Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Изгледа и Спалети ќе прави притисок за трансфери,нема да потпиши нов договор и најверојатно и со ултиматум кон кинезите за тие трансфери. Иначе читнав некој коментар дека е изреволтиран од тоа што Кинезите го излажаа и него и Сабатини за проектот што требаше да започни од лани летото, односно за ветените 150 милиони за трансфери. Затоа и сабатини бидејќи знаел дека Кинезиве ќе заебат работа и знаел дека се свесни за рестрикциите и намерно лажеа, си заминал. Тек сега ќе почнат проблемите за Интер.

Последно уредено:
Член од
16 април 2014
Мислења
7.394
Поени од реакции
11.873
Не бе,не заебаа кинезите нели минатото лето.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.333
Поени од реакции
46.986
Не бе,не заебаа кинезите нели минатото лето.
бетер спинери сте од латас :)
Најдете еден пост на било кој што ја бранел управата, дека лани не се усраа со трансферите, сите тоа го имаме зборено, само што имаше такви што викаат дека ФФП не постои, дека е лага и измислица и такви што го тврдеа спротивното, имаше такви што тврдеа дека банот у кина е измислица, и такви што го тврдеа спротивното.
За ффп излишно е веќе да се збори, поготово сеа со фрките кои ги имаат Милан кои нели се изнатрошија минатото лето а ние бевме мизерија на тој план, Милан кои направија страва тим, го земаа бонучи, а ние некојси скринијар :))))
Друга работа, ффп се однесуе на Интер у задњи 3-4 години, и договор кој ние со УЕФА го направивме 2 години пред да дојдат сунинг тука, односно кога Тохир го имаше мнозинството акции, ова лани беше ПРВА сезона од старт со сунинг кои функционираа у дил што некој друг го наметнал во клубот, и сместа беше доставена лигата на шампионите, така да глупо е да се игнорира овој податок, ко што е и глупо да ги возвишуваме у облаци, и нив и спалети ... wowowowo ЛШ се пласирале а главен конкурент Лацио со 0 буџет, екипа од која лани потрошивме поише од 50м евра, и покрај сите проблеми што ги имавме.

Никој, апсолутно никој не кажуел дека лани не ја поебаа со најавите за над 100м евра, али си дојде банот од Кина и ние останавме со кур у уста ко и ред други клубови со кинески газди, ффп не беше тоа што не сјеба лани колку што не сјеба ова другово, ама глупо е да се игнорираат следниве работи, Интер после 200 години со Сунинг се пласираа во ЛШ, Интер после 200 години почнува да прави профит, Интер после 200 години конечно финансиски успева да се стабилизира, да застане на нозе после катастрофалната финансиска состојба, да носи најмногу публика на трибини, и маркетингот конечно да им функционира ко што доликува на клуб со ваква историја.

Ко што го правдате спалети, ама битно он донесе лш бла бла бла, може истите муабети и за сунинг да се зборат, иначе факт е дека ниту спалети нити сунинг беа перфектни, првиов зашто имаше блекаут 3 месеци каде паднавме од прво место на 5то и делувавме ко екипа каде играчите имаат мозочен удар, вториве зашто ни пуштија еден бран на еуфорија со ненормални инвестиции за трансфери кои никад не се десија. Ама за другите работи треба да им се оддаде почит, од тоа што сме 4ти, што брозович заличи на фудбалер, што имаме стегната и јака дефанзива, и тн и тн, за сунинг реков погоре што и како направија за доброто на екипата. Јебига, никој не е перфектен ама мислам дека сме на добар пат, се надевам нема да не демантираат и газдите и спалети.

Сеа е мај, се пласиравме ЛШ, опуштено малце не мора истите муабети у круг да ги вртиме башка што еве ти беше спремен у бришење акаунт да се клладиш од што беше убеден дека нема да идеме у ЛШ, ладете си го и надевајте се дека летово ќе искинат, зашто ко што реков, потребно е ПЕРФЕКТНО трансфер лето за нас со оглед на високиот стандард поставен во ЛШ, лето ко минатото е недопустливо. Сетете се лани у јуни ние у каква ситуација бевме, а Милан што правеа, па кој каде е сега, и кој фукционирал поинтелигентно, замислете си едно сценарио, се пласираме у ЛШ и не избркаат, каков само блам може да јадеме, да не стават у група со смешни клубови што биле бркани од европските натпреварувања, каков само удар би било тоа врз реномето на тимот.[DOUBLEPOST=1527251842][/DOUBLEPOST]
Изгледа и Спалети ќе прави притисок за трансфери,нема да потпиши нов договор и најверојатно и со ултиматум кон кинезите за тие трансфери. Иначе читнав некој коментар дека е изреволтиран од тоа што Кинезите го излажаа и него и Сабатини за проектот што требаше да започни од лани летото, односно за ветените 150 милиони за трансфери. Затоа и сабатини бидејќи знаел дека Кинезиве ќе заебат работа и знаел дека се свесни за рестрикциите и намерно лажеа, си заминал. Тек сега ќе почнат проблемите за Интер.
уредуе хурин грисом, апсолутно никој не знаеше дека рестрикциите ќе се воведат у full mode, не се луди овие иначе да се улетуваат со такви најави а да знаат дека 0 евра ќе можат да пренесат од кина, малце размисли дали ова звучи логично да кажеш, знаеле дека ке е така и ги лажеле овие а и милиони фанови у светов.
Не ги читај фудбал италија само жити све, класичен јувенташки сајт што извртуе зборови како нив им одговара, да имаше големи фрки спалети со газдиве немаше да биде пред потпис на нов договор, али добро е што го спомна тоа со тие 150м евра, зашто летово и мало дете знае дека се потребни инвестиции, односно, паметни инвестиции и креирање на далеку посилен интер од овој сега.
До сеа веќе му доставија 3 играчи, 2ца по негов вкус, и лаутаро за кој кажа дека е донесен по консултации со милито и занети.

Последно уредено:
Член од
16 април 2014
Мислења
7.394
Поени од реакции
11.873
Ок,спинери сме биле.
Ти викаше дека топ работа завршиле.Сеа ми кажуваш ја усрале.Топ лето,топ меркато. Вакви реченици читав во твоите постови.Не е битно,секако нема да се докажеме.

Не знам зошто ама имам некое чуство дека ќе ја посерат и летово.Од тоа што навистина ни треба нема ни пола да купат.Ќе купат 2-3ца Весино тип на играчи и тоа е тоа.

Дај боже да сум грешка !

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Браво Спалети! Ова веќе ми се допаѓа...

Не го продолжи договорот, беше многу искрен за случувањата од минатата сезона и им стави до знаење дека нема да преќути ништо слично во новата.

Мислам дека и Барањата на Спалети не се претерани.
Никој не очекува да се донесат Нејмар и Мбапе во пакет, туку двајца солидни играчи односно да се инвестираат 80-100м евра и да останат Рафиња и Кансело.
Да не заборавиме дека Кондогбиа носи 35м, Жао Марио околу 25м а од Нагатомо, Едер, Сантон и слични на нив може да се собере нешто плус. Освен тоа, секоја година се прават солодни пари и со младинците, па не гледам зошто и сезонава не би било така.

Очекувајте многу посилен Наполи, Јувентус а можеби и Рома.
Ако сакаме ЛШ и наредна сезона мора малку и да се потрудат и на маркетот.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.333
Поени од реакции
46.986
Ок,спинери сме биле.
Ти викаше дека топ работа завршиле.Сеа ми кажуваш ја усрале.Топ лето,топ меркато. Вакви реченици читав во твоите постови.Не е битно,секако нема да се докажеме.

Не знам зошто ама имам некое чуство дека ќе ја посерат и летово.Од тоа што навистина ни треба нема ни пола да купат.Ќе купат 2-3ца Весино тип на играчи и тоа е тоа.

Дај боже да сум грешка !
абе александар, па спинер си, и сеа истото го правиш, кај реков дека завршиле топ работа, каде сум го рекол тоа ?
Како може весино, далберт и скринијар да ми се топ работа, па не глеам фудбал од вчера за да знам кажам еј топ работа го земаа весино и далберт : ))))
Ама тврдев од старт дека ќе се пласираме во ЛШ што и беше целта на клубов, ама пак не се мавам у груди '' дека сум испаднал во право '', у никој случај не очекував мачење, и у никој случај не очекував дека тоа мачење ќе биде против лацио, екипа со x3000 поголеми проблеми од нашите.
И овој тим можеше многу полесно да се пласира во Лигата на Шампионите, и тоа е факт, ама сеа не сакам да се навраќам на тоа зашто на крај мисијата е завршена успешно, а може и вака беше послатко за нас, иако ни скратија 20 години живот, слично ко со парма кога освоија титула, титула која манчини мораше да ја достави порано.

Ја не сакам да предвидувам што ќе се дешава ова лето, ама реков какви ми се очекувања, очекувања кои горе доле се поклапаат со сите вас, така да ко и увек у Август, некаде при крај, ќе судам какво лето имал клубов, али сеа после ваква сезона да се нервирам и замарам со 200000 шпекулации не планирам. Ќе си го ладам на тој план до август, плус светско има, тури му курот на 20000 шпекулации кои више почнаа да излагаат.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.394
Поени од реакции
11.873
Срамота ќе е да се маваш во гради за ваков пласман.Се тресевме до последниот меч за то пласман.Да завршевме работа до 33-4 коло, ќе беше во ред да се чаталиш.

Сигурен сум дека викаше дека топ поминало летото.Значи 100% сум сигурен.
ПРво викаше чекајте до Август па ќе правиме муабет.И кога дојде последниот ден од Август и сите каравме врневме овде,ти викаше дека добро сме поминале.Не битно бе,сигурно нем да барам постови сеа и да вртам 1 година назад.
Еве летово какви ти се очекувањата ме интересира.Не дека ти се контрам или сакам да видам дали ќе погодиш,туку чисто ме интересира колку очекуваш од кинезите летово.Отприлика каков квалитет на играчи и колку игра би се купиле(освен овие досеа пазаарениве)?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.333
Поени од реакции
46.986
Срамота ќе е да се маваш во гради за ваков пласман.Се тресевме до последниот меч за то пласман.Да завршевме работа до 33-4 коло, ќе беше во ред да се чаталиш.

Сигурен сум дека викаше дека топ поминало летото.Значи 100% сум сигурен.
ПРво викаше чекајте до Август па ќе правиме муабет.И кога дојде последниот ден од Август и сите каравме врневме овде,ти викаше дека добро сме поминале.Не битно бе,сигурно нем да барам постови сеа и да вртам 1 година назад.
Еве летово какви ти се очекувањата ме интересира.Не дека ти се контрам или сакам да видам дали ќе погодиш,туку чисто ме интересира колку очекуваш од кинезите летово.Отприлика каков квалитет на играчи и колку игра би се купиле(освен овие досеа пазаарениве)?
Најди пост тогаш каде сум тврдел дека сме имале фантастично топ лето, топ лето за тим ко интер = битка за титула, никогаш не сум рекол дека овој тим е кадарен да се бори за титула, а кога сум го терал тој муабет, сум зборел дека е потребно милион% среќа и поклопување на коцки.
Тоа е едно, второ, оној постот марли што увек ми го цитираше со Сити, у самиот тој пост, напишан кога интер беа ПРВИ на табела, сум пишал дека ако покажуваме неконстантност ко што знаевме и тој период да покажуваме, ќе извисме од битката за ЛШ и буквално тоа и се случи, а ова сум го рекол у Ноември кога мед и млеко течеше во екипава, без пораз први на табела и сите тешки гостувања поминати.

Ја ако пишам дека интер имале топ трансфер лето, ја очекувам интер да му парира на јуве, у никој случај тоа лани не го очекував, целиот муабет се вртеше околу ЛШ, а за ЛШ имавме тим, у тоа секогаш бев убеден, ЛШ е доставено, не ме интересира како, се пласираа во ЛШ и тоа е тоа. Да не беше оној смешен блекаут, каде губевме бодови со спал, кротоне, сасуоло и удинезе, одамна ќе бевме пласирани таму.
Работата не е што губеа бодови, тоа на секој може да му се деси, работата беше што тие екипи не надиграа, екипа ко удинезе која имаше 11 порази по ред не надигра сред меаца а види што им напраивме у возвратниот дуел, тоа доволно треба да ти говори колку интер ко екипа падна, дури ни порденоне не успеаа дома да ги победат.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.705
Поени од реакции
4.552
А да си прашам јас нешто ?

Не си ти тој @Syn што викаше дека апсиурдни се стратегии со фрлање тон непотребни пари по класи играчи и спротивно на тоа требало да се настојува тимот да се гради врз младинци? Now I'm rly curios...

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
у реду е Иво @Syn Котевски не ме трујај со изјавиве шо си ги имаш наштампано па цело време истиот муабет ФФП ова, комунистите она и Така цела година помина со истите постови веќе демоде стана. Испадна муабетот "фалени јагоди, празни кошници напрсјс маркетинг цела година #interiscoming, пола свет ќе го купиме хехе и сега ти вија немаме пари да си ги откупиме играчите. Си ги направија зделките со тој Киа или како и да се викаше менаџерот, му ги шитна марио и барбоса за 70 милиони, кренаа хајп меѓу навивачите и сега овде ти шо се понашаш ко некој волонтер во сунинг холдингот и ги скапуваш фалење дека се крева клубот и дека кур фактор пополека ќе сме станувале и домаќински ќе сме работеле. Виде Сабатини на пола сезона со кој си има работа и си кидна. а у еве го и спалети му го зачука и јавно си кажа дека нема да биди дежурен кривец за евентуален неуспех следната година

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.333
Поени од реакции
46.986
у реду е Иво @Syn Котевски не ме трујај со изјавиве шо си ги имаш наштампано па цело време истиот муабет ФФП ова, комунистите она и Така цела година помина со истите постови веќе демоде стана. Испадна муабетот "фалени јагоди, празни кошници напрсјс маркетинг цела година #interiscoming, пола свет ќе го купиме хехе и сега ти вија немаме пари да си ги откупиме играчите. Си ги направија зделките со тој Киа или како и да се викаше менаџерот, му ги шитна марио и барбоса за 70 милиони, кренаа хајп меѓу навивачите и сега овде ти шо се понашаш ко некој волонтер во сунинг холдингот и ги скапуваш фалење дека се крева клубот и дека кур фактор пополека ќе сме станувале и домаќински ќе сме работеле. Виде Сабатини на пола сезона со кој си има работа и си кидна. а у еве го и спалети му го зачука и јавно си кажа дека нема да биди дежурен кривец за евентуален неуспех следната година
Исфорсира класичен чаршиски муабет и со тоа успеа да ја изградиш тезата, овие знаеле дека нема да можат пари да пренесат во Италија, ама ги лажеле Спалети и навивачите, им пуштиле еуфоричен бран и после им го спопикале, ова може само у македонско првенство да помине, не во Италија.
Оваа логика ти е апсурдна, прочитај ја ако треба уште 10 пати и види дали ти има смисла истово, сунинг не ти се кинеска влада па да знаат каква одлука ќе донесат со сигурност, се знаеше дека ќе има рестрикции, никој не знаеше дека ќе бидат Целосни, затоа и имаше најави за 100м евра буџет, зашто рестрикциите се очекуваше да бидат полабилни, ограничени, за области каде се вртат миљарди евра и такви суми од 100м евра делуваат мали.

Па и спалети им го спопикал : ))))), а ко попче ќе потпише нов договор летово, зашто по интер и сам е свесен дека или русија пак, или некои второразредни калчо тимови, евентуално ватфорд у англија. У ситуација кога конте може да биде достапен, ќе условувал овој ... :)
Што е до мене, може и да си иде, манчини после освоено скудето беше набркан за бољи тренер, не па овој, а и нели редно е мислам покрај добри играчи, и конечно добар тренер да се донесе, некој со шампионски менталитет, таков спалети не е, јебига, 0 големи титули у кариера а има 59 години.

И нигде не ги скапуем од фалење, посочувам на факти само слабо ти иде пратењето на истите, дали дека навиваш за два клуба ( ако не се лажам и за Челзи си ) па не се замараш многу не знам, али све ми налага дека не си го приметил следново, после 8 години ( не си ни 8 до душа, мн повеќе се ) Интер на финансиски план за ПРВ пат застанува здраво на нозе, кој го доставил тоа ? Сунинг. За прв пат Интер гледа ќар од маркетингот и истиот има ненормално добри бројки ако се зееме историјата на Интер во предвид, кој го доставил тоа ? Сунинг. Чиј маркетинг влијаеше да се вратат навивачите на трибини и да се најпосетениот клуб во Италија ? Оној на Сунинг. Со кого прв пат после 6 години успеваат да се вратат во ЛШ ? Со Сунинг. Да беше Тохир, истото ќе го викав, да се вратеше лани Морати тука, истото ќе го викав и за него, да дојдеше некој рандом чобан од сибир, и за него истото ќе го кажев.

Сеа едно лето што не сјебале за трансфери и тоа не по нивна вина и одма обесуење за јајца за кое имате основа, не викам нe, ипак се улетаа ко прле пред магаре, али на крај пак беше доставена главната ццел, Лига на Шампиони.
Да ги фалев ко што викаш по секоја цена немаше да пишам дека она од минатото лето НЕ СМЕЕ да се случи, што значи и ја не сум задоволен од истото, ама задоволен сум што мене ко навивач на Интер ми доставија други работи без кои Интер не може да опстане во модерниот фудбал, а у пакет со тоа, се достави и Лигата на Шампионите. Единствен минус им е трансфер летото од минатата година, но кога све ќе се земе во предвид, за година ипол колку што се во Интер, скоро 2, и со само едно целосно лето ко газди на клубот, Интер после 2012 година има Прогрес, не тапка во место, нити пак има дигресија, туку доживува Прогрес, напредува, иде нагоре и не тоне.

Факт, како и да си ја вртиш ти самиот, од оние ГОМНА у кои бевме влезени, од она дно на кое егзистиравме и тапкавме, излеговме со Сунинг ко газди, али ок, ај ке ги плукаме само ради тие ебани 150м евра кои не можеа да ги достават и тоа не по нивна вина.

п.с. Интер и минатото лето, со рестрикции од кина и остало, не е дека потрошија малце, кога ќе видиш, пак се дадени доста пари, преку 60м евра. Сеа види лацио колку потрошија.

Последно уредено:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.268
Поени од реакции
13.224
Мене па само ме интересира дали и годинава ќе има рестрикции од кина или не?
Толку!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.364
Ќе има и годинава рестрикции.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.333
Поени од реакции
46.986
Ќе има и годинава рестрикции.
Kaкви ? Зашто имаше најави дека одредени области ќе имаат рестрикции ама контролирани, односно ќе може да се инвестира и на страна, али со одредени ограничувања.
@loophole беше у тек со ваквите работи, он ако знае може добро да објасни.

Kajgana Shop

На врв Bottom