Кучиња (грижа, општи дискусии)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Добар шампон за кучиња препорачајте ми и отприлика која цена е,и каде може да се најде ?

Член од
28 јуни 2018
Мислења
88
Поени од реакции
28
Добар шампон за кучиња препорачајте ми и отприлика која цена е,и каде може да се најде ?
Имаш во ветеринарни амбуланти и пет шопови , а за цена зависи од кој шампон купуваш има од 100 до 500 мислам. Какво куче имаш иначе?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Имаш во ветеринарни амбуланти и пет шопови , а за цена зависи од кој шампон купуваш има од 100 до 500 мислам. Какво куче имаш иначе?
Имам земано од пет шоп,но сакав да испробам нешто ново,некој поквалитетен шампон.Претходно земав еден германски,чинам “Trixie“ се викаше или така нешто.

Инаку имам белгиски овчар.
Бебешки Косили од Бекутан
Сериозно ова или се мајтапиш ?

Не ми паднало воопшто на памет бебешки шампон да користам на куче :D

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
Имам земано од пет шоп,но сакав да испробам нешто ново,некој поквалитетен шампон.Претходно земав еден германски,чинам “Trixie“ се викаше или така нешто.

Инаку имам белгиски овчар.

Сериозно ова или се мајтапиш ?

Не ми паднало воопшто на памет бебешки шампон да користам на куче :D
Doc учи за ветеринар така што не би сакал да се контрам со него ама до сега сите ветеринари ми викале да не мешам човечки и кучешки шампони.

Е сега назад на твоето прашање јас со години користев Трикси (баш тој што го пиша), и супер резултати сум имал од секогаш дури и за на изложби сум ги бањал кучињата со него, а членови како @SaltNPepa можат да ти потврдат какви успеси имале и надвор од МКД, така што ништо повеќе од тоа не ти треба. Е сега зашто малку тешко се наоѓа трикси (или фауна почна да го избегнува) последен пат кога бев таму купив некој друг што го имаа за бели кучиња и пак супер се покажа.

Ако стварно бараш нешто посебно тогаш иди во Аshaya кај Тошко во тафталиџе (истите луѓе што бањаат кучиња) порано го носеа и продаваа еден американски ама 1000 денари 250мл што е мн мн е :)

Заклучок ако си од скопје иди во фауна земи го тоа што го имаат на лагер (околу 300 денари е шишенце од 250мл) и немаш гајле

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Trixi e zakon. Nie koristime za crni kucinja. Posleden pat nemase zemavme nekoj isto na trixi ao aloe vera vrk nema kuckata mi pobele od prsa. Em poskap bese taka da obicniot trixiev mene mi zavrsuva rabota

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да ми препорачате некој добар фризер за кучиња во Скопје? Пепи и фризерката кај ветеринарот Диме веќе ги знам, има ли некој подобар?
Исто, дали смеам сама да му ги скратам ноктите на кучето и како? Имам мала пудлица, не му ги кратат ноктите на шишање и веќе му се станати како канџи.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
Да ми препорачате некој добар фризер за кучиња во Скопје? Пепи и фризерката кај ветеринарот Диме веќе ги знам, има ли некој подобар?
Исто, дали смеам сама да му ги скратам ноктите на кучето и како? Имам мала пудлица, не му ги кратат ноктите на шишање и веќе му се станати како канџи.
Не ни знаев дека има кај Диме и фризер :), а од Пепи сум доста задоволен до сега. Ти останува да видиш во https://sites.google.com/site/ashayaex/Home/kontakt
Тафталиџе кај Коменски се наоќаат си е одлични ама исто како кај Пепи имаш огромна гужва и се значително поскапи
Да можеш да им ги скратиш ноктите дома се продаваат посебни ноктарици за миленици ама треба да пазиш колку им ги кратиш зашто имаше еден крвен сад во нив па да не го оштетиш и да направиш крварење без потреба (не е опасно и да згрешиш ама не се препорачува), вакви порано се наоѓаа во Џамбо сега незнам
Иначе шетајте повеќе по тврда подлога а помалку по паркови и земја и нема да имаш потреба од кратење.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
88
Поени од реакции
28
Стафордот мој кој има 2 месеци , много гризе по нозе , раце на било кој дојде дома кај мене , а доколку го мавниш почнува да лае и р'жи што мислам дека е многу чудно за кученце од 2 месеци. Ме интересира ваше мислење , како да го научам да не гризе и дали може да му остане навика кога ќе порасне?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.745
Поени од реакции
11.631
Стафордот мој кој има 2 месеци , много гризе по нозе , раце на било кој дојде дома кај мене , а доколку го мавниш почнува да лае и р'жи што мислам дека е многу чудно за кученце од 2 месеци. Ме интересира ваше мислење , како да го научам да не гризе и дали може да му остане навика кога ќе порасне?
За гризањето примени го тоа горе што ти го пишав, а кога ќе почне да ти лае или ржи ќе го фатиш за гуша и ќе го притиснеш на земја и ќе држиш се додека не се смири (во истиот момент и ќе го караш)... на тој начин му покажуваш доминација и кога ќе го сфати тоа го избегнува контактот со очи со тебе, одма се примеќа :)

П.С не го стискај душмански да не го задушиш, чисто да не може да стане...

Член од
28 јуни 2018
Мислења
88
Поени од реакции
28
За гризањето примени го тоа горе што ти го пишав, а кога ќе почне да ти лае или ржи ќе го фатиш за гуша и ќе го притиснеш на земја и ќе држиш се додека не се смири (во истиот момент и ќе го караш)... на тој начин му покажуваш доминација и кога ќе го сфати тоа го избегнува контактот со очи со тебе, одма се примеќа :)

П.С не го стискај душмански да не го задушиш, чисто да не може да стане...
Сега само што одев да влезам внатре тоа ме гризна за трењерките , а јас не приметив дека ме има гризнато ја кренав ногата и тоа падна на десната страна и цивна кога стана да оди куцаше со предната нога па бидејќи е касно неможам на ветеринар затворени се. Можно е да има скршена нога ? И дајте некој совет што да правам.

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.745
Поени од реакции
11.631
Сега само што одев да влезам внатре тоа ме гризна за трењерките , а јас не приметив дека ме има гризнато ја кренав ногата и тоа падна на десната страна и цивна кога стана да оди куцаше со предната нога па бидејќи е касно неможам на ветеринар затворени се. Можно е да има скршена нога ? И дајте некој совет што да правам.
Многу му се тресеш и го лигавиш, затоа и ти се качува на глава и ти лае. Аман, и јас несакајќи го имам удрено па не го носев на ветеринар :pos: паники ебате...
Слушај совети, постави се како газда оти кога ќе порасне оно тебе ќе те команда.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
88
Поени од реакции
28
Многу му се тресеш и го лигавиш, затоа и ти се качува на глава и ти лае. Аман, и јас несакајќи го имам удрено па не го носев на ветеринар :pos: паники ебате...
Слушај совети, постави се како газда оти кога ќе порасне оно тебе ќе те команда.
Добро тоа со газдата разбрав дај уште некој совети за тоа како да се поставам алфа во различни ситуации, него мене за ногата ми е куца па ми е жал за кутрето.

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.745
Поени од реакции
11.631
Добро тоа со газдата разбрав дај уште некој совети за тоа како да се поставам алфа во различни ситуации, него мене за ногата ми е куца па ми е жал за кутрето.
Ќе му помине како на куче.
Совет: не го лигави и се ќе си дојде на свое место.

Kajgana Shop

На врв Bottom