Pravilata se tie.Zošto komercijalna otide 5000? Zatoa što prikaza dobra dobivka prv kvartal,sekako i ostanatite parametri se bitni,
vključuvajki go i parametar Bole.
Боле, Вас убаво Ви кажуваше уште од својот прв пост . . .
Убаво си го откри портфолиото уште при првиот пост . . . И најфер игра од сите . . .
И Боле не гледа емотивно на работите, чита, следи, логички расудува . . .
Боле се труди да ги види акциите за 2-3 години каде ќе стигнат, а не утре каде ќе бидат . . .
Кој го следел Боле на мојновац, па и сега на кајгана знае дека Боле не заебал во последните 6-7 години и секогаш погодувал . . . Дали било тоа СТБ, па ОХБ, БЕСК место ГРНТ, па и последнава година со КМБ . . . . Топлификација да не ја спомнувам
. . .
Тоа што лани само Боле ја типуваше КМБ не е случајно туку логика и искуство . . .
1. Влада формира СДСМ т.е. Хари, Андреја Јосифофски, Анѓушев . . .
2. Мораше да дојде крај на резервациите . . .
3. КМБ има добра позиција на пазарот, а тоа е многу битно за банкарство . . .
4. Акцијата беше потценета. Најбитно.
5. Јасен ми е менталитетот на Хари . . .
А тоа што некој ги форсираше ТНБ (13.500 по дивиденда) и СТБ(970 по дивиденда) на тие цени место КМБ на 2700 денари
значи дека некој не ги разбира РЕЗЕРВАЦИИТЕ . . . .
@Branchez дури и се симна од возот (на 3150 ден., а можеше од СТБ да излезе . .), а јас само неколку дена претходно му кажав дека ќе оди доста
. . . па сега ме обвинува дека сум имал инсајдери, па и дека сум влечел . . . Ако се сеќавате едно време се појави и еден лик Петровски кој пред големите превземања тврдеше дека се ќе биде по 57 евра . . . Големи превземања имаше, но цената беше повисока, а Петровски се изгуби . . . И тогаш бато Боле кажа дека тоа е ниска цена (57 евра) . . . Искуството ме научи некогаш да гледам меѓу редови . . .
Сега тие што не го слушаа бато Боле му мавкаат на возот и може да си гризнат од г’зот . . . На останатите со здравје да си ги трошите парите . . . КМБ беше фикс и тешко се промашуваше, па и јас на ѓутуре погодив
. . .
Бато Боле мирно следи и се вози во возот, ни купува, ни продава . . . Убава вожња без многу клацкање. . . прави пресметки што да прави . . . кога че има новост че си каже !!!!!
p.s.
И друже немој да ме правиш толку голем фактор. Вака голема чест ни мајка ми не ми учинила
. Јесте сум пророк ама јас да ја буткам КМБ ни во сон . . . големи пари за тоа треба, а и пријател треба со Хари да си . . . . а јас уште од мал сум андерграунд и своеглав . . . мене целта во живот ми е да го прочитам Хари во неговите намери . . .
Политичко - бизнис елитата СЕГА ја турка КМБ исто како и Макпетрол (тоа го немам) . . .
Растури ова НАТО
. . .
А Топлификација колку требаше да биде ??? И за тоа ли Бате Боле е крив ?? Тука
@MSE буташе јас бев логистика ?? А нешто ќутат експертите за термодинамика .
За 2 пива и шарска на мој терен давам дел моќта
. А и оние пара што направивте, па заслужува бато Боле една шарска, на гладен стомак може чакрите да не ми се отворат и да промашам следен пат
.
Штета што не ми текна да појдам кај Чифлиганец на време . . . досега ќе беше сопственик на КМБ, а мене цел спрат ќе ми дадеше, а не стан да купувам со пари сега
.
Имајте убав ден. Гледајте Фудбал. И навивајте Русија да не го земе светско, че ни ја ебе берзата и хармонијата ГАРАНТ . . .
А гледате дека Кире Ултрас излага од Макстил фаќајте и Вие џаде . . . Ако повози Нато и Кире до референдум јас частам пиво за цел форум !!!