Македонска берза

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Kuti da ne čue(nace)..otide se u kurac..:D:LOL:
Podobro neka si štedi vo banka.

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
261
Поени од реакции
332
Последно уредено:
Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Abe bombona biznis :D
Bombonava posekade ja ima i kaj MTUR i kaj TPLF ...i na Makedonska berza..:ајнапиво:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Понекогаш кога нешто изгледа премногу добро за да биде вистинито тогаш и е. Може ќе ви се чини офтопик ама мислам дека не е, погледнете ја сторијата за Theranos. Одличен пример за тоа како стравот од пропуштање на можноста и желбата нешто да е реално може да ги заслепи дури и најголемите инвеститори.

B

Bafra

Гостин
https://faktor.mk/koj-e-kosta-mitrovski-i-zoshto-gi-prodade-akciite-vo-uni-banka

Сценарио 1: штом ги шитнал, а му се купени на моменталната цена, значи нема веќе да работи во банката т.е. нов газда се спрема, а задоволството е ц.ц. 70 еур/акција :cool:

Сценарио 2: приказните за продажба биле невистинити па си уновчил. Дел и на моја сметка :tapp: :icon_mrgr:

http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?lang=MK&docID=43763
Аман веќе, ненаситни, дајте малку и на обични акционери, па да ви пратиме благослов :icon_lol:

mishevski

Неимар
Член од
20 јуни 2010
Мислења
107
Поени од реакции
170
@Zedd токму така, тоа е овој момент, страв да не го фатиш бранот ;) Човек треба некогаш и да ги пропушти приликите
Понекогаш кога нешто изгледа премногу добро за да биде вистинито тогаш и е. Може ќе ви се чини офтопик ама мислам дека не е, погледнете ја сторијата за Theranos. Одличен пример за тоа како стравот од пропуштање на можноста и желбата нешто да е реално може да ги заслепи дури и најголемите инвеститори.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

B

Bafra

Гостин
@Zedd токму така, тоа е овој момент, страв да не го фатиш бранот ;) Човек треба некогаш и да ги пропушти приликите

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Мореее Понеделнички расположени за филозофија ...... Што сакате да кажете, дека растов не се базира на реални основи, секој момент очекувате да крахира ....

САД го имаат најпесимистичкиот биков пазар во историјата. Не сме САД, но сепак одредени работи се префрлаат и кај нас :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Мореее Понеделнички расположени за филозофија ...... Што сакате да кажете, дека растов не се базира на реални основи, секој момент очекувате да крахира ....

САД го имаат најпесимистичкиот биков пазар во историјата. Не сме САД, но сепак одредени работи се префрлаат и кај нас :D
Нене, не беше тоа поентата. Јас не сметам дека на нашата берза со неколку исклучоци има меур.

Погледни видео на YouTube за ова што го напишав, приказната е многу интересна.

B

Bafra

Гостин
Нене, не беше тоа поентата. Јас не сметам дека на нашата берза со неколку исклучоци има меур.

Погледни видео на YouTube за ова што го напишав, приказната е многу интересна.
Па стај некој линк, да заштедиме на време ... ако гуглам за "Theranos" отиде денот...

Борвер ака 3D® (y) Браво за Макпетрол

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Абе...
Можеби Чифлиганац има наредба од Хари да докупува КМБ се додека неговиот просек не стигне до 75 евра? :D

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
МБИ + 3 % рекорд за оваа година :)
Да не влегоа странците или уште домашни играчи купуваат :)
Како и дае зелениот бран продолжува , се надевам Франција на 28 Јуни нема да ни ја расипе атмосферава :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Еве што го сочинува индексот до крајот на годината

Согласно Методологијата за пресметување на индексот МБИ10, Комисијата за берзански индекс определи дека елементи на индексот МБИ10 ќе бидат обичните акции издадени од: Комерцијална банка АД Скопје, Гранит АД Скопје, Алкалоид АД Скопје, Макпетрол АД Скопје, Македонијатурист АД Скопје, Охридска банка АД Скопје, Македонски Телеком АД Скопје, НЛБ Банка АД Скопје, Стопанска банка АД Скопје и ТТК Банка АД Скопје.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Гранит кај сите е buy, но што мислите за Бетон?

Kajgana Shop

На врв Bottom