СП 2018 - Група Е (Бразил, Швајцарија, Костарика, Србија)

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кои две селекции ќе продолжат понатаму?

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Мори Србијо, ти ја скинав мрежата, мене ме викаат Гранит Косова!
breeeej, ako e bas vaka sroceno, ondak

giphy.gif

Море нека кршат глава, од фубалски аспект 200% заслужена победа на швајцарците, а сите провокации и политички пецкања, србендите сами си го бараа донекаде, како што спомнав вчера, ја доживуваа утакмицата како Бој за Косово, а освен тоа знам дека третина македонци се во тешка депресија вечерва заради поразот.

Мило ми е Џака што изигра солидно даде гол, а иначе тешка сељендра е дефинитивно, карактерно ми е одвратен, има потенцирано во интервјуа дека е горд на потеклото и дека говори исклучиво албански дома и слуша албанска музика, може само да претпоставам какви му се ставовите за УЧК, за македонците, за 2001 и општа за нивната „кауза“

Значи планинциве ни запад не ги оправа и мора да искочи од нив планинското и пештерското. Играш за X репрезентација и при прослава покажуваш куроглава чавка, па мора да си 1000% ретардиран пештерски човек заглавен во 19 век. Не за џабе рекле, "Човекот може да избега од село ама селото од него не може".

Гранитов ве тригерна сите до еден и ви го скри златното момче Савич вџеб.. Вака Погба да беше надигран од факинг Гранит сеа на сред Париз жив ќе го запалеа ;)

Сум го дупел ѕид. Сум го правел пикадо :)[DOUBLEPOST=1529712007][/DOUBLEPOST]
Нема попаметна работа Брих пред очите на цел свет, со ВАР со се, ќе фаворизира икс репрезентација, занемарувајќи си ја кариерата, авторитетот и иднината.
Добар Брих :D У ситуација кога секој нормален ќе глеаше ВАР, дали има пенал или нема. Он досуди фаул у напад :pos:
Да не спомнувам дека единствен жут им беше, коа се соблече Џердан после вториот гол.
Заслужено си тепаа :)

"srbija je napravila gresku, jel umesto da gledaju loptu gledali su sacirejevu kopacku":pos:

6nKXc0xlTyeMAsigixpwfA.png

Од фудбалски аспект гледано Швајцарија заслужи да победи, последните 20 минути висеше голот на Србија, буквално одеа Србите на терен, не, не одеа, лазеа. Судијата имаше неколку грешки кои беа во корист на Швајцарците, друга работа прославата е прича за себе, увек кога ќе дај гол некој Албанец сигнализира онака со рацете и во првенства се има дешавано, клошарана, ама до негде и ги сваќам на толку провокации јас да бев сечениот ќе му го изваев 90 мин

Sent from my iPhone using Tapatalk

Од фудбалски аспект гледано Швајцарија заслужи да победи, последните 20 минути висеше голот на Србија, буквално одеа Србите на терен, не, не одеа, лазеа. Судијата имаше неколку грешки кои беа во корист на Швајцарците, друга работа прославата е прича за себе, увек кога ќе дај гол некој Албанец сигнализира онака со рацете и во првенства се има дешавано, клошарана, ама до негде и ги сваќам на толку провокации јас да бев сечениот ќе му го изваев 90 мин

Sent from my iPhone using Tapatalk
Мафтаат они со чавката сегде ама тој шконот од грчко или кипарско првенство го избркаа после еден таков испад. И така треба да е сегде, зошто фудбалот не е животинско царство.

Гранитов ве тригерна сите до еден и ви го скри златното момче Савич вџеб.. Вака Погба да беше надигран од факинг Гранит сеа на сред Париз жив ќе го запалеа ;)
Не е фората дали имал некој добра или лоша утакмица, поентата е дека се испосељачија, ама тоа е... толку е менталниот склоп.

Инаку, СавиЌ. ;) Не грешиш само ти, има многу луѓе што грешат.

Ја ли сум гледал различен меч? Кои акции и шанси направија Швајцарците па така убедливо да тврдите дека заслужено победиле?

Од шансите што ги имаа двете репрезентации, ми делуваше дека нерешено би бил фер резултат.

Плус и никој не го збори чистиот пенал над Митровиќ.

Eh pa vie sega, bile seljachana, pa mentalen sklop pa ova-ona. Igraa kolku shto mozhea i mislam deka Suissite ne bea kojzne kolku podobri i ne da gi pravdam, ama trebashe da dosudi penal za Srbija, so VAR tehnologijata shto ja imaat, nikoj nemashe da se buni. Bi sakal ovoj ist sudija da sudi na Massi, Ronaldo, kako za primer, pa da go vidam kako ke trcha da ja vidi situacijata na VAR. Dosuden penal ke ja smeneshe igrata, na 1-1 promashen penal znachi gubish, ako dadesh gol ke padnat ushte 1-2 od kontri.
Ne velam deka sudijata beshe pristrasen, ama toa ti e toa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom