А да си ќутиш ?
И онака од прееска ништо не ме сфати

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А да си ќутиш ?
Kонечно и некој правник на темата да може малку понормално да се дискутира.Секако дека ова нема никаква логика.
Ајде, сите што се „против“ нека излезат да гласаат. (вклучувајќи ме и мене) Или да оставам да искажам тоа што мислам по социјални медиуми и на Кајгана форум?!
Јас иам кажано, за надворешна употреба сФе е боље од ФИРОМ, така да мање више.
АМА, некоја друга држава да ми налага мене како ќе се викам дома, јок бате. Тоа нема да прифатам, па и да значи дека нема да влеземе во ЕУ/НАТО. Зошто? Заради принципиелен став. Правник сум и тоа меѓународно право учам, знам што е суверенитет (а дополнително што јас сум на став дека суверенитетот произлегува од граѓаните).
Еве еден текст во Нова Македонија во однос на уставните и законските можности на претседателот на Владата да го потпише договорот.
Ако се исполни цензусот од 50% плус еден избирач, тогаш референдумот е облигаторен. Консултативен е доколку не се исполни цензусот. Е во случај на облигаторен референдум ДИК ги објавува резултатите во Службен Весник во рок од 15 дена, а истовремено извештајот од резултатите ги доставува на Собранието (чл.56 од ЗРДОНИГ)Инаку како промена на Устав без гласовите на дпмне?
И после референдум ќе треба 2/3 во Собрание. Тој дел не може да се прескокне никако. Ама мислам дека тоа ќе го направат многу полесно отколку да извлечат 900.000 да гласаат на референдум.
Како што спомнав погоре членот 73 од Уставот има далеку поголема правна сила од членот 131, со тоа што одлуката на граѓаните при исполнет цензус на референдум е задолжителна и Собранието согласно Уставот и ЗРДОНИГ мора по секоја цена да го уреди прашањето како што налагаат резултатите. Само што во Деловникот при одредбите за процедура за промена на Устав тоа е изоставено, но во случајов може лесно да се уреди бидејќи не е потребно 2/3 мнозинство за измена на Деловник.Уставни промени се гласаат со 81 пратеник (или 82 ако беа 123), без разлика од исходот на референдумот.
И пак пишуваш без да знаеш. Само не знам дали сварно не з аеш или од некој штаб ти кажале да го правиш тоа. Кој ги организираше протестите за Талат кога го ставија министер за одбрана? Кајгана експерти и партиски глувци сигурно не. Исто и за децата кај Смиљковско. И уште нњкои други. Сите тие беа организирани од навивачки групи и затоа и немаше многу народ. Пошто од штабови им викаа да седат дома, а и нели навивачите се дибеци, хулигани и ред други погрдни работи.Јас не ги видов организирано да протестираат во времето на Грујо.
Или овие денес се тие што лапаа ќеш од вмро?
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Што ти е бе не сум шип. Си утнал нешто.@Zarniwoop
Ти си најтролачкиот шип на форумов.Тема немаш промашено,копитар еден.
25 години поминаа Македонецот не научи дека треба данок да плаќа на државата, не научи пат да изгради, не научи да ВОЗИ правилно, и ќе трпам уште 25, па и уште толку..... јас имам 25 сега, и не планирам да дремам уште толку за ДА на некој му се уклучи малку здравиот разум и да разбере дека ТРЕБА да се почитуваат правилата!
.... за разлика од тие што им е гајле пошто и онака ништо не прават, младите сакаат да живеат во поубав свет, во Европа сме лидери во тоа на колку години децата се осамостојуваат од родителите и живеат во свој стан и се издржуваат од својата плата... статистиката се ти кажува
Јас го прочитав договорот и во преамбулата пишува дека првата страна е Хеленската Република, ама за втората страна нема име туку некој опис. Јебига ако некој сака да знае како се вика втората страна(ебаната) треба да копа по документи од ОН и да бара резолуции од 1993.Го прочита договорот што го има на интернет? 4 страна 4 точка http://www.ekathimerini.com/resources/article-files/aggliko-1.pdf
Тие филмови на друг.Секое мислење ти го следам,нема шанса да не си.Ти падна маската.После ова што се случува да пишуваш онакви постови,теорија нема да си каур.Што ти е бе не сум шип. Си утнал нешто.
More gomno sarenoliko sakas da ti vadam mislenja, stavovi so kou ni gi potekvase madinjata site ovie godini. I sto sega kako glumis nesto pameten. Glup si be forumski kolega, glup i tup ko kur. Nastrana toa sto si iskompleksiran do nemajkade. Talog na edno opstestvo, licnost bez gram dostoinstvo i integritet duri ni na eden forum kade si anonimen, kade nikoj ne te znae sto dno od coece si. Ti si onoj likot od vicot koj namesto brza pomos povikal pozarna pa kao da ne ispadni glup si ja zapalil kukjata.Да го следам твојот пример викаш?
A ako slucajno ne bide uspesen imas plan B ili taka nesto? Si razmislil okolu toa?И онака од прееска ништо не ме сфатиќе си направиме муабет на есен кога ќе биде успешен референдумот, можеби ќе сфатиш дека не си бил во право ..