1. Сите инфраструктурни проекти до сега се подготвени од претходната власт, па и оние кои се сопрени . . .
2. Овие не само што не се способни, туку и неописиво импотентни се.
3. Штрабаг фаќа проекти во МКД веќе 10 години, а Гранит и Бетон никогаш не им биле подизведувачи. Никогаш . . .
4. Колку ќе бидат странските инвестиции кога странците ќе си го повлечат профитот преку дивиденди ??? Памтете ги оние 233 милиони евра, па ќе ги споредиме во Q3/2018 . . . Знаете ли колку е извозот и профитот на Џонсон Мети ???? Мене би ми било срам да се китам со туѓи перја ....
5.
Лани БДП беше нула, оваа година нема да помине 3,5 . . . Збирно за 2 години сме последни во Европа . . . . БДП ќе расте благодарение на оние инвестиции во слободните индустриски зони, а не поради домашна индустрија . . .
6. Знаете ли некоја странска инвестиција што ја донесла Шарената власт во оваа година ???
7. Прашав за некоја економска реформа, некој потег на подобро??? Пишете ???? Чекам ???
Фала богу што не ги враќаат оние 15% од ДДВ, клучна реформска предизборена понуда . . . . ќе ни ја банкнотираат државата
. . .
p.s.
Супер е за демократија што кретени како мене сега можат слободно да серат и да се заебават со шарениte полтрони кои сега имаат можност да направат нешто добро, а Тие само подметнуваат и манипулираат како да се во опозиција . . . Еве пример . . .
https://fokus.mk/tevdovski-rekordni-2-4-milijardi-evra-izvoz-vo-germanija/
Џонсон Мети и виновник за ова, а тоa е проект на ГРУЈО.
Авторот е фан на Груевски . . . Не е вмровец . . . И не беше вечерва на митинг . . . Строго независен.
Имам против шарени комуњарски полтрони кои ништо не работат, само манипулираат и подметнуваат . . . Шетаа по улици, блокираа собраќај за да грабнат фотељи. Имам против оние кои 5,6 години плукаа по се, а сега молчат како пич _ _ . . .
И после толку години конфронтации со комуњарчиња како Максимус, Џозеф, разни Бонбони, Премиери . . . . . . и останати шарени економски експерти . . . . можеме и ние необоените да изразиме став !! Сега неможат да етикетираат бидејќи самодовербата им е на ниско ниво
. За разлика од нив мене не ме интересираат фамилии и картели туку бројки . . . . А бројките се ЛОШИ . . .
Гореспомнатите и засегнатите слободно да ме демантираат со некоја економска реформа и напредок што јас не сум ја забележал. . . Само без политички памфлети, нека имаат тежина . . . . а не како она со 233 милиони инвестиции без да набројат инвестиција
!!
Грујо врати се . . . се ти е простено . . .