- Член од
- 27 јуни 2018
- Мислења
- 103
- Поени од реакции
- 98
A sto prasuvaat na intervju?
Nema vrska deka sum se izjasnil makedonec. za ovie skoro 6 godini koi gi pominav niz procedurata, 5 pati imav promena na statusot. Intervjuto vo 2013 godina pomina super, od dopolnitelna proverka, pa finalen eksperten pregled, pa proverka dopolnitelna vo DABC, pa pak finalen eksperten.... i pri sekoja promena noseno e dokument sto samite go barale. Rodninski sum povrzan so tetka, potvrda od MBP, potvrda od BKKS, izvodi od po pradedo vo mk pred 1920 vo bugarsko mesto.... i seto toa na kraj za dzabe. Zatoa vi velam ova e neviden haos, ni samite tamu neznaat sto baraat i sto im treba, samo znam deka cel sistem e napraven kako masina za pravenje pari....Дали може да се работи за ,,намерно" грешка извештај од конзулот односно оној кој го прави интервјуто? Например. Тој што ти го прави интервјуто намерно да напише нешто што ти не си го изјавил? И дали може тоа отпосле да ти го вметнат, бидејќи членот бил на интервју 2013, па ако се изјаснил македонец, би требало многу порано да му одговорат, а не сега?
Се враќаш со МК пасош и колку сакаш седиш.Ako znae nekoj da mi kaze onie koi rabotat vo Svajcarija so bg pasos,koga se vrakat vo Makedonija,kolku vreme mozat da sedat ovde,znaci zboram za Svajcarija,za drugite zemji znam deka imat drugi uslovi.
Nema vrska deka sum se izjasnil makedonec. za ovie skoro 6 godini koi gi pominav niz procedurata, 5 pati imav promena na statusot. Intervjuto vo 2013 godina pomina super, od dopolnitelna proverka, pa finalen eksperten pregled, pa proverka dopolnitelna vo DABC, pa pak finalen eksperten.... i pri sekoja promena noseno e dokument sto samite go barale. Rodninski sum povrzan so tetka, potvrda od MBP, potvrda od BKKS, izvodi od po pradedo vo mk pred 1920 vo bugarsko mesto.... i seto toa na kraj za dzabe. Zatoa vi velam ova e neviden haos, ni samite tamu neznaat sto baraat i sto im treba, samo znam deka cel sistem e napraven kako masina za pravenje pari....
Сигурен?Ако си ова ти...си згрешил на интервју.
Sebo нешто ново ако има да споделиш со нас?Dodea da imaat vrednost ti ke ostaris
Izvod preveden i legaliziran i kopii od pasos imaj.Dali znae nekoj sto dokumenti treba da odnesam vo policijata vo Sofija. Vo petokot si go zemav matichniot broj i sega naredno e da idam da se slikam.
slabo denesNema li deneska nekoj ukaz potpisan
Nikoj ne se falee
jas skoro 3 nedeli sum na finalna 36xx/2014 kje vidime shto e sledno, prosto ne mi se veruvashe koga vidov promena posle tolku dolgo na dopolnitelna2014 da prijavi nekoj promena?
колку чекаше на дополнителна?jas skoro 3 nedeli sum na finalna 36xx/2014 kje vidime shto e sledno, prosto ne mi se veruvashe koga vidov promena posle tolku dolgo na dopolnitelna
Jas podnesov vo opshtinata na ul. Lege br. 6. Vo petokot bev da si go zemam a duri i pasos nemav so mene. Samo im dadov lichna mk karta i mi go dadoa bez problem.Izvod preveden i legaliziran i kopii od pasos imaj.
Kazi mi kako se podiga maticniot broj?
Jas plativ se preku ambasada. Ama moram.licno tamu da go zemam. Kako da znam deka e gotovo?
Moze li da mi objasnis? Za podignuvanje ti baraa li nesto?