ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Да можам би го забранил тенисот на трева. Секое говедо кое има 2 метра мисли дека е тенисер.

И Новак е кај Рафа за полуфинале. Не би ме изненадило баш он да стигне, место проектираните Тим/Зверев.[DOUBLEPOST=1530271142][/DOUBLEPOST]
Некако делува доста голема мина Дел Потро, дефинитивно најлошата комбинација за четвртфинале.
Останатиот дел од жребот е сосема океј.

Целосниот жреб може да го погледнете тука.
Прашање е дали ќе стигне Делпо. Второ Коло го има Фели Лопез, трето Мареј.
Го глеав Енди, не е најдобар нормално, ама не е ни лош. Може да се поремети со публикава и да одигра страва меч. Му лежи тревава, лани на пола колк до 1/4 финале стигна :)

Cecchinato moze da nastrada u 1R,pa taka Rafa moze i so Mischa Zverev/Herbert ili De Minaur.Ovie se posolidni protivnici od Cecchinato ama ne bi trebalo da kiksne..
Од тие тројца може да изгуби само ако му отстранат 2-3 екстремитети, иначе тешко.

Од тие тројца може да изгуби само ако му отстранат 2-3 екстремитети, иначе тешко.
Така викавме и за Мулер прошлата година,Зверев на еден Федерер му прави проблеми со сервис волеј :D

Така викавме и за Мулер прошлата година,Зверев на еден Федерер му прави проблеми со сервис волеј :D
Кој викал така за Мулер? Јас мислам не, друг некој можда. Едино Ербер од овие што ги наброја, ама тој во размени нема никаква шанса со Надал, а не е воопшто константен играч да може 3, 4 или 5 сетови да сервира без грешка. Де Минаур е Челенџер играч, нема ни сервис ни ништо, Кукушкин исто не може повеќе од сет да земе, максимум е тоа.

Се повлекол Мареј. Многу гадна повреда испадна колкот, тешко некад да ја залечи.

Најголемо изненадување до сега е Квитова, барем за мене. Мугуруза цела сезона игра очајно, Гарсија исто променлива, Стивенс еден турнир игра 25 не игра, е и Свитолина исто доста неочекувано според мене изгуби од Татјана Марија.

Кај мажите најголем срам доживеа самопрогласениот ЦАР, големиот коњ Марин Чилиќ, успеа да искоцка 2-0 во сетови против Гвидо Пеља. Мајндсет на ретардиран мравојад има ликов, го тепа Ноле прошлата недела и сега испушта 2-0 против Пеља.

Рафа, Роџер и Ноле експресно во првите две рунди, без загубен сет, Ѕверев е на прагот да испадне, губи со 1-2 во сетови од Фриц али мечот го одложија за утре поради мрак.

Изненадување е австрискиот квалификант Денис Новак кој во првите две кола ги доби Полански во три и Пуј во пет сета иако и него можеше многу лесно во три да го добие.

Најголемо изненадување до сега е Квитова, барем за мене. Мугуруза цела сезона игра очајно, Гарсија исто променлива, Стивенс еден турнир игра 25 не игра, е и Свитолина исто доста неочекувано според мене изгуби од Татјана Марија.
Фала за Мугуруза денес, ради тебе ја избегнав :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom