Фан Клуб: Интер

@Syn јуни влегува во фискалната година, ама не за 2018/2019 година, бидејќи лиценците кај и да е ќе бидат дадени (поднесувањето е 1 март).

Јас мислам дека имаат уште обврски кон уефа, али за Кансело причината е што не им се даваат толку пари за бек, а не тоа што е јуни (за Валенсија може да е битно).
Ама влага за оваа фискална година, 2017-2018, за оваа и алудирам кога е у прашање фифа фер плејот и кај нас. Во моментов гледаме минусот да го покриеме со младиве играчи, џенова и сасуоло, над 20м евра ќе земем така.

Ама влага за оваа фискална година, 2017-2018, за оваа и алудирам кога е у прашање фифа фер плејот и кај нас. Во моментов гледаме минусот да го покриеме со младиве играчи, џенова и сасуоло, над 20м евра ќе земем така.
Не се изразив добро, не влегува во одлуката за лиценцата за 2018/2019(2017/2018 финансиска), а влегува во финансиска 2018/2019(лиценца 2019/2020). Овие маневри се за следната година, ама не е битен само јуни, туку и до август зашто за уефа мора да имаш фин. Извештај најмалце 6 месеци пред 01 март

Не се изразив добро, не влегува во одлуката за лиценцата за 2018/2019(2017/2018 финансиска), а влегува во финансиска 2018/2019(лиценца 2019/2020). Овие маневри се за следната година, ама не е битен само јуни, туку и до август зашто за уефа мора да имаш фин. Извештај најмалце 6 месеци пред 01 март
Не сум најсигурен за ова така да ете не тврдам со сигурност за тоа, али секако сум убеден дека не сме во ситуација да даваме 35м евра за играч од одбрана во ситуација кога далеку поприоритетни позиции на теренот едноставно мораме да ги покриеме со по двајца играчи кои реално би чинеле многу.
Башка кансело мораше да го платиме до крај на мај, не јуни.
Ако се реализираат најавите за нови играчи, нема да боли фактот што кансело не успеале да го земат, ама секако принудени се да погодат со друг десен бек. Реално кансело годинава немаше голем удел врз играта на интер, гол и 3 асистенции имаше, но не беше ова негова кривица колку што беше на спалети, нарочито последниве кола кога овој беше изгубен ради смената на формат, сам беше оставен буквално на цедило, десно. Тоа што до вчера имавме инвалиди таму и кансело ни делуваше ко меси е друг муабет, ама ја сум прилично убеден дека кансело може 3 пати боље од ова да изигра у тимов зашто не успеа ќељавиов да го извади најдоброто од него.
Како и да е, за жал не сме у ситуација сеа толку за бек да даваме, да бевме комплетен тим Да, ко пеп што направи втората сезона ( лани коларов и забалета му играа ебаго ), ама сега не, ипак реалноста ни е таква колку и да не ни одговара тоа.

@Syn
Нема шанси да играме 4-5-1 со Лаутаро и Икарди стартери.Нема теорија ова,тежок експеримент би било.Ако играат двајцата,ќе треба 4-4-2 да играме.Мене ме плаши само да не играме 4-5-1 и да игра Лаутаро само кога ќе бркаме резултат на некои утакмици во последни 10-15 мин.Оти како замена на Икарди,би имал премалце минути и тоа ме плаши.

Мислам дека е тотално глупо да им го дадеме Занило на рома и уште 29М за Наиголан. Overpriced.
Лош дил е точно, но логично е цената да биде неразумна кога продаваш на директен ривал, посебно играч кој може да направи разлика кај нас.

На коњ сме ако добиеме две добри сезони од Наиголан. Нас во моментот ни требаат играчи кои можат да направат разлика сега. Интер има добра примавера и академија, не се сомневам дека ќе испадне некој нов Занило во иднина кој ќе може да биде прекомандуван во прв тим и полека интегриран без притисок во екипата. Во момент кога влагаме во ЛШ по години и години одсуство, нема многу место за интегрирање на младинци, освен можеби во Купот на Италија и по некој настап во Серија А против слабите екипи.

Лош дил е точно, но логично е цената да биде неразумна кога продаваш на директен ривал, посебно играч кој може да направи разлика кај нас.

На коњ сме ако добиеме две добри сезони од Наиголан. Нас во моментот ни требаат играчи кои можат да направат разлика сега. Интер има добра примавера и академија, не се сомневам дека ќе испадне некој нов Занило во иднина кој ќе може да биде прекомандуван во прв тим и полека интегриран без притисок во екипата. Во момент кога влагаме во ЛШ по години и години одсуство, нема многу место за интегрирање на младинци, освен можеби во Купот на Италија и по некој настап во Серија А против слабите екипи.

Се согласувам со тебе 100%. Единствено нешто што можеше веројатно да намалат цена малце, ама и вака е bargain deal, пошо се работи за играч што игра на позиција на која сме претерано тенки и игра на високо ниво со години во лигава.

Мислам дека е тотално глупо да им го дадеме Занило на рома и уште 29М за Наиголан. Overpriced.

Се согласувам со тебе 100%. Единствено нешто што можеше веројатно да намалат цена малце, ама и вака е bargain deal, пошо се работи за играч што игра на позиција на која сме претерано тенки и игра на високо ниво со години во лигава.

Сеа е оверпрајсд или барџн дил ??

Имаме добра Примавера за освојување, ама ни еден играч не сме извадиле задњиве години. Не сум го глеал дечково, ама ако идеме по искуството, ваљда и од него нема да бидне играч, но ако рома го форсира во прв тим, се е можно. Статистиката за среден играч е одлична, којзнае што ќе испадне.

Сеа е оверпрајсд или барџн дил ??

Под дил, не мислев на сумата, туку на играчот. Стојам на тоа дека дефинитивно мора да се донесе во Интер, само давањето на најдобриот младинец не ми се допаѓа.

Имаме добра Примавера за освојување, ама ни еден играч не сме извадиле задњиве години. Не сум го глеал дечково, ама ако идеме по искуството, ваљда и од него нема да бидне играч, но ако рома го форсира во прв тим, се е можно. Статистиката за среден играч е одлична, којзнае што ќе испадне.
Очигледно младиве кај нас служат само како противтежа во трансфери.

Се надевам бар еден-двајца дека ќе задржиме и полека ќе ги вклопиме (пример Колидио и Карамо). Треба да им се даде 2-3 сезони по неколку настапи во утакмици каде ќе влегуваат во 70 минута на веќе решена утакмица или во Купот на Италија. Ако ги фрлиме во оган против Јувентус или Милан, они се реално деца на 18-20 години, ќе направат кикс по кој ќе примиме гол и после цела фан база ја имаат против себе. Тоа е формула за уништена кариера. Интер е токсична атмосфера за младинци, пошто ние фановите очекуваме инстант резултати базирани на потенцијал/талент.

Највеќе ќе ми биде криво за Карамо ако го дадат негде. Кога ќе пуштиме некој да печали искуство во екипа од долниот дел од табелата тој веќе не се враќа од таму. Плус реално од кого ќе учи во тие екипи? Тие екипи немаат шампиони и ментори од типот на Камбиасо, Милито, Занети и други. Може да добие само минутажа и да му помине уште една година тонење во просечност. Ако веќе треба да добие минутажа и да напредува, јас не сум за позајмица, трејдања со бајбек и сл., него за одвојување минутажа во Интер. А му треба многу искуство пошто има техника и енергичност ама ептен е акробат и знае да изводи во ситуации кога треба да се игра претпазливо а не да се додава со пета и да се прават финти за публика.

Така да Рома се коцка на потенцијал кој може многу добро да излезе за нив, но од друга страна и ние добиваме играч кој може да биде мотор на екипата во средниот ред. Останува да помине време па да анализираме кој излегол како победник во овој трансфер (ако се реализира нормално). Нас сега ни се побитни веќе изградени играчи од потенцијални таленти.

Никад нема да развиеме играч, подобро нека ги даваат за размена него да скапуваат кај нас. Барем некој ќар да имаме од академијата. Погледнете само што му правеа на карамоа сезонава. Имавме десетина решени утакмици уште во 50 минута и наместо да го стават детето да набие самодоверба они или пробуваа да го вратат умрениот кандрева во живот или го внесуваа едер ради... неам одговор зошто.
Значи пази, детево сосема солидно си ги изигра минутите кои ги доби, дури и даде голчиште во некоја тесна утакмица, а на негова позиција го форсираа кандрева со нула можност за напредок и нула познавање на фудбалската игра. Чуму би седел тука карамоа или било кој друг млад играч?
Ако не се лажам последен продукт на нашава академија кој останал во интер е лепрознион сантон. Јасно е колку е саат.

ќе одат нашиве на Запакоста како замена за Кансело.

За кансело и рафиња го испушивме дефинитивно.Дембеле може јуве ќе го земе,малколм комплет се прекинати преговорите.Све е ова зашто се циганчиме за некои 5-10 милиона и на крај ќе плеснеме нездрава пара на некој полуталенти и ќе го дуваме јако,овојпат со можни и тешки резили ако ни падне некоја посалам екипа во лш.

Интер is here....
Facepalm!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom