Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Пријател, потврда од казнена евиденција не ти треба. Бугарите бараат од кривична. А казнена ќе ти ги пишат и прекршовите ако си поминал на црвено, ако си паркирал кола на тротоар, и слични небитни глупости.
Не е точно! Казнена евиденција е дали си осудуван. Кривична евиденција е дали против тебе во моментот се води кривична постапка. Бугарите бараат потврда дека не си осудуван, значи казнена евиденција. Ако на некого му прифатиле од кривична, тоа е грешка, бидејќи и едната и другата се неразбирливо срочени и тешко се разбира што пишува на нив.

А поминување на црвено и паркирање на тротоар се прекршоци, за нив си има прекршочна евиденција.

Последно уредено:
Rodnina moj ceka potpis pred ukaz e so dookumenti od prvbratuced i potvrda od strumica dolgo vreme bese na dopolnitelna od 2015 denes e konecno na polozitelno ceka ukaz od viceprezidenta

Не е точно! Казнена евиденција е дали си осудуван. Кривична евиденција е дали против тебе во моментот се води кривична постапка.

А поминување на црвено и паркирање на тротоар се прекршоци, за нив си има прекршочна евиденција.
Е бaш нa oвa мислев.Фaлa ти нaјмнoгу вo прaвo си.Вo тaa oд кривичнa штo јa извaдив пишувaше сaмo декa вo мoментoт не се вoди пoстaпкa прoтив мене,a не декa сум неoсудувaн и претхoднo.Знaев декa јa пoгрешив пoтврдaтa.Ти дoлжaм честење

Е бaш нa oвa мислев.Фaлa ти нaјмнoгу вo прaвo си.Вo тaa oд кривичнa штo јa извaдив пишувaше сaмo декa вo мoментoт не се вoди пoстaпкa прoтив мене,a не декa сум неoсудувaн и претхoднo.Знaев декa јa пoгрешив пoтврдaтa.Ти дoлжaм честење
Никој од нас не е виновен, потврдите од кривична и казнена евиденција се проклето нејасно напишани. Во нив има терминологија, разбирлива само за правници. А тоа се документи за надворешна употреба и треба да бидат разбирливи за секого, не само за правници. Во Бугарија истиот документ е јасен "Лицето ХХХ и УУУ не е осудувано" и чао пријатно.

Ај некој нека ми каже како може да ви прикачам или видео или аудиофајл, без да оди на јутуб.
Нешто што треба да си видите, и дополнително ќе ви ја покажам гужвата денес на шалтери
Ајде кажи што е ????????

koj denovi gi razgleduvat dokumentite... od status finalna... veke 5 meseci sum vo finalna nema nisto....

Здраво, на женами и закажаа датум да си го подигне удостоверението за бугарско гражданство овој месец. И пишаа дека треба да уплати 50 лева, да носи документ за самоличност и две слики. Сепак она е мажена и сега е со друго презиме, за разлика кога има поднесено, знае ли некој како е процедурата за промена на презимето дали треба да носи венчаница и дали може да и го внесат новото презиме во документот веднаш или треба друга постапка.

Здраво, на женами и закажаа датум да си го подигне удостоверението за бугарско гражданство овој месец. И пишаа дека треба да уплати 50 лева, да носи документ за самоличност и две слики. Сепак она е мажена и сега е со друго презиме, за разлика кога има поднесено, знае ли некој како е процедурата за промена на презимето дали треба да носи венчаница и дали може да и го внесат новото презиме во документот веднаш или треба друга постапка.

Преку посредник си??

Преку посредник си??
Каков посредник, ова е поденесено 2005 година па едвај преку перпоачано писмо успеавме да закажеме датум и час. Сега треба да го подигнеме, па ме интересира што документи да понесеме, они пишаа 2 слики, уплата 50 лева и документ за самоличност. Но ме интересира како да го промени презимето во гражданството веднаш. Дали треба преведен звод од венчани да понесе или и нешто друго?

Каков посредник, ова е поденесено 2005 година па едвај преку перпоачано писмо успеавме да закажеме датум и час. Сега треба да го подигнеме, па ме интересира што документи да понесеме, они пишаа 2 слики, уплата 50 лева и документ за самоличност. Но ме интересира како да го промени презимето во гражданството веднаш. Дали треба преведен звод од венчани да понесе или и нешто друго?

Дирекција „Б'лгарско гражданство”

/e-mail: bgcitizen@justice.government.bg /

9237 455

Јави се или пиши им и ќе ти објаснат.

Си нашол кај да прашаш. Тука сите правници и тоа доктори на науки по правна проблематика насока државјанства (или пасоши како што пишуваат).
Јави се во амбасадата во Скопје, си има време кога се врти и прашај на право место а не тука.

Си нашол кај да прашаш. Тука сите правници и тоа доктори на науки по правна проблематика насока државјанства (или пасоши како што пишуваат).
Јави се во амбасадата во Скопје, си има време кога се врти и прашај на право место а не тука.
Не, тука повеќе од пола се посредници кои уште не ја научиле процедурата за бг државјанство, да не зборуваме за проблемите кои настанале во тек на процедурата.

Ова е муабетот правен помеѓу мене и вработен (не чистачката), во министерството. Накратко

Ќе знаат што ќе прават по наредната недела
Постои шанса да стопираат на 95%
Се спрема нова ригорозна постапка.
Има барање од кај да се намали интензитетот на издавање, на што се противат борисов и министерката. Замолено им е да се стопира до септември, затоа не работат сите шалтери, лицата ги распоредуваат на други места, а не се почнати одморите.
Прашувам уште затоа што чека брат ми а е на положително од јануари.

Сега како сакате

Се јавив во Амбасада, и ми кажаа дека треба да се преведе изводот од венчани на Бугарски и да се завери во Амбасадата. И тоа е :) Ако му затреба на некого.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom