
Мислења
11
Поени од реакции
7
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Дечки може ли да ми каже некој што значи ова?

Член од
22 февруари 2018
Мислења
54
Поени од реакции
84
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Дечки може ли да ми каже некој што значи ова?
Pa neli razbiras ke dobies ukaz od Vizeprezintot ili se zezas so nas.pisi podetalno so kakvi dok.si i od koja godina

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom