Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 март 2013
Мислења
4.706
Поени од реакции
4.552
Абер немаш од фудбал, не, не од фудбал, од логика абер немаш!

Ми споредуваш трансфер цифри од два периоди во размак од 10 години. Еве и да ти попуштам донекаде во делот на сумата, но немој да ме јебеш кај годините! Па целата поента ми беше околу тоа дека не мора да значи оти има 31 година и нема да е корисен!

Доволно е две сезони да ни е клучен играч на таа позиција (топ 3 Серија и полуфинале ЛШ - на ќар сме.
(онака ко пример ги тропнав достигнувањава)

Иди поарно прати само финансии, промоции, фејзбук фолоуерси и посетеност на трибини! Не гледај фудбал, пошо и онака побитни ти се првиве од фудбалот.

Член од
15 октомври 2014
Мислења
2.041
Поени од реакции
802
Druze,koga veke go spomna Mota .se vrativ u toj period so sekavanja,kakva sama vi bese sredinata .i toa blagodarejki na Mota,igraci koi so negov fizikus,IQ,igrac od sreden red,i levak,se igraci koi se pomalku mozes da najdes,site na forumov da se sobereme,ke izbroime ne poveke od 10 .i toa kvalitetni .Matic,Dembele,Strootman,Rabiot,Luiz Gustavo,iako ovoj posledniov veke nekoe vreme igra CB ..za vakvi Inter,e premija .da ne zboram za Milan kade bi bil mozda uste pokorisen .igrac koj znae da povlece napred i ima odlicen oset za pass u napad .daj boze da ne go potpisete i nekako da zavrsi u Milan ..
Ps .postot vazi za @Syn

Sent from my iPhone using Tapatalk

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
@_BerzerkeR_
Во 2010 трансферите не беа луди така ? Па за ибра види што дадоа барса, 60м евра и третиот најдобар стрелец во нивната историја, трансферот со Ето одеше и над 100ка, за Роналдо колку платија Реал, за Кака исто ....
Не се праи со сила глуп и не го опипувај дното со такви споредби кои не ти одат во прилог, не ни имаше поим лусио за колку дошол, нит па колку години имал кога дошол зашто тврдеше дека имал 32, сеа откако виде дека само 7м евра го платиле на 31 година ми форсираш дебилен муабет за размак од 10 години за да си ја истераш поентата, ко времињата толку да се различни, па тие 7м евра у 2009 денес се 30 ( о ти логичару паметен ), и тоа на година од истек на договор .... сииииииииигурно.
Еден јаја туре беше дупло помалце проценет од Дембеле, и пак Интер не го земаа, за овој ми форсираш глуп муабет дека ок е тоа 30че, ништо не значело тоа денес у ффп ерата, гола вода, такви времиња биле. :pos:
И тони крос ( читај убаво, т-о-н-и-к-р-о-с ), кој од баерн во реал отиде за 30м евра, и ова да не било пред 10 години :popce:, дај не глуми лудило и не барај правдање у ова смешно и неосновано барање на тотенхем, 30м евра за 31 годишен фудбалер кој за година дена за 0 евра можат да го изгубат, или у јануар за 10м. Ова ти е класичен сакал, и само глуп преговарач може да наседне, глуп и туп, уште па ми збориш за имаше и немање поим за фудбал. :vozbud:
Ќе давале Интер сеа, кога постои ффп и кога сеуште не се у состојба да се расфрлаат со пари, 30м евра на 31 годишен фудбалер.
И да беше паметен колку што мислиш дека си, ќе сфатеше многу лесно дека го сакам дембеле у тимов, све што ти кажуем тука е дека нема шанса 30 да дадат за него ( т.е. за ова не сум сигурен, нема да ни е прв пат да Наседнеме ), ако више даваат толку, има други и помлади и (по)добри што се достапти за истата сума. Читај малце, не бладај неосновано.

@Aleksandar91 Милито дојде во пакет со мота за 30м евра плус давање на играчи ( еден од нив беше мислам и бонучи ), дојде на 29 години, ко втор најдобар стрелец во Италија после Ибра и 2130 голови дадени у Шпанија, и беше поефтин пак од дембеле, а беше напаѓач, и тоа страшен напаѓач.

Последно уредено:
Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.873
Ти кога го купивме Милито викаше дека сме купиле СТРАШЕН напаѓач?Сите врневте од пцовки по фан клубов.Сакаш да ми кажеш дека пред 8 год цениве и сегашниве се горе-долу исти?
Не се бламирај.Ми споредуваш еден трансфер од Ибра,со време во кое што за СМС бараат 100+кк.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Ти кога го купивме Милито викаше дека сме купиле СТРАШЕН напаѓач?Сите врневте од пцовки по фан клубов.Сакаш да ми кажеш дека пред 8 год цениве и сегашниве се горе-долу исти?
Не се бламирај.Ми споредуваш еден трансфер од Ибра,со време во кое што за СМС бараат 100+кк.
Кај реков дека се исти, никаде, ама разликата не е драстична ко што ја правите, односно, апсурдната логика на логичарот, 7те милиони евра за Лусио, кој имаше изградено име у овој спорт и направено кариера далеку боља од онаа на дембеле, е исто ко и денешниов сакал што сака да го удри тотенхем од 30м евра, а ко капак на истиот, година до крај на договор има типот. Каде бе со овој памет ...
За смс нормално дека ќе бараат толку лацио, иди изгуглај колку ќе треба да им даваат на белгијците од кај што го купиле, 50% од профитот ќе иде кај нив, така да не им се исплати да го даат пример, за 80м евра, зашто го имаат земено за 12, па искалкулирај колку ќе идат кај нив, а колку кај тимот од кај што го купиле.

За Милито не трескај на памет ќе ти се смеат повеќето од тука, никој, апсолутно никој не беше против неговото носење, напротив, башка што дојде кога Ибра беше тука, сместа после крајот на сезоната го договорија него. Второ, Милито пред доаѓањето во Интер имаше топ кариера само не заигра за голем тим, види му ги бројките у Шпанија, плус, беше најбољи шпиц у италија после Ибра за 08-09 сезоната така да не знам од кај ти е ова дека некој пцуел што сме го земале, повеќето. :drk:
Али еве, дека ја се бламирам, тоа да ти биле времињата од хуманизмот и ренесансата во фудбалот, еве за колку КРОС отиде у Реал.

Абе смешни сте од што не капирате дека евреиве сакаат да ни удрат сакал, да ни го спопикаат, онака до хранопровод. Дембеле е супер играч, секако дека ќе ни се најде ама паметен преговарач тука никад нема да се улета и да им одговори позитивно на ова нивно бесмислено барање. Максимум 20 треба да се дадат за него, и да се циља уз пут на ковачич или наинголан а претходно да се обезбеди и рафиња. А не да се фрлат 30, да му се дадат 4-5м по сезона, и утре да ти испадне дембеле главното засилување у средина. Плус, од една страна сте навивачи на интер, знаете дека секое евро е битно, од друга давај давај 30че за 31 годишен фудбалер, такви времиња биле, кога Крос од една страна некој го зима за 30, од друга ние дембеле. Јаки времиња да си ибеш векот.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.873
Окс,секогаш се знаеш.Жими се не знам како не те зеле во некој од клубовиве.
Пишав погоре дека сум за Наинголан,само ми изгледа некако нереално.
Ти реков,Дембеле ни е потребен и 30кк со моменталниве цени не е многу

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Окс,секогаш се знаеш.Жими се не знам како не те зеле во некој од клубовиве.
Пишав погоре дека сум за Наинголан,само ми изгледа некако нереално.
Ти реков,Дембеле ни е потребен и 30кк со моменталниве цени не е многу
само на темава е изводливо да има фаци за кои 30м евра не се многу за играч од рангот на дембеле, кој летово пуни 31 година, и има истек на договор наредно лето, односно, е 12м поскап од неговата трансфер вредност, и би бил поскап трансфер од оној на крос во реал ( за овој муабетот е дека од 24 до 30м евра платиле реал ).
Уште ми спомињаш моментални цени, кои моментални цени, за каков калибар на играчи ми збориш ? Спаѓал ли некогаш, и у неговиот прајм и најбоља форма дембеле у таков ранг на фудбалери ? Или е нешто налик на Мота профил на играч, и аналогно на ова, кога при овие моментални цени се давале толку пари у Европа за фудбалер од ваков калибар, на 31 година, и со година истек на договор ? Дај некој пример да видам како при моменталниве цени ваков сакал испил некој клуб, за фудбалер у години и со година до истек на договор.
Не сум изненаден што покрај нас, муабетот е и за у кина да иде, или у милан, очигледно у нас гледаат доволно луди да се насанкаме на ваков трансфер, aj за кинезите ќе сфатам, може и за милан тие 200м дадоа на ќоро и сакато, ама ние кои иаме фрки со финансии и ффп, еве и кансело не го земавме, 30 да даеме за дембеле ....
Зар мислиш дека после тие 30, уште 130 ке даат за крпење на другите дупки ? Не ти е пологично за 31 годишњак да даат 15м, ко за мота шо дадоа малце, а тие суми од 30+ да се даваат за помлади фудбалери и играчи што се у својот прајм ... од кој дембеле у следниве сезони ке излага.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.873
Абе на форумов секакви фаци има.
На некои не им се многу 30 за Дембеле,некои па португалското џупче Марио го прават Роналдо.
Еве ако не го земеме Дембеле,што би зеле за тие 30?
Те прашав уште пред 2 недели,што очекуваш воопшто да земеме?Значи не да ми речеш крило,везнак и бек,туку очекувам калибар на играчи да ми кажеш.Што би зеле за 30?И воопшто колку очекуваш да потрошиме?

gos

Wrong
Член од
8 ноември 2007
Мислења
719
Поени од реакции
56
30 m za 31 god. Fudbaler so 1 god.dogovor navistina se mnogu,no koga ke stavas vo kantar podobro dembele 2 sezoni da igra otkolku 40-50m za nekoj mario i kondogbia sto dve utakmici nema saglam da ti igrat

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Абе на форумов секакви фаци има.
На некои не им се многу 30 за Дембеле,некои па португалското џупче Марио го прават Роналдо.
Еве ако не го земеме Дембеле,што би зеле за тие 30?
Те прашав уште пред 2 недели,што очекуваш воопшто да земеме?Значи не да ми речеш крило,везнак и бек,туку очекувам калибар на играчи да ми кажеш.Што би зеле за 30?И воопшто колку очекуваш да потрошиме?
Pa eve ovoj toreira od sampdoria za kogo se tepa pola italija ima 25m evra otkupna klauzula, treba da se sledi situacijata so kovacic sea, ne bi trebalo da cini poveke od 40m evra pplus imame super odnosi so real na toj plan, istoto vazi i za naingolan u slucaj da si bega, u megjuvreme i vidal ima prostor da bide dostapen od baern.
Ne mora odma da se leta za dembele i da se nasankame ..i vise e star i naredna godina 0 evra ke e ako sea nikoj ne go zeme, a u januari max 15 ama i toa tesko, i za 10 bi go dale.

Lazio go zima lukasleiva za 7m evra na 30 godini, igrac so preku 240 nastapi za liverpul, a ti vikas 30 za 31 godisniot dembele e malce.
Salah minatoto leto za 40 si ide od roma u Momentalnive transfer uslovi, samo 10 poise od onaa suma koja evreive ja sakaat za dembele, taka da ke ima priliki letovo za suma od 30 do 40m evra da se zeme kvaliteten pomlad igrac. Vakvi ko dembele 15 do 20m evra, duri i za denesni transfer standardi, ete ti go lukas i lazio, ko sto miluvate vie da kazete, momentalni ceni ... samo 7m evra, a koga go kupija letoto 30 imase, u januar napuni 31.[DOUBLEPOST=1527819782][/DOUBLEPOST]
30 m za 31 god. Fudbaler so 1 god.dogovor navistina se mnogu,no koga ke stavas vo kantar podobro dembele 2 sezoni da igra otkolku 40-50m za nekoj mario i kondogbia sto dve utakmici nema saglam da ti igrat
Mario i kondogbia ti se promaseni transferi, ama istoto moze i na naingolan da mu se desi, na kovacic, na strotman i bilo koj drug. Zar se usloveni inter sea da se nasankaat na vakov transfer, ili treba da izigraat pametno i da pocekaat na drugi dostapni priliki ako ovie ne popustaat.
Ete vidi kako im legna lukas na lazio, a go platija premalce.
Sto pa ti garantira na kraj kraeva i dembele, zasto mislis deka u inter ke gazi, treba li da te potsetam kondogbija kako igrase za sevilja i monako ? Ili kako igra sea za valensija. :)

Последно уредено:

gos

Wrong
Член од
8 ноември 2007
Мислења
719
Поени од реакции
56
Pa eve ovoj toreira od sampdoria za kogo se tepa pola italija ima 25m evra otkupna klauzula, treba da se sledi situacijata so kovacic sea, ne bi trebalo da cini poveke od 40m evra pplus imame super odnosi so real na toj plan, istoto vazi i za naingolan u slucaj da si bega, u megjuvreme i vidal ima prostor da bide dostapen od baern.
Ne mora odma da se leta za dembele i da se nasankame ..i vise e star i naredna godina 0 evra ke e ako sea nikoj ne go zeme, a u januari max 15 ama i toa tesko, i za 10 bi go dale.

Lazio go zima lukasleiva za 7m evra na 30 godini, igrac so preku 240 nastapi za liverpul, a ti vikas 30 za 31 godisniot dembele e malce.
Salah minatoto leto za 40 si ide od roma u Momentalnive transfer uslovi, samo 10 poise od onaa suma koja evreive ja sakaat za dembele, taka da ke ima priliki letovo za suma od 30 do 40m evra da se zeme kvaliteten igrac pomlad igrac. Vakvi ko dembele 15 do 20m evra, duri i za denesni transfer standardi, ete ti go lukas i lazio, ko sto miluvate vie da kazete, momentalni ceni ... samo 7m evra, a koga go kupija letoto 30 imase, u januar napuni 31.[DOUBLEPOST=1527819782][/DOUBLEPOST]
Mario i kondogbia ti se promaseni transferi, ama istoto moze i na naingolan da mu se desi, na kovacic, na strotman i bilo koj drug. Zar se usloveni inter sea da se nasankaat na vakov transfer, ili treba da izigraat pametno i da pocekaat na drugi dostapni priliki ako ovie ne popustaat.
Ete vidi kako im legna lukas na lazio, a go platija premalce.
Sto pa ti garantira na kraj kraeva i dembele, zasto mislis deka u inter ke gazi, treba li da te potsetam kondogbija kako igrase za sevilja i monako ? Ili kako igra sea za valensija. :)
Znaci vaka ne deka nema drugi podobri od dembele mene prv na lista mie Nainngolan no toj e teska meta, a dembele prvotimec vo totenham kazav deka ne mi cue kolku ke platat za nego,moe mislenje e deka ni treba po iskusni igraci, seti se 2010 koi igraci gi imavme a osvoivme se,motta,stankovic,milito,eto,maicon,lucio,samuel,zanetti znaci sve nad 30g,ako mislis deka slucajno so starci napraivme tim togas ne soglasuvam,da bea togas na ovie godini sto se sega i da trenirat so 2010 gen. joao mario i kondogbia siguren sum deka nema da bidea prom. transferi

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Znaci vaka ne deka nema drugi podobri od dembele mene prv na lista mie Nainngolan no toj e teska meta, a dembele prvotimec vo totenham kazav deka ne mi cue kolku ke platat za nego,moe mislenje e deka ni treba po iskusni igraci, seti se 2010 koi igraci gi imavme a osvoivme se,motta,stankovic,milito,eto,maicon,lucio,samuel,zanetti znaci sve nad 30g,ako mislis deka slucajno so starci napraivme tim togas ne soglasuvam,da bea togas na ovie godini sto se sega i da trenirat so 2010 gen. joao mario i kondogbia siguren sum deka nema da bidea prom. transferi
abe vie ne me sfakate mene, i mene ne mi cue, ne mi crpat pari od domasen budzet, rabotata sto ocigledno ne ja sfakate e sledna, Inter i 30m evra za 31 godisen igrac so istek na dogovor sledno leto.
Gledajki go inter i istoriski i pred Se sea kako funkcionira, mislam deka nema teorija da go realiziraat ova, ako baranjata se 30m evra, take it or leave it, plus racunaj i bogat dogovor za igracot. I za ova ke gi razberam ako odbijat,nema da gi kritikuvam zasto defakto e deka totenhem sakaat da nasankaat nekogo zasto u januari za 3 pati pomalce ke go daat, ili pa sledno leto za 0. Ja iskreno se nadevam deka igracot ke butka kaj nas, a ausilio ke spusti cena barem do 20m evra a inter pokraj dembele, ke ima prostor za uste edno jako ime u sredina. Racunaj deka trebaat i krila, a najverojatno i desen bek, kako i da ja vrtis ne sme u situacija da se rasfrlame so pari. Da ne ispadne posle dembele i tolku .. bar za sredniot red.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.706
Поени од реакции
4.552
abe vie ne me sfakate mene, i mene ne mi cue, ne mi crpat pari od domasen budzet, rabotata sto ocigledno ne ja sfakate e sledna, .
Дечко... Сашее... значи работата што ти не ја сфаќаш или намерно ја избегаваш е таа дека со 31 година старост не мораш по секоја цена тие 30 мил. да ги фрлаш по вода како демек залудно потрошени пари, тоа е муабетот. А дека за нас се многу 30 тоа да. Но тука те убедуваме дека 2010 сѐ освоивме со таков калибар на фудбалери.
Pls stick to the ages!

Мораш во ваква ситуација во која немаш примамлива средина и услови да платиш и нешто фазла.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.263
Поени од реакции
10.362
Со моменталните цени на играчите, за 30М или ќе земеш дете некое и ќе се коцкаш дали ќе се снајде и стане играч или не, или ќе земеш играч во години кој што или му истекува договор, или е незадоволен или евентуално не е у најдобра форма. Пошо да, може Тони Крос може отишол за 25М во Реал Мадрид, ама пошо е Реал. Како што пишал дечкото погоре, Интер за да привлече таков играч треба да го преплати ем кај клубот, ем со плата.

Kajgana Shop

На врв Bottom