Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
Ова е муабетот правен помеѓу мене и вработен (не чистачката), во министерството. Накратко

Ќе знаат што ќе прават по наредната недела
Постои шанса да стопираат на 95%
Се спрема нова ригорозна постапка.
Има барање од кај да се намали интензитетот на издавање, на што се противат борисов и министерката. Замолено им е да се стопира до септември, затоа не работат сите шалтери, лицата ги распоредуваат на други места, а не се почнати одморите.
Прашувам уште затоа што чека брат ми а е на положително од јануари.

Сега како сакате
на здравје....вака ако биде ќе земеме укази за едно 20год. на кои како му текне нови правила. Да намалиме, тоа исто ќе биде како што беше пред нова година, сепак фала за инфо.

Член од
23 мај 2017
Мислења
53
Поени од реакции
26
Ова е муабетот правен помеѓу мене и вработен (не чистачката), во министерството. Накратко

Ќе знаат што ќе прават по наредната недела
Постои шанса да стопираат на 95%
Се спрема нова ригорозна постапка.
Има барање од кај да се намали интензитетот на издавање, на што се противат борисов и министерката. Замолено им е да се стопира до септември, затоа не работат сите шалтери, лицата ги распоредуваат на други места, а не се почнати одморите.
Прашувам уште затоа што чека брат ми а е на положително од јануари.

Сега како сакате
Тоа што го кажуваш се планира да важи само за новите или и за тие на положителна и на проверка.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Тоа што го кажуваш се планира да важи само за новите или и за тие на положителна и на проверка.

Јас тоа не го кажувам, муабетот го снимив и сакав да ви го покажам, веројатно за сите ќе важи. Ќе има уште една група што ќе ја потпишат околу први и понатаму не знам

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Да прашам уште нешто, во општината за ЕГН (матичен број Бугарски) мора ли да се чека 7-10 дена или има некоја побрза постапка?[DOUBLEPOST=1528718466][/DOUBLEPOST]
ova e katastrofa lugje,edna godina na dopolnitelna so dostaveni originalni dokumenti!!!!
Женами после 11 години и дадоа државјанство :) Сепак она не го ни чекаше ги имаше изгубено сите документи за проверка па преку препорачано писмо дознавме дека и е одобрено

Член од
23 мај 2017
Мислења
53
Поени од реакции
26
Јас тоа не го кажувам, муабетот го снимив и сакав да ви го покажам, веројатно за сите ќе важи. Ќе има уште една група што ќе ја потпишат околу први и понатаму не знам
Ваљда ќе се предомислат па нема да не одбијат.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
На крај по толку економски неуспеси, корупција, непотизам и останат криминал, ќе решат да не затворат како Источна Германија или Северна Кореја. Па за секој случај ќе забранат и туристички патувања во странство. Ќе бегаме преку граница додека пукаат над нас. Со вакви ставови паметот не им оди кон отварање кон странство и интеграција (судбината на сите мали држави), туку кон фашизам (бидејќи сме неспособни за комунизам).

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
На крај по толку економски неуспеси, корупција, непотизам и останат криминал, ќе решат да не затворат како Источна Германија или Северна Кореја. Па за секој случај ќе забранат и туристички патувања во странство. Ќе бегаме преку граница додека пукаат над нас. Со вакви ставови паметот не им оди кон отварање кон странство и интеграција (судбината на сите мали држави), туку кон фашизам (бидејќи сме неспособни за комунизам).
Седи те молам, да не се падниш на австриската полиција... маме си ...

Член од
8 јуни 2018
Мислења
79
Поени од реакции
51
od intervjuto za kolku vreme se zima drzavjanstvoto kaj mene pomina 1god i 4 meseci vo finalna sum odprilika za kolku vreme treba da bide... dokumenti od roditel

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom