Ме потсетува на ножевите што се продаваа во "Варшавска Бугарија" на времето изработени од стари турпии, накитени рачки и линолеумски футроли. Претежно сувенирска употреба "хард кор карбонци" многу крти. Еее бевме престиж за малите бугарчиња ама животот е тркало јбгNe bese folder, nozot e mnogu star I zasto mu kanalot ne znam. Starata racka bese minijaturna vo sporedba so secivoto.
Bahco bi trebalo da ima kaj nas, Husqvarna ako ti donesat, zastapnicite nivni se orientirani na motorni pili I drugi masini, sekiri jas koga barav nemaa.Знам дека не е тука местото (можеби има и посебна тема), но сакав да прашам каде може да се најде добра секира кај нас (може и од интернет но би преферирал од кај нас) која ќе може да извршува лесни/средни задачи и би била прикладна за ''бушкрафт'' односно поточно кажано за кампување. Ви благодарам!
Реплек хубо имаат на Bahco секири, сами што се многу тапи.Знам дека не е тука местото (можеби има и посебна тема), но сакав да прашам каде може да се најде добра секира кај нас (може и од интернет но би преферирал од кај нас) која ќе може да извршува лесни/средни задачи и би била прикладна за ''бушкрафт'' односно поточно кажано за кампување. Ви благодарам!
Фала на инфо, овие Бахчо ми делуваат солидни, а за пластична рачка на Fiskars некако не сум, не ми праи ќеиф( исто и за другите рачки од типот фиберглас, најлон инт...)Bahco bi trebalo da ima kaj nas, Husqvarna ako ti donesat, zastapnicite nivni se orientirani na motorni pili I drugi masini, sekiri jas koga barav nemaa.
Ima i fiskars ako si za plasticna racka.
Па тоа што се тапи не ми прави проблем, у чаршија ковачите острат за многу мали пари, туку да не знаеш како им се движи цената отприлика?Реплек хубо имаат на Bahco секири, сами што се многу тапи.
Kovacite ke ja izgorat sekirata, t.e nejziniot rez. Mora da se ostri racno.Фала на инфо, овие Бахчо ми делуваат солидни, а за пластична рачка на Fiskars некако не сум, не ми праи ќеиф( исто и за другите рачки од типот фиберглас, најлон инт...)
Па тоа што се тапи не ми прави проблем, у чаршија ковачите острат за многу мали пари, туку да не знаеш како им се движи цената отприлика?