Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Научи МАКЕДОНСКИ прво па после обрати ми се лично! Ти не си ПРЕДАВНИК, ТИ СИ МАЛОУМЕН ПРОВИНЦИСКИ ПОПУЛИСТ!

..а кога веќе почна со фамилија, би те носел у татин курац, па би те издркал на некоја кокошка, да ЦРЕКАШ по цели денови!!!

Од моја перспектива ти си предавник.[DOUBLEPOST=1529242164][/DOUBLEPOST]
Има толку пречки што ни Чак Норис не може да го протне :D

Јас ти се кладам во што сакаш дека до година ова време Македонија ќе биде член на НАТО, ќе има пристапни преговори со ЕУ, а договорот ќе помине како нож низ путер. Со цел памет мислиш дека техничка работа како референдум или Хорхе фикусот можат нешто да сменат?

Znaeme site deka imeto ke se smeni, znaeme site deka nekoj od "gore" gi kroi rabotite, znaeme site deka referendumot ke pomine kako - taka, cela delegacija od Evropa bese denes na potpisuvanjeto na dogovorot, se e reseno, a nadezta deka nema da se smeni imeto ke ostane samo iluzija.
Sekade niz Evropa se prenesuva vesta deka imeto ke bide smeneto vo najkratok mozen rok, taka da ne dupat kako sto sakaat :)

Владата нема ингеренции и моќ да одлучува за такви работи.Без референдум тоа не е Уставно усвоено.

Сегашниот Устав го конституира Уставниот суд на Република Македонија како орган на Републиката кој ја штити уставноста и законитоста и ги заштитува основните слободи и права на човекот и граѓанинот.

:oeoeoe:
Јас знам дека тоа е противуставно. И тие знаат, но ќе направат тоа. Тука претседателот треба со писмо до сите држави да им објасни дека тој склучува меѓународни договори и да не ја ратификуваат тоалетната хартија. Па да видиме кои држави се држат до правото кои не.

Она што не смее да се дозволи е промена на името на албумите на Каролина - Македонско девојче 1 и Македонско девојче 2.
Да се спречи промена на името на мега проектите на Каролина Гочева!!!
и ти гитла од темава

Znaeme site deka imeto ke se smeni, znaeme site deka nekoj od "gore" gi kroi rabotite, znaeme site deka referendumot ke pomine kako - taka, cela delegacija od Evropa bese denes na potpisuvanjeto na dogovorot, se e reseno, a nadezta deka nema da se smeni imeto ke ostane samo iluzija.
Sekade niz Evropa se prenesuva vesta deka imeto ke bide smeneto vo najkratok mozen rok, taka da ne dupat kako sto sakaat :)

Тоа дали си дупен е субјективно чуство. Иначе да, во право си, ова е завршена работа.[DOUBLEPOST=1529242337][/DOUBLEPOST]
Јас знам дека тоа е противуставно. И тие знаат, но ќе направат тоа. Тука претседателот треба со писмо до сите држави да им објасни дека тој склучува меѓународни договори и да не ја ратификуваат тоалетната хартија. Па да видиме кои држави се држат до правото кои не.

Ха ха ха
Ха ха ха ха
Ха ха ха ха ха

Хорхе ќе пушти писма и овие ќе речат, абе во право е човекот.

:lolzz:

Да, тоа е исходот на кој во штабовите на ДПМНЕ се надеваат.
Тоа у договорот го пишува колку што ми текнува. Ако имаш линк од договорот и не тине тршко сподели го да не го барам низ страните назад.

Јас ти се кладам во што сакаш дека до година ова време Македонија ќе биде член на НАТО, ќе има пристапни преговори со ЕУ, а договорот ќе помине како нож низ путер. Со цел памет мислиш дека техничка работа како референдум или Хорхе фикусот можат нешто да сменат?
Ај не се срами сеа кажи колку те плаќаат од партија да го збориш ова? Исто колку што грујо ги плаќаше неговите со сендвичи или даваат нешто повеќе?

Тоа у договорот го пишува колку што ми текнува. Ако имаш линк од договорот и не тине тршко сподели го да не го барам низ страните назад.
Не тоа се твоите пусти надежи. Секој добар Груевист се надева на дебакл во преговорите за името кој ќе го врати ДПМНЕ на власт и некоја нова форма на Мицковизам. Не се заинтересирани за НАТО и ЕУ затоа што не ги искусиле придобивките од интеграцијата и малку им е матно, не се сигурни. Од друга страна, го искусиле Груевизмот, и сосем им е јасно дека ако ДПМНЕ се врати на власт, тоа ќе значи и враќање на повластиците за политички подобните од типот: врски во општина, врски во болница, вработувања и еден куп други ситни синекури.

Дали тие технички работи како што викаш, дали техничката работа во Грција, нешто ќе ги спречи. Не мислам дека меѓународната е семоќна. Сепак тоа е мое мислење, ќе видиме што ќе виде.

Кур голем ако влезиме во НАТО. Во ЕУ не влегуваме во наредни 15-20 год.

Хорхе ќе треба да го потпише законот за ратификација на договорот. Пошто кај нас во Уствот е предвидено ратификацијата на сите меѓународни договори да се донесе како Закон.

Да де како закон треба да се потпише, али Хорхе нема да потпише исто како за законот за јазици. Но меѓународни договори може да склучува исклучиво претседателот, тое е регулирано со член во уставот. Па дури да дојде и до референдум а чисто се сомневам дека до таму ќе стигне, ќе биде бојкотиран за да неможе да остварат план Б ако биде гласано против[DOUBLEPOST=1529242983][/DOUBLEPOST]
Не е баш, судството е партиска испостава на сдс хунта и на циашот БејлПушиКур значи оваа паравлада се е можно и тоа со подршка од западните мешетари

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Прекршено е основното правило ко е регулирано со член во уставот дека меѓународни договори склучува исклучиво претседателот. Па дури и да има референдум а чисто се сомневам дека ќе стигне до таму, ќе се бојкотира раферендумот за да неможе да се реализира план Б доколку биде гласано против.
П.С и Грујо местеше избори па падна од власт...нека не се надева на тоа новата власт за можниот референдум

Ај не се срами сеа кажи колку те плаќаат од партија да го збориш ова? Исто колку што грујо ги плаќаше неговите со сендвичи или даваат нешто повеќе?

Јас го кажувам моето мислење, ако не ти се допаѓа тоа е твој проблем. :)[DOUBLEPOST=1529243196][/DOUBLEPOST]
Прекршено е основното правило ко е регулирано со член во уставот дека меѓународни договори склучува исклучиво претседателот. Па дури и да има референдум а чисто се сомневам дека ќе стигне до таму, ќе се бојкотира раферендумот за да неможе да се реализира план Б доколку биде гласано против.

Чисто ме интересира, ако се оди на референдум и ако ОБСЕ и другите организации кои ќе го набљудуваат го прогласат референдумот за важечки, што е сосем извесно дека ќе се случи, што понатаму?

Завчера седам со едно пријателче од сдс, договоров веќе беше јасен што е и како е и од нигде никаде почна сам, као, “не бе не кај ќе помине ова на референдум, шо ти е, не е некој будала’’... Сабајлево гледам од рано на фб со слики од Заев и поддршка за храброста и одлучноста, доле коментари со „браво премиере“, нормално, како и кај самиот Заев, само од шиптарана и тук-там некој штабски стаорец.
Тоа е у кратки црти животот што не чека сите.

Не е ни кур мал. Инаку во Македонија живеат политички најнеобразувани луѓе. Некој сака да те пикне во друштвото на моќните и богатите не заради тоа што те сака, туку заради игра на случајот како што е геополитичката ситуација, а ти се правиш паметен и не го даваш Аце. И идентитетот, иако никој не знае што е тоа идентитет.

Не држава да има, толку глуп народ не треба да постои.

Не влагаме никад благо речено :D
Не проаѓа ова остајте ги тие што се маваат у гради.
ЕУ е на раб на колапс.Велика Британија више ја нема , Грција и Шпанија ја уништија цела Унија, Италија во наредни 10 години излага исто така, Франција е прича за себе.Денот кога Германија ке се одлучи да се тргне(ако се одлучи) , тоа е крајот!
Притисоци за решавање на спорот и при изнудено решение мењаваат да не може да става една членка вето.
Кур да пушат , ако не пројде на референдум ке си добијат уште еден шамар , и така се навикнати у последно време.
Да и се изнамочам на Унијата :kuracc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom