Хемороиди

• Креатор на темата Креатор на темата Vladus
  • Време на започнување Време на започнување
За внатрешни нашол некој нешто освен операција или тешко? (Не зборувам за креми, сум пробувал, имаат краток ефект) Со години ги имам и никакво чаре не најдов до сеа.

За внатрешни нашол некој нешто освен операција или тешко? (Не зборувам за креми, сум пробувал, имаат краток ефект) Со години ги имам и никакво чаре не најдов до сеа.

https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Venous-Optimizer-90-Tablets/7228

https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Horse-Chestnut-300-mg-90-Veggie-Caps/633

Ова маст ја користев околу месец дена, презадоволен
Препорака ја има во Зегин околу 300 ден.
20180618_162942.jpg

... а производител е ,,Ветеринарски завод во Суботица,, ? ... упссс, зарем е за хумана примена? :neetaka:
20180618_212449.jpg
На природна база
За хумана употреба
Купено од Зегин!

Прегледај го приврзокот 192495
На природна база, За хумана употреба, Купено од Зегин!
...знам дека е на природна база ( го читам составот) но никаде не читам дека е за хумана употреба,
„FLOGO MAST “
не може Ветеринарен Завод да призведува лек за луѓе, па макар било на растителна база, затоа е „Ветеринарен завод -Суботица “ еве го нивното производно портфолио.... и животните се разболуваат, па и за нив им треба лекови кои ги препишува доктор-ветеринар и тие лекови се за животинска примена, ама не за хумана без разлика на сличен состав на лековите во терапијата, е сега ако има нешто поинаку сега по ново што ете јас не го знам, све е можно, не велам не, цел живот учиме :) јас само коментирам што мислам....
а тоа Зегин што „продава“ па дури со цена од 300 денари навистина немам коментар, за тоа има надлежни кои мора да ја контолираат ваквата појава, не знам ...може јас грешам !

Flogocid е за добиток и животни.

Имав мака од хемороиди од кога бев 21-22 години. Не беа постојани, се појавуваа на одредена храна или пијалок до пред 1на година. Бев на специјалист и ми дијагнозира перианална фистула и отидов на операција за тоа. После операцијата за фистулата, еве веќе година дена и хемороидите тотално исчезнаа.

Дијагнозата за хемороидите ми ја дадоа во МК(2008), додека специјалистот што го видов и операцијата беше во USA(2017).

Flogocid е за добиток и животни.
е да, Флогоцид во почеток се користело само и само за примена кај животните и се купувало во ветеринарна аптека,

Flogocid-mast.jpg

па нашле бенефит и никави споредни ефекти кај човекот па можело примена и во хумана медицина, но пак ќе кажам двата се за примена кај животните, ама поради успешност на користење на истите „на црно“ на човек па дури и на бебиња, испитувањата укажаа дека Флогоцидот може слободно да се примени и кај човекот, па сега и во аптеките го имало, па и Флого мастот, највероватно поради истиот состав би требало на ист начин, иако не пишува никаде на упатство, но никаде не ги гледам како регистриран - лек, отц лек, растителен лек или како сакаш за хумана употреба, затоа на упаството не спомнуваат конкретно „човек - пациент“ туку општо!

Абе луѓе кој како каде се прават операции колку траат некои информации за операција за овие хемороиди фистури зае*анции и сл? цени некој добра услуга ефикасно со сите нишани?

Дали хемороидот може да се префрли на вагината? Ме пецка при мокрење, а имам ме боли многу при одење по голема нужда, мислам дека ми е од што почнав да вежбам на орбитрек, многу се потев, по цел ден седам (таква ми е работата), порано ми се појави се мачкав со маст од чајно дрво, ми помина за 2-3 дена, сега еве веќе 1 недела се мачкам и не ми врви... од храна само овошје и зеленчук јадам, само наутро геврек и јогурт, и веќе нз што да правам :(

Дали хемороидот може да се префрли на вагината? Ме пецка при мокрење, а имам ме боли многу при одење по голема нужда, мислам дека ми е од што почнав да вежбам на орбитрек, многу се потев, по цел ден седам (таква ми е работата), порано ми се појави се мачкав со маст од чајно дрво, ми помина за 2-3 дена, сега еве веќе 1 недела се мачкам и не ми врви... од храна само овошје и зеленчук јадам, само наутро геврек и јогурт, и веќе нз што да правам :(
Оди на лекар

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom