Те прашав многу јасно и просто, твојот одогвор е : Ако можел секој да биде газда.
Точно така,
не може секој да биде газда и треба да се прифати тој ФАКТ, а не да се љубомори и да се трудиме да му умре на комшијата козата. На запад, се трудат да ги ископираат успешните, кај нас сакаме да ги уништиме од пуста љубомора и неспособност.
Исто е точно дека некои "газди" се ретардирани и крвопијци, но не сите. Затоа треба да се бара одговорност од државата да води ред, а не да барате мед и мелко од нејзе. Плус ние уште сме социјализам преминат во олигархија, па нормално е тешко да практикуваме капитализам.
Јас не давам аргументи
дај бе ти лепи кажи ако не е тој со џипот, што ќе јадат тие шнајдерките. Абе 5000+ страни имате напишано дека политичарите КРАДАТ УНИШТУВААТ и сега приватниците биле виновни
Абе ти не за навреди, ти за ќотек си што сакаш да испереш гомнариите на политичарите.
Пишувајте песнопојки, правете се хумани, ама никако од ваш џеб да извадите пари или па не дај боже да засукате ракавите. Со вакви интелктуалци ко тебе и Алма, богами и добро просперираме.
Во градот кај што живееш
зашто не можеш да отвориш кафич... нели државата си е супер, се ти овозможува, нели капитализам живееме... уствари не ми одговарај, терајте си мантрата "Државата треба да се грижи за народот" и така додека не остарете
Интелкутална класа која само меморира информации а без да се проба во реален сектор и нема претстава за системот е тие се паразитите кои живеат на туѓа мака.
Многу добро прашање, е тогаш тие лакомите газди или ќе затворат фирмите, а тие попаметните ќе зголемат платите на работниците. Е тоа е чист капитализам.
И КОЈ им дозволил на тие ограбувачи да шетаат слободно, НИКАКО да одговорите...
И како тоа транзициони ограбувачи уништиле средна класа
Абе вие каде живеете, знаете ли кој е одговорен во државата, кај кого е полиција, суд, ујп, кој троши повеќе него што прозиведува (администрација, да им кажам на слепите) , кој донесува закони, даноци повисоки и регулации итн итн.
Имаш визаир, прошетај до шведска и кажи дали ќе видиш толку многу коли од 50.000+ евра
терајте магарето, вие сте во право, јас со џипот сум глуп и крадец. Само глејте и магарето да не ви го земе државата за да прехрани тие 180.000 паразити.
А капиталот лесно може или Бугарија или Дубаи да се префрли, само тогаш од КАДЕ државата ќе ви даде, што ќе работат шнајдерките со нивните сегашни вештини