Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Е ова го излажа:kafence:
Не бе озбилно го гледав нон стоп ПСЖ, ем ради клаџа ем ради атрактивност. Ок, не ги изгледав сите 38 или колку и да се утакмици во првенство, ама 30-тина сигурно, плус финалињата во куповите и сите во ЛШ. Доста пратев француско годинава, не само ПСЖ него општо.

Марли, ок бе брат, никој не вика дека Раџа е најдобар играч во историја, ама последниве 6-7 години све зимаме Скелотовци, Кузмановиќовци и таков тип на играчи, редно беше мислам да земеме проверено име и јак играч на кој можеш да се ослониш и во добро и во лошо. Или пак Марио и Кондогбија тип на играчи, скапи а непроверени... На крајот Раџа ниту скап не испадна, башка што се отарасивме конечно од гомното Сантон. Не замарај лани дркаше на Кеси и Биља, три пати во животот ги немаше гледано ама битно на едниот му даде првотимско место дури и во Јувентус, на еден од нив му даде и првотимски статус во репрезентација. :icon_lol:

Не бе озбилно го гледав нон стоп ПСЖ, ем ради клаџа ем ради атрактивност. Ок, не ги изгледав сите 38 или колку и да се утакмици во првенство, ама 30-тина сигурно, плус финалињата во куповите и сите во ЛШ. Доста пратев француско годинава, не само ПСЖ него општо.

Марли, ок бе брат, никој не вика дека Раџа е најдобар играч во историја, ама последниве 6-7 години све зимаме Скелотовци, Кузмановиќовци и таков тип на играчи, редно беше мислам да земеме проверено име и јак играч на кој можеш да се ослониш и во добро и во лошо. Или пак Марио и Кондогбија тип на играчи, скапи а непроверени... На крајот Раџа ниту скап не испадна, башка што се отарасивме конечно од гомното Сантон. Не замарај лани дркаше на Кеси и Биља, три пати во животот ги немаше гледано ама битно на едниот му даде првотимско место дури и во Јувентус, на еден од нив му даде и првотимски статус во репрезентација. :icon_lol:

Де бе брат, разбирам, се зезав.

Пишав дал овде дал кај вас дека супер дил напраевте.

Ама малце ја силите, посебно ти со муабетиве за Пасторе, а ако си го гледал толку колку што викаш, тогаш ќе знаеш дека 2 сезоне и јаче ПСЖ го форсира Пасторе на крило, а он е класична 10-ка, нема брзина за крило.

И за позиција АМЦ е доста солидна опција.

Леле видеоно за презентација на Раџа, со паркурон :pos::pos:

Леле видеоно за презентација на Раџа, со паркурон :pos::pos:
JweNkkL.jpg

:tvg:

Најчизи презентации имаме хаха, Бешикташ гомна да јаде. :D

According to Gazzetta, Milan’s suspension from European competitions will be two-year long. UEFA’s statement is expected in the next few hours.

:свиркам:

Незнам како може да се радувате на бан за европски настапи на италијански тим ?

И тоа Милан.

Кој треба да го врати европскиот сјај во Италија ?

Јуве неможе сам, од Наполи и Рома се виде...

Срам за УЕФА, наместо да се занимаваат со вистинскиот криминал кој пери 200+ милиони секоја сезона овие се помочаа врз Милан.

Како што реков пред некое време, Милан е поголемо име од ПСЖ и други а нема пари да лобира и да плаќа адвокати, па ќе го јаде затоа што УЕФА мора да покаже дека работи нешто, а каде поголемо име од Милан што може да го казнат ?

Колку им бевме љубоморни што склопија "страва" тим пред почеток на сезоната. :D

Каква паника се дигаше кај нас у клуб, ќе сме се бореле за опстанок ако сме останеле со Весино, Валеро, Шкриниар а види ги Милан како од шала си ги лапнаа Бонучи и Кејси.

Искрено жал ми е веќе и грмехехехе и ама како ама зошто форите да ги употребам за Милан. :toe: Дајте друго дете, овие ептен во провалија отидоа.

Може некој ако начека да пастира линк со детално објаснување каде се прекршени правилата? Сто посто ќе излезе

Незнам како може да се радувате на бан за европски настапи на италијански тим ?

И тоа Милан.

Кој треба да го врати европскиот сјај во Италија ?

Јуве неможе сам, од Наполи и Рома се виде...

Срам за УЕФА, наместо да се занимаваат со вистинскиот криминал кој пери 200+ милиони секоја сезона овие се помочаа врз Милан.

Како што реков пред некое време, Милан е поголемо име од ПСЖ и други а нема пари да лобира и да плаќа адвокати, па ќе го јаде затоа што УЕФА мора да покаже дека работи нешто, а каде поголемо име од Милан што може да го казнат ?

Mилан е у ситуацијава, жртвено јагне, да покаже овој новиов педеров од Словенија сила.
ПСЖ, Сити и компанија се "знаеш ти кој ми е мене татко" типци, а пошто овој душава нашиов кинез незнае кај тера, и нема скршена пара, Милан ти е 12 годишно Ромче навлечено на лепак и го тепаат сите у маало :icon_lol:

Начекаа голем клуб, со богата историја, у ситуација каква што е и да покажат сила.

Може некој ако начека да пастира линк со детално објаснување каде се прекршени правилата? Сто посто ќе излезе

Toa и Фасоне се чуди, сите пројдоа со сетлмент договор, дури Милан имаше подобри услови од разни тимови бидејќи ФФП-то има демек некои олеснувања првите 3 године за нови газде.

Одлуката ја базираат највише околу "несигурноста на уефа во врска со финасиската моќ на новите сопственици", а дрипацот искешира 200 милиона за трансфери, а сеа испадна дека нема скршена пара, ради тоа милан го јаде, пошто никој незнае од кај се тие паре :icon_mrgr:

Mилан е у ситуацијава, жртвено јагне, да покаже овој новиов педеров од Словенија сила.
ПСЖ, Сити и компанија се "знаеш ти кој ми е мене татко" типци, а пошто овој душава нашиов кинез незнае кај тера, и нема скршена пара, Милан ти е 12 годишно Ромче навлечено на лепак и го тепаат сите у маало :icon_lol:

Toa и Фасоне се чуди, сите пројдоа со сетлмент договор, дури Милан имаше подобри услови од разни тимови бидејќи ФФП-то има демек некои олеснувања првите 3 године за нови газде.

Одлуката ја базираат највише околу "несигурноста на уефа во врска со финасиската моќ на новите сопственици", а дрипацот искешира 200 милиона за трансфери, а сеа испадна дека нема скршена пара, ради тоа милан го јаде, пошто никој незнае од кај се тие паре :icon_mrgr:
Поради тоа и мене ми беше чудно ама странскиве финансиски инспектори највеќе умараат со потеклото на парите, затоа во Америка со украдени пари можеш само леб да купуваш :D

Лошо е изразено од уефа. Казната е на една година.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk[DOUBLEPOST=1530114760][/DOUBLEPOST]The Adjudicatory Chamber of the Club Financial Control Body (CFCB), chaired by José Narciso da Cunha Rodrigues, has taken a decision in the case of the club AC Milan that had been referred to it by the CFCB Chief Investigator for the breach of the UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations, in particular the break-even requirement.

The club is excluded from participating in the next UEFA club competition for which it would otherwise qualify in the next two (2) seasons (i.e. one competition in 2018/19 or 2019/20, subject to qualification).

This decision may be appealed to the Court of Arbitration for Sport, in accordance with Article 34(2) of the Procedural rules governing the UEFA Club Financial Control Body, as well as Articles 62 and 63 of the UEFA Statutes.

The full reasoned decision will be published on UEFA.com in due course.

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom