mislam oti koj se so bracedi trebit da pojt vo sofija ili da prasat posrednik so trebit plus da odneset dokumenti.
dali se to izvodi od baba dedo od rodeni pred 1920, legalizirani i prevedeni
dali e to potvrda da se izvaet.... ne znam, ama braced dokumenti ne dokazvet niso potekloto so kako dokument
Јас стартував само со таков документ и потврда од БККС, врз основа на истото - прв братучед.
Првиот братучед го поврзав со мене.
Но, читајќи милион работи на форумов и како се движеа работите во Бугарија со лејди Јотова, решив да си доизвадам документи, за секој случај.
Мој совет е да сите со прв братучед документи го направат истото -
- предок роден пред 1918/20 (преку стари документи или умреници или изводи на раѓање ако се сеуште живи лицата)
- потврда од БККС или МБП (јас БККС - иако првиот пат (и произходот ми е на таа основа од ДАБЧ) зедов иста за преку прв братучед, сега зедов втора што ја потврдува (ја дообјаснува) и таа врска и врската со предокот роден пред 1918/20)
- исповрзани сите преку умреници/изводи до лицето што бара државјанство (пример > прадедо-дедо-татко-ти)
И сето преведено, легализирано, уште пред да дојдете на интервју пошо после ќе се мислите што и како ако има отказ.
Јас бар да сум сам себеси мирен дека сум направил све во моја моќ.
Јас сите овие работи сум во процес на правење (за кратко и интервјуто) и би сакал да им се заблагодарам на пар форумџии за корисни информации месециве наназад.