Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Kuti da ne čue(nace)..otide se u kurac..:D:LOL:
Podobro neka si štedi vo banka.

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Kuti da ne čue...otide se u kurac..:D:LOL:

Кога сме кај МојНовац, уште еден знак за биков пазар е ОКА.

XLzVzPc.png
[DOUBLEPOST=1529886706][/DOUBLEPOST]
Podobro neka si štedi vo banka.

Владата ќе наплаќа данок на каматите на заштедите!

:kezec:

Последно уредено:
Abe bombona biznis :D
Bombonava posekade ja ima i kaj MTUR i kaj TPLF ...i na Makedonska berza..:ајнапиво:

Понекогаш кога нешто изгледа премногу добро за да биде вистинито тогаш и е. Може ќе ви се чини офтопик ама мислам дека не е, погледнете ја сторијата за Theranos. Одличен пример за тоа како стравот од пропуштање на можноста и желбата нешто да е реално може да ги заслепи дури и најголемите инвеститори.

https://faktor.mk/koj-e-kosta-mitrovski-i-zoshto-gi-prodade-akciite-vo-uni-banka

Сценарио 1: штом ги шитнал, а му се купени на моменталната цена, значи нема веќе да работи во банката т.е. нов газда се спрема, а задоволството е ц.ц. 70 еур/акција :cool:

Сценарио 2: приказните за продажба биле невистинити па си уновчил. Дел и на моја сметка :tapp: :icon_mrgr:

http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?lang=MK&docID=43763
Аман веќе, ненаситни, дајте малку и на обични акционери, па да ви пратиме благослов :icon_lol:

@Zedd токму така, тоа е овој момент, страв да не го фатиш бранот ;) Човек треба некогаш и да ги пропушти приликите
Понекогаш кога нешто изгледа премногу добро за да биде вистинито тогаш и е. Може ќе ви се чини офтопик ама мислам дека не е, погледнете ја сторијата за Theranos. Одличен пример за тоа како стравот од пропуштање на можноста и желбата нешто да е реално може да ги заслепи дури и најголемите инвеститори.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@Zedd токму така, тоа е овој момент, страв да не го фатиш бранот ;) Човек треба некогаш и да ги пропушти приликите

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Мореее Понеделнички расположени за филозофија ...... Што сакате да кажете, дека растов не се базира на реални основи, секој момент очекувате да крахира ....

САД го имаат најпесимистичкиот биков пазар во историјата. Не сме САД, но сепак одредени работи се префрлаат и кај нас :D

Мореее Понеделнички расположени за филозофија ...... Што сакате да кажете, дека растов не се базира на реални основи, секој момент очекувате да крахира ....

САД го имаат најпесимистичкиот биков пазар во историјата. Не сме САД, но сепак одредени работи се префрлаат и кај нас :D
Нене, не беше тоа поентата. Јас не сметам дека на нашата берза со неколку исклучоци има меур.

Погледни видео на YouTube за ова што го напишав, приказната е многу интересна.

Нене, не беше тоа поентата. Јас не сметам дека на нашата берза со неколку исклучоци има меур.

Погледни видео на YouTube за ова што го напишав, приказната е многу интересна.

Па стај некој линк, да заштедиме на време ... ако гуглам за "Theranos" отиде денот...

Борвер ака 3D® (y) Браво за Макпетрол

Абе...
Можеби Чифлиганац има наредба од Хари да докупува КМБ се додека неговиот просек не стигне до 75 евра? :D

МБИ + 3 % рекорд за оваа година :)
Да не влегоа странците или уште домашни играчи купуваат :)
Како и дае зелениот бран продолжува , се надевам Франција на 28 Јуни нема да ни ја расипе атмосферава :D

Еве што го сочинува индексот до крајот на годината

Согласно Методологијата за пресметување на индексот МБИ10, Комисијата за берзански индекс определи дека елементи на индексот МБИ10 ќе бидат обичните акции издадени од: Комерцијална банка АД Скопје, Гранит АД Скопје, Алкалоид АД Скопје, Макпетрол АД Скопје, Македонијатурист АД Скопје, Охридска банка АД Скопје, Македонски Телеком АД Скопје, НЛБ Банка АД Скопје, Стопанска банка АД Скопје и ТТК Банка АД Скопје.

Гранит кај сите е buy, но што мислите за Бетон?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom