Здраво на сите,подолго го следам форумов,овој пост ме натера да направам профил на форумот кој за главна цел искрено ми беше да ги испцујам и да им посакам се најлошо на сите со вакви мислења како и на тие што ги лајкуваат,но тоа нема да има никаков ефект освен што ќе сум баниран.Затоа,иаку тешко ќе се обидам да се објаснувам со нив.Прво те молам објасни ми ти и таквите како тебе кои ја шират пропагандата во насока дека избираме помеѓу побогат и поубав живот и името,кога во реалноста све ќе прифатиме а замисли нема да си побогат, како ќе станиме побогати и со поголем економски развој ако капитулираме пред Грција кога далеку сме од ЕУ ,од која очекуваме дека ќе ни ги решит сите проблеми, во истата таа ЕУ не влегвиме не заради Грција туку заради неисполнати услови,услови кои станаа далеку потешки после влегувањето на Романија и Бугарија,а кога ќе ги исполниме условите во некоја далечна иднина можеби Грција нема да може да не блокира за ЕУ,гледам никој не пишал за тоа во иднина одлуките нема да се носат со консензус,Хан ова го објави утрово по средата со некој министер од Луксенбург.Ќе промениме името заради Нато што ќе причина да не учат како најголема глупост низ светот.Ајде анализа што ни носи Нато.Безбедност,но ако сме нападнати од друга земја што е невозможно да се случит бидејќи ерата на конвенционалните војни е одамна завршена,посебно кога тоа не се случи пред 27 години кога Грција и Србија требаше да не поделат,територијата ќе ја зачуваме и без Нато,доволно е што сме членка на ООН,Нато од друга страна не те штитит од внатрешни проблеми,па хипотетички ако албанците прогласат Илирида во Тетово Нато нема да направит ништо,но би направиле доколку не нападнит Србија или некоја друга земја со војска што е смешно, Нато не те штитит од терористички напади како Смилковско,Куманово.Единсвена добивка објективно од Нато е следново поголеми плати за сите што работот во војска без оглед дали е генерал или чистачка,можност за унапредување и подобро школување на воените кадри,реновирање на сите воени објекти,и можеби повеќе инвестиции кои нема да бидат преголеми и само поради ова да им се понижиме на Грција според мене е идиотски